Spullen. Heel veel spullen. Ik was even vergeten hoeveel je meeneemt voor een nachtje logeren voor een kleintje zoals Skye. Luiers, kleertjes, reservekleren, wat speelgoed. Melkpoeder, papjes, noem maar op. Zoals jullie weten maak ik er een sport van om zo min mogelijk mee te nemen als we op vakantie gaan. Maar voor een of twee nachtjes logeren, heb je nou eenmaal in verhouding veel mee te nemen. Vaak heb je dan ook een campingbedje mee te nemen. En daar hebben we nu een hele fijne van BabyBjorn van!

Zo meegenomen: het campingbedje van BabyBjorn

Bij oma en mijn zus die wekelijks een dagje oppast, staan campingbedjes. Gaat Skye ergens anders een dagje naartoe of logeren, dan moet er een campingbedje mee. En dat is met het campingbedje van BabyBjorn helemaal geen probleem: ingeklapt is het een compact pakket en neemt daardoor niet zo heel veel ruimte in onderweg. Je tilt hem ook zo met de andere spullen de auto in: hij is namelijk erg lichtgewicht.

Met Scott hebben we regelmatig een weekendje weg gedaan waarbij we het hotel vroegen om een campingbedje in de kamer te plaatsen. 9 van de 10 keer lag Scott dan alsnog tussen ons in. Het campingbedje was gammel, de bodem ernom hobbelig of wij (en ook het voor hulp gevraagde personeel) kregen het bedje niet uitgeklapt. We zijn nog niet met Skye erbij een weekendje weg weggeweest. Maar we zeiden al tegen elkar: de eerstvolgende keer reserveren we geen campingbedje meer. We nemen ons eige bedje van BabyBjorn mee! Naast dat het bedje compact en licht te vervoeren, is het namelijk ook super easy in- en uit elkaar gezet.

Met de rits maak je het pakketje eenvoudig open. Eigenwijs als ik ben maakte ik het pakket de eerste keer open zonder de handleiding te bekijken. Dat bleek ook helemaal niet nodig: het bleek voor zich. Je trekt elke poot omhoog tot hij klikt en je keert hem vervolgens om op zijn poten en zet hem neer. Het matrasje rol je uit en leg je erin. Klaar is Kees! Skye kan heerlijk aan tukken.

Is het logeerpartijtje voorbij en moeten alle spullen weer mee naar huis? Geen nood! Ook het inklappen van het BabyBjorn campingbedje is zo gedaan. Je zet het bedje op de zij- of bovekant en trekt poot voor poot naar je toe zodat je ze weer kunt inklappen. Vervolgens klap je het bedje dubbel met het matrasje er in en het pakketje is klaar om de hoes in te gaan. Rits dicht en het pakketje kan weer mee naar huis!

Gebruik ‘em als box

Skye is een ondernemend meisje. Dat is natuurlijk helemaal niet erg en juist ook wel weer leuk. Het betekent wel dat we haar wat meer in de gaten moeten houden dan haar broer. Die kon zich ook prima vermaken in de box. Zij een stuk minder. De box hebben we daarom al vrij vlot weggedaan. Maar soms hebben we momenten dat we de box missen. Op dagen dat we druk bezig zijn in huis met klussen bijvoorbeeld. Dan kunnen we haar maar beperkt in de gaten houden. Onze oplossing: we pakken het campingbedje erbij, zetten die bij ons in de buurt en gebruiken we hem als box. Zo mist Skye niks van waar wij mee bezig zijn maar loopt ze ons ook niet in de weg en kan ze er niet vandoor gaan. Want deze dame zit opeens boven aan de trap als je niet uitkijkt.

Afgelopen zomer was Skye nog een echte mini. Rechtop zitten en rollen kon ze wel. Komende zomer loopt ze al en ik denk dat zij dan op ontdekkingsreis gaat door de tuin. Natuurlijk is de tuin goed afgezet bij het water. Maar er zijn nog genoeg dingen waarop geklommen kan worden door mevrouwtje. Ik zie haar ook al zo in een onbewaakt ogenblik de trap naar de dijk op gaan. Ik kan me heel goed voorstellen dat we op momenten dat we haar even niet zo goed in de gaten kunnen houden, we dit handige bedje er even weer bij pakken!

Lekker zacht

Of je het campingbedje van BabyBjorn nou als slaapplek of mobiele box gebruikt: je kindje kan er erg comfortabel in slapen en spelen. Wat mij opviel ten opzichte van andere campingbedjes is dat het matrasje goed stevig is. Als het matrasje erin ligt, voel je geen hobbels van het onderstel bijvoorbeeld. De rand van het bedje is voorzien van stof: stevig maar zacht voor je kindje. Het campingbedje is rondom helemaal voorzien van een ‘gaatjesstof’. Zo heb ik heel goed zicht op Skye wanneer ze erin slaapt of speelt. En zij kon ons ook nog eens goed in de gaten houden: want missen wil ze niks!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met BabyBjorn.