Vorige week zaterdag kwam de Sint aan in het land. En zoals elk jaar voer hij ook voorbij in ons kanaal. We stonden op ons vlotje klaar. Scott was zo onder de indruk dat zwaaien niet ging. “Ik ben een beetje verlegen, mam”, zei hij toen we weer binnen waren. Helemaal niet erg. Ik had er vroeger ook last van. Vaste prik is dat we het huis gezellig in Sint-sfeer maken op de dag voordat hij voorbij komt.

Sint versiering

Net als voorgaande jaren plakten we de ramen lekker vol met raamstickers. We hadden dit jaar (net als de rest van Nederland waarschijnlijk) de leuke raamstickers van Hema (online alleen nog in de kerstman variant te krijgen..). Met de bijpassende slinger. De slinger liet ik beginnen naast de ramen. Onder de slinger maakt ik op een krukje een gezellig hoekje in thema. Waar Scott zo nu en dan zijn schoentje mag zetten. Ik pakte een paar kleine doosjes in als ‘nep-kadootjes’ met het toffe inpakpapier van Myracle.nl. Het Sinterklaas inpakpakket bevat niet alleen inpakpapier, maar ook handige kadozakjes, Sint maskingtape, leuke kadolabels, bijpassend kadolint en echte mini stafjes! Jouw kadootjes worden daarmee het stralende middelpunt van pakjesavond!

Linksonder zie je wat ik heb gebrouwen van het knutselpakket van Strating Kids: een Sint kijk doos. Bij de ‘stenen’ winkels van Strating kun je zo’n pakketje ophalen en voor een kadootje grabbelen (zolang de voorraad strekt natuurlijk, en anders hebben ze nog genoeg kleurplaten πŸ˜‰ En nog een tip van deze hulppiet: t/m 26 november a.s. betaal je geen verzendkosten met de code Dirksdotter). In het pakketje zat o.a. een tubetje glitterlijm. Toen mijn ongeduld dat had leeg geknepen, was hij alweer klaar met knutselen dus mama heeft de kijkdoos maar verder in elkaar gezet.

Sint boekjes

Bij de nep-kadootjes hebben we ook de Sint-boekjes neergelegd. Nieuw hebben we het boekje ‘Sinterwoezel en Pietje Pip‘. Scott vindt het verhaal fantastisch waarin het paard van de Sint centraal staat. Altijd leuk blijft ook het mini-boekje ‘Nijntje zet haar schoen‘ en ‘Pietje Deugniet’ (van de Hema, helaas niet meer verkrijgbaar).

Sint speelgoed

Weken speelt Scott al met de Little People Sinterklaasboot. Nee, zelfs al maanden. Hij ontdekte de boot namelijk bij de make-over van zijn slaapkamertje half augustus. Nu is de glans er denk ik een beetje van af want hij kijkt er amper nog naar om. De andere pakjesboot knutselden we in elkaar van een pakketje dat we kochten bij Action.