Ik houd ervan om de verjaardagen van de kinderen in een bepaald thema te vieren en de aankleding daarop af te stemmen. Vorig jaar vierden we Skye’s eerste verjaardag met een regenboog verjaardagsfeestje. Dit jaar ging ik voor het thema Winter Wonderland. Voor onze kleine boef die zich aandeed tijdens die sneeuwstorm twee jaar geleden. Skye heeft genoten van al het moois, de aandacht van familie en vrienden en alle kadootjes die ze heeft gekregen. Het was een mooie afsluiter nadat we eerder deze week al klein haar tweede verjaardag vierde en ze op het kinderdagverblijf winterse toverstafjes traktatie uitdeelde.Β 

Verjaardag in Winter Wonderland thema

Op pinterest ging op zoek naar inspiratie voor het verjaardagsthema Winter Wonderland. Ik besloot het wat ingetogener te houden dan de Amerikaanse voorbeelden die ik daar vond.

De aankleding van het feestje

Ik koos voor aankleding die ik ook voor andere gelegenheden of een volgende verjaardag weer kon gebruiken. Bij PartyDeco ging ik op zoek naar de perfecte items voor op Skye’s verjaardagsfeestje. PartyDeco verkoopt namelijk superveel mooie merken, zoals Ginger Ray, My Little Day en Meri Meri. Op de plek waar de mini sweet table kwam te staan, maakte ik een sneeuwvlokken hemel met de papieren pompoms en lampionnen van Ginger Ray. Het boekje maakte ik af met de lieve hertjesslinger van My Little Day. Ik knipte de slinger in tweeen: zo kon ik een deel ervan ook boven het keukentje van Kids Concept dat wij aan Skye gaven ophangen!

verjaardagstaart twee jaar

sweet table winter wonderland

De prachtige koekjes en cakepops kregen een plekje op crèmekleurige borden uit de eco collectie van Meri Meri. Voor de visite gebruikten we die bordjes ook in het roze. Na het feestje heb ik de bordjes afgewassen. Ze kunnen vrijwel allemaal nog een tweede ronde mee, heel fijn!

sticky flour cakepops cakepops verjaardag peuter

 

Onze roze magneetmuur kreeg een extra feestelijk tintje door de goudkleurige bloemen backdrop van Ginger Ray! Zo werd de muur een perfecte achtergrond om wat foto’s met Skye mee te maken. Iedereen vond hem te gek. Zelfs Hans! Hij opperde zelfs om de backdrop nog lekker te laten hangen tot dat de feestdagen voorbij zijn! Best een goed idee!

skye 2 jaar meisje twee jaar

De sweet table

Traditiegetrouw bestelde ik een taart met twee lagen bij My Sweet Dear. Vanwege het Winter Wonderland thema lieten we in het ontwerp de fondant laag achterwege. Annabel maakte een zogenaamde ‘naked cake’ voor Skye. De taart werd versierd in de lieve My Sweet Deer stijl: een hertje boven op, een uiltje ergens halverwege en twee beertjes onderop. Aan elkaar verbonden met de fijnste bloemetjes en blaadjes. De finishing touch waren de bladgoud snippers en haar naam in gouden letters van Liefs uit Gemert boven op de taart!

caketopper naam goudverjaardagstaart winter wonderlandmy sweet dear taart

verjaardagstaart peuter

De sweet table maakten we compleet met de verfijnde koekjes en cakepops van Sticky Flour. De cakepops kregen een hele zachte poederroze kleurtje met de allerliefste, kleinste, paarse eetbare bloemetjes erop. Er waren twee varianten koekjes: de hertjes zoals ook op de taart werd gebruikt. En ronde koekjes die als je het mij vraagt de signature style van Janet uitstralen: wit fondant met eenvoudige letter voor Skye’s naam en daarom heen prachtige roze en gouden details. De taart, de koekjes, de cakepops: stuks allemaal een lust voor het oog! En verrukkelijk!

koekjes winter wonderland koekjes sticky flour

Dit jaar breidde ik de sweet table een klein beetje uit: met een plek waar je warme chocolademelk kon tappen! Ik vond dat wel passen bij dat winterse sfeertje. Manlief heeft met twee vrienden een online horecagroothandel: Prokoeling. Hoewel de naam anders doet vermoeden, verkopen zij veel meer horeca artikelen dan koelkasten. Ik ging voor zo’n apparaat dat je dranken lekker warm houdt. Deze keer dus met chocolademelk. Misschien met de feestdagen eens gluhwein bijvoorbeeld?? De warme drank dispenser kreeg een plekje op de statafel die ik verder versierde met een hert, glitterkerstboompje en een eucalyptus slinger.

prokoeling warme drank dispenser prokoeling sweet table warme chocolade melk warme chocolademelk prokoeling

Kadotips voor een meisje van 2 jaar

Een veel gestelde vraag op mijn stories was wat Skye kado heeft gekregen, zeker zo vlak na Sinterklaas. Kado inspiratie heb ik meestal wel. Ik houd het hele jaar lijstjes bij als ik zie of hoor dat ze iets leuk vinden. Dat lijstje bekijk ik kritisch wanneer de verjaardagen en Sinterklaas er aan komen. Afhankelijk van het soort kadootje komt het op het uiteindelijke lijstje voor Sinterklaas of die voor de verjaardag. Een aantal dingen van dat lijstje heeft Skye gisteren gekregen. Voor het gemak som ik het allemaal even op (scrollΒ  even verder om de kadootjes ook op de foto te zien):

Keukentje Kids Concept
Skye is echt een kleine keukenprinses. Een houten speelkeuken als cadeau was dan ook een schot in de roos. We kozen voor het wit met lichtgrijze keukentje van Kids Concept. Het keuketje heeft een compact formaat maar is niet te klein. Het speelkeukentje heeft een oventje met knoppen die (subtiele) geluidjes maken, net als de knopjes van het gasfornuis. Het houten keukentje heeft een plankje met kookwakker en peper- en zoutstelletje. In het plankje kun je ook nog ander houten kookgerei kwijt. Onder het oventje er naast zijn plankjes waar je nog meer spulletjes kwijt kunt.

Mijn allereerste Zoekboek

K3 microfoon

Playdoh Magisch Oven

Playdoh Vriezende Verrassingen (ijs speelset)

Speelboom van Klorofil

Poppenstoel met eetsetje

Frozen Anna pop

Kleine Zeemeermin Ariel Barbie

Slaapzakje voor de pop

Prinsessen tiara en toverstokje

Twee pyjamaatjes

Houten kralen om te rijgen

kadotip speelkeuken kadoptips meisje 2 jaar kadootjes meisje 2 jaar kadoinspiratie peuter meisje zachte winter pyjama meisje playdoh kado 2 jaar kadootjes verjaardag 2 jaar meisje zoekboek peuter