Een feestdag of ander feestje zoals Sinterklaas grijp ik altijd aan om iets lekkers te maken. Zo maakte ik bijvoorbeeld afgelopen kerst een vrolijke rocky road. Met Sinterklaas ging ik voor wat anders. Ik koos voor een makkelijk (want ja, een echte keukenprinses ben ik toch echt niet!) recept: een Sinterklaas trifle.

Wat heb je nodig voor de Sinterklaas trifle

Ik houd dus van makkelijke recepten. Maar ook van recepten met ingredienten waarvoor je niet naar speciaalzaken hoeft te sjeesen. Dit vind je allemaal gewoon in elke supermarkt:

75 gram hagelslag (naar keuze)
250 gram mascarpone
1 zakje vanillesuiker
5 mandarijnen
(Mini-)eierkoeken
500 ml vanillevrla
50 gram kruidnoten*
Paar kleine taai-taai

(*met zelfgemaakte kruidnoten smaakt dit toetje natuurlijk het best! Lees hier hoe je zelf pepernoten bakt!)

Een mixer en een hoge, glazen schaal (van ongeveer 20 X 20 cm. Ik heb een iets uitlopende schaal gebruikt, waardoor je er wel rekening mee moet houden dat je voldoende mascarpone-mix voor de bovenste laag bewaard).

Hoe maak je de Sinterklaas trifle

1. Maak eerst het mascarpone-mengsel: doe de mascarpone samen met de vanillesuiker in een kom. Snijd de partjes van twee manderijnen door de helft en knijp ze boven de kom uit. Klop met de mixer de mixer in 3 minuten luchtig. Zet een paar taai-taao rechtop tegen de rand. Schep ongeveer de helft van het mengsel in de schaal en verdeel het gelijkmatig over de bodem.

2. Maak een laag van eierkoeken en schenk daarover heen de vanillevla. Verdeel de vanillevla gelijkmatig.

3. Pel de andere mandarijnen, maak de partjes los en halveer over de vla. Strooi er de helft van de hagelslag over geen.

4. Maak weer een laag van eierkoeken. Strijk de rest van de mascarpone erover heen. Strooi de rest van de hagelslag erover heen en leg er wat pepernoten boven op. Schep aan tafel de Sinterklaas trifle met een grote lepel op kleine bordjes.

5. Zet de Sinterklaas trifle minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast. Neem de trifle voor het serveren uit de koelkast en bestrooi met de rest van de hagelslag en met de kruidnoten. Schep aan tafel de trifle met een grote lepel op kleine bordjes. Tip: in de koelkast (maximaal 2 dagen) ontwikkelt de smaak zich en trekken de sappen in de eierkoeken waardoor deze zacht en sappig worden.Sinterklaas trifle

Sinterklaasbakjes: Hema
Sint inpakpapier, lint en stafje: Myracle
Aftelblokjes: ByJufz

Zin in nog meer Sint sfeer? Check dan mijn vorige blog over hoe we het in huis gezellig maakten voor de Sint.