Uiteten is altijd leuk en gezellig. Maar voor liefhebbers van roze wordt een avondje dineren helemaal een ervaring als het interieur van dat restaurant (grotendeels) roze is! En het zijn natuurlijk ook perfecte restaurants om te bezoeken met Valentijn! In welk roze restaurant uit dit lijstje ben jij al geweest?

Roze restaurant #1: Mama Kelly, Amsterdam

Het olympisch stadion. Een historisch gebouw buiten het centrum van Amsterdam. Niet de eerste de beste locatie waar je aan denkt voor een restaurant, laat staan een geheel roze restaurant. Want dat is Mama Kelly in Amsterdam: pink, pink en nog eens pink! Naast het overweldigende interieur is het concept van de menukaart eigenlijk vrij simpel: je eet er kip of kreeft. Waar ga jij voor: de Franse boerenlandkip of toch voor een prachtige kreeft?

roze restaurant

bron: MaMa Kelly

Roze restaurant #2: Sticky Fingers, Amsterdam

De naam alleen is al leuk en maakt al dat je je vingers wilt aflikken. De plek voor al je zoete maar ook hartige guilty terecht, onder het genot van een fijne kop thee of koffie. Sticky Fingers omschrijft zichzelf als ‘eco-patisserie’. Je kunt er ook terecht voor je gender reveal party of je babyshower. En ja, die roze muur: die is errug ‘instagrammable’!

roze restaurant

bron: Sticky Fingers

Roze restaurant #3: Domestic Bakkerij, Antwerpen

Antwerpen is een stad waar we nodig weer eens naar toe moeten. Zeker nu ik Domestic Bakkerij op het spoor ben gekomen met een roze salon waar je een Engelse high tea kunt doen. Who is with me?Domestic is een bakkerij en kruidenierszaak die hoort bij het sterrenrestaurant DΓ΄me van chef Julien Burlat en visbistro DΓ΄me sur Mer. Bij Domestic Bakkerij worden authentieke broden met dikke korst, krokante baguettes en bolletjes, smeuΓ―ge croissants, zoete brioches, smakelijke koeken en heerlijke taarten gebakken. Ook kun je er terecht voor uiteenlopende kruidenierswaren die geselecteerd zijn op puurheid en eerlijkheid.

roze restaurant

bron: Domestic Bakkerij

Vier je geen Valentijn of ga je liever niet naar een roze restaurants? Doe dan hier inspiratie op voor andere dagjes weg en uitjes in de winter!

Roze restaurant #4: Rose Rouge, Rotterdam

Waan je in een hotel in Rose Rouge. Want schijn bedriegt: dit toffe plekje ademt de allure van een hotelbar uit maar maakt helemaal geen onderdeel uit van een hotel. Het interieur is ook hier indrukwekkend met ondermeer een roze muur. De menukaart is ook in stijl: wat bestel jij van de roomservice? Eliane van Instagrambloggers is er al geweest, een fijn verslag vind je hier.

roze restaurant

bron: Eliane Roest voor Instagrambloggers

Roze restaurant #5: Arriba Arriba, Amsterdam

Helaas is de Kitsch Kitchen winkel aan het begin van deRozengracht gesloten maar de kitsch gloort weer aan die gracht: met de opening van restaurant Arriba Arriba. Hier kun je terecht voor Mexicaanse en andere Latijns-Amerikaanse gerechten. Doe je genoeg aan al het lekkers in het kleurrijke interieur!

roze restaurant

bron: HelloAmsterdam

Roze restaurant #6: The Sketch Gallery, Londen

Sketch in Londen heeft verschillende luxe ruimtes waaronder The Gallery. Hier kun je in een geheel roze interieur dineren of een high tea doen. Dit is wel de meest poepiesjieke locatie uit dit rijtje want er is een dresscode. Ze verwachten dat je in een artyfarty outfit komt en shorts zijn uit den boze!

Roze restaurant

Is zo’n roze restaurant nog toch niets voor jou maar ben je wel op zoek naar een leuk uitje met jouw Valentijn? Bekijk dan eens deze tips voor low budget Valentijn dating!