Onze woonkamer, keuken en hal zijn afgelopen weken opnieuw gewit. Dat was hoognodig. We wonen bijna 13 jaar op onze woonboot en hadden het hoge gedeelte van de woonkamer in al die tijd niet opnieuw gewit…. Nu dat is achter de rug is, lijkt ons huis wel weer als nieuw! Sigmatex Superlatex Matt was bij deze klus de krachtpatser waarmee alles in een handomdraai weer fris oogt. Lees gauw verder!

Witte muren: een rustige basis in huis! 

Je zou haast denken dat anno 2023 elke muur in huis een kleur moet hebben. De ene trendkleur volgt de andere op. Kleur is her en der ook in ons huis te vinden. Toch vind ik de rust die frisse, witte wanden aan een ruimte geven erg fijn. Een deel van de wanden in onze woonkamer zijn daarom wit. Het is een fijn contrast met onze antracietkleurige kozijnen en kleurrijke meubels en kunst.

Dé muurverf: Sigmatex Superlatex Matt

Voor het witten van wanden gebruiken we altijd Sigmatex Superlatex Matt. Meestal in de standaard wit kleur RAL 9010, soms laten we deze muurverf ook op gewenste kleur mengen. Een aantal maanden geleden is onze keuken met deze latex gewit, het eetgedeelte en de plafonds in deze ruimtes. Afgelopen week is onze woonkamer met hoge vide ermee gewit. Het witten van je muren is niet altijd de leukste klus in huis. Daarom gebruiken wij altijd de Sigmatex Superlatex van SIgma Coatings. Allereerst omdat deze latex goed dekt, of het oppervlak nu glad is of iets poreuzer. Met één laag muurverf zit je altijd goed. Dat scheelt in de portemonnee en hoeveel tijd je aan de klus kwijt bent.

Met een druk gezinsleven kunnen witte muren in huis kwetsbaar zijn. Met deze muurverf op de wanden hoef ik niet bang te zijn voor snelle verkleuring of vlekken die er niet meer uitgaan. De wanden zijn namelijk eenvoudig met een schoonmaakdoekje of nat doekje weer netjes te krijgen. Ik verbaas me er elke dag weer over in de keuken: spetters van sauzen, olie of bakvet verdwijnen eenvoudig met het schoonmaken van de wand. Je kunt deze latex dus met een gerust hart gebruiken in ruimtes die intensief worden gebruikt!

@dirksdotter

Weer heerlijk fris in huis met Sigma Superlatex Matt (RAL 9010) #binnenkijken #woonboot #scandinavianstyle

♬ Spring – Andrea Vanzo