Dacht je dat het kiezen van een kindernaam lastig is, moet je daarna ook nog eens gaan nadenken over het geboortekaartje. Want net als kindernamen heb jeΒ  bijna net zoveel bedrijfjes die de leukste geboortekaarten maken. Studio Sijm die het kaartje voor Scott maakte vonden we via instagram. En ook Zo Joann kwam op ons pad via instagram en zij maakte het allerliefste geboortekaartje voor Skye!

Geboortekaartje met wolk

Wat ik zeker wist: op het geboortekaartje moest iets van een wolk komen. De naam Skye is namelijk afgeleid van het Engelse woord ‘sky’ dat ‘hemel’ betekent. In Schotland waar ook het eiland Skye te vinden is, heeft het woord sky/skye zijn oorsprong vermoedelijk gevonden via de Vikingen die zich daar rond het jaar 1000 vestigden. In het Noors betekent ‘sky’ namelijk letterlijk ‘wolk’. En een wolk van een baby is het ook geworden ;-))

We vroegen Joanneke een kaartje te maken met een wolk er op. En dan niet zo een gestyleerde wolk maar eentje die je qua vorm en gevoel ook echt aan de hemel zou kunnen zien voorbijschuiven. Om het kaartje niet te meisjesachtig te maken combineerden we roze met blauw. In de wolk is een fijne geometrische vorm te zien waarin haar naam en de geboortedatum in eenvoudige, gouden letters staan vermeld. Op de achterzijde van het kaartje staan de ‘dirty’ details opgesomd: geboren op 11 december, om 01:08 uur in de witte winternacht, met een gewicht van 3604 gram en een lengte van 51 cm.

geboortekaartje wolk

Digitale wolkjes

Ook deze keer wilden we een digitale variant van het geboortekaartje om te delen op instagram en facebook met de blijde boodschap dat Skye is geboren. Voor dit digitale kaartje kozen we ook voor wolkjes. Wel in een meer gestyleerde variant (ze lijken namelijk op de wolkjes van het Ferm Living behang op Scott’s kamertje) maar gevuld met de wolkerige kleuren van het echte geboortekaartje. Qua tekst hielden we het verder simpel. Er staat alleen “Wat ben jij welkom lieve Skye” vermeld.

wolk geboortekaartje

Over Zo Joann

Op de website van Joanneke vind je de leukste ontwerpen. Die je makkelijk via de site naar je eigen wensen kunt aanpassen. Heb je andere ideetje zoals ons, dan denkt Joanneke graag met je mee. Ze begreep eigenlijk meteen wat we bedoelden en kwam met drie varianten. Eentje daarvan was dus meteen raak en is het kaartje geworden. En is je kindje eenmaal geboren: door in te loggen op je account kun je de gegevens die jij op het kaartje wenst gemakkelijk aanpassen. Wij kozen ervoor om naast de dag en het tijdstip ook de lengte en het gewicht te vermelden. Is je kaartje helemaal klaar dan ‘reken’ je hem af en je hebt ze de volgende dag al in huis (als je ze voor 18:00 hebt besteld uiteraard)! Top service dus!

wolk geboortekaartje wolk geboortekaartje wolk geboortekaartje wolk geboortekaartje wolk geboortekaartje

Deze blog is geschreven in samenwerking met Zo Joann. Blogposts met samenwerkingen bevatten een eerlijke review. Samenwerkingen ga ik alleen aan met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.