Die vier jaar met Scott. Omgevlogen! Maar dan ook echt! Hij heeft zich ontwikkeld tot een heerlijk ventje: een echte kleuter al die de wereld ontdekt en ons soms zo kan verrassen met wat hij allemaal al weet. Hij is de allerliefste broer voor Skye. Een ode aan ons blonde mannetje mocht op zijn vierde verjaardagsfeestje daarom ook niet ontbreken: ik maakte een Wall of Fame voor hem!

Foto’s uitkiezen: the easy way

Ik ben zo’n moeder die foto’s niet uitzoekt en in mapjes of fotoalbums verwerkt… Wel markeer ik op mijn telefoon regelmatig mijn meest favoriete foto’s. Zo heb ik toch nog een selectie foto’s die de ontwikkeling van de kinderen laat zien zonder al te veel werk eraan te hebben. Vlak voor zijn feestje deed ik een trip down to memory lane en scrollde helemaal naar boven in mijn map Favorieten. Op zoek naar de allerallerleukste uit die map (bijna niet te doen hoor!). Zo kwam ik tot een mooie serie foto’s om op te hangen op onze nieuwe magneetwand (daarover snel meer, beloofd!).

foto herinneringen familie

Foto’s printen met Epson

Al een tijdje was ik niet zo tevreden meer over de kwaliteit van afgedrukte foto’s van fotoservices van bijvoorbeeld Hema of Kruidvat. Ze verloren hun scherpte leek wel. Dat vond ik echt zonde van de foto’s die ik had laten afdrukken. De helderheid van en de kleuren in een foto vind ik zo belangrijk! Daarom besloot ik de foto’s voor Scott’s wall of fame met de fotoprinter te printen. Met het model ET-7700 Ecotank van Epson mocht ik een tijdje geleden kennismaken en er eentje mee naar huis nemen.

Vanaf mijn iPhone kan ik direct printen via een wifi-verbinding. Je kunt gewoon de optie printen selecteren bij de foto als je verbonden bent. Verder hoef je helemaal geen app te downloaden of andere extra handelingen te verrichten. Of je steekt gewoon je SD kaart erin. Ideaal! Want zoals jullie weten: ik houd het graag makkelijk! πŸ™‚ De scherpte van de foto’s die je met deze fotoprinter afdrukt is indrukwekkend. Kijk maar naar de foto’s op de foto’s die ik van de wall of fame maakte. Top kwaliteit toch?? En wat ik ook heel fijn vind: de foto’s worden zonder een witte rand erom heen afgedrukt in het door jou gewenste formaat. Ik koos voor een paar kleine foto’s en een reeks prints op A4 formaat (ook daar bleef de scherpte echt supergoed!).

Een fotoprinter als deze is – eerlijk is eerlijk – wel een investering. Maar: je kunt echt superveel foto’s met de bijgeleverde tanks printen. Wel zo’n 3400 foto’s op 10×15 formaat. En mocht je toch eens de inkt moeten aanvullen: dat kan makkelijk via de voorkant van de fotoprinter met een inktvulsysteem dat knoeien en lekken met de inkt voorkomt (ideaal voor klunzen zoals mij…).

foto's printen epson epson ET7700 Ecotank

Creatief met foto’s

Een fotoprinter stelt je in staat om foto’s te printen wanneer je maar wilt: thuis en in een topkwaliteit. Ik koos voor een simpele presentatie van de geprinte foto’s van Scott: met magneetjes bevestigde ik ze op de magneet wand. Maar je kunt de foto’s ook prima met vrolijk gekleurd masking tape aan de wand bevestigen. Ik hing ze op een rij, maar waarom maak je er geen figuur mee? Een hart? Of een cijfer? Ook erg leuk is om er met een jute touw en kleine houten knijpertjes een foto slinger te maken.

Wat ik zelf regelmatig als kadootje geef, is een glazen conservenpot. Schoongewassen natuurlijk πŸ˜‰ Ik plaats er een foto in (vaak nog even op maat knippen) en ik spuit het deksel helemaal mat goud. Afhankelijk van de persoon aan wie we het geven en de gelegenheid, voeg ik nog wat versiering in de pot toe zoals bijvoorbeeld schelpjes. Als het dekseltje droog is, draai je het weer op de pot en je knoopt er een strik omheen met een mooi touwtje. Een nog feestelijker effect krijg je als je de pot nog versierd met wat glitter masking tape. Zo gebeurd allemaal en klaar is je persoonlijke kado!

foto kado zelf maken

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Epson.Β