Sinds donderdagavond verblijven we voor een weekje op Ibiza. De eerste twee nachten sliepen we in het hysterische San Antonio. Ook leuk om even die kant van Ibiza te hebben gezien maar het vooruitzicht dat wij naar het rustigere noorden van het eiland zouden gaan maakte het draaglijk. Vandaag gingen we naar ons volgende logeeradres. Onderweg stopten we bij SLUIZ Ibiza, mijn favoriete woonwinkel ever!

Pitstop bij SLUIZ Ibiza

Vanmorgen checkte we uit bij het Sol House mixed by Ibiza Rocks hotel. Daar hadden we – zeker voor 350 euro per nacht – héél wat meer van verwacht maar daarover later meer! We reden naar Cala Salada. Een strandje/baaitje waar we nog niet eerder waren geweest. Omdat het eerste inhammetje waar het pad eindigde nogal grote stenen had, besloten we net als anderen de klim naar het volgende inhammetje te maken. Over de rotsen liep een soort van slingerend paadje dat we trotseerden. Op dit stukje geen grote kiezels maar fijn strand. Scott doet namelijk niet liever dan aito’s in het zand vies maken en dan schoonmaken met het zeewater. En voor onze bips ligt het ook een stuk prettiger natuurlijk! We lagen nog niet op ons plekje of het hele strandje lag vol. Populair plekje dus op tijd zijn als je daar eens heen wilt!

Omdat Scott doodmoe was van de eerste dagen vakantie (hij sliep tussen ons in de eerste twee nachten en dan slaap je allemaal wat minder prettig), besloten we op tijd van het strandje weg te gaan. We reden naar Sant Gertrudis, waar het toffe SLUIZ Ibiza zit gevestigd. Vrijwel direct liepen we naar de binnenplaats waar je fijn kunt lunchen, want daar waren we alledrie echt aan toe.

SLUIZ Ibiza

Lunchbelevenis

Vorig jaar brachten we ook een bezoekje aan SLUIZ Ibiza. Toen waren we er wat later in de middag en hapten we wat bitterballen weg. HUH? Bitterballen?? Yup: de eigenaren/oprichters van de zaak zijn namelijk Nederlanders. En dat was ook nu weer te merken aan de menukaart: er stond een club sandwich op en een saté de pollo. Die het Spaanse personeel na onze poging het zo charmant mogelijk te bestellen gewoon opnam als “Oh, kipsaté!”.

Niet alleen de kaart is verrassend. Ook de plek zelf is een grote verrassing om te zitten. Vorig jaar zat de bar op een andere plek en hingen er allemaal vintage tennisrackets aan het plafond. Nu hadden ze de bar en keuken naar een andere kant van het binnenpleintje verplaatst. En het binnenplein in een complete, hysterische Zonnenkoning thema gestyled. Op de achtergrond klonken André Rieu-achtige deuntjes. Toen de melodie van Wim Sonnevelds ‘Aan de Amsterdamse grachten’ voorbij kwam, voelde ik me helemaal thuis!
SLUIZ Ibiza

SLUIZ Ibiza = walhalla

Maar bovenal is SLUIZ Ibiza een walhalla voor interior junkies. Het mixt de Ibiza vibe met die van knotsgek design. Je ziet er bijvoorbeeld de verschillende gekke peper- en zoutstelletjes van het Nederlandse &Klevering voorbij komen. Maar de echte eyecatchers komen toch wel voort uit hun eigen collectie. Prachtig geweven kussens in de mooiste kleuren. Pinguïns voor in je tuin. Grote gekleurde lantaarns. Helaas zijn we met het vliegtuig en kunnen we niet zoveel extra mee terug nemen in de bagage.
SLUIZ Ibiza

Maar met lege handen deze winkel verlaten is geen optie. Naast het Zonnenkoning thema op het binnenplein, was nu verder ‘SLUIZ hospital’ de rode draad in de winkel: een serie bamboe servies en glaswerk o.a. met anatomische plaatjes erop. We kochten er een groot bord en een setje gebaksbordjes van. Leuk voor de volgende verjaardag; kijken of de visite hun taartje nog durft op te eten!

Je komt werkelijk waar ogen tekort in deze winkel. Zeker als je ook een peuter mee hebt die alleen maar wilt racen. En dat is een beetje tricky tussen al die breekbare spulletjes. Gelukkg staan er her en der ook grote items zoals turntoestellen waar Scott niet zoveel kwaad kon. Perfect voor wat leuke fotomomentjes!

SLUIZ Ibiza

Lunchen als een Zonnekoning!

SLUIZ Ibiza
SLUIZ Ibiza
SLUIZ Ibiza
SLUIZ Ibiza

SLUIZ Ibiza

Doe mij deze alledrie maar 😉

SLUIZ Ibiza
SLUIZ Ibiza
SLUIZ Ibiza
SLUIZ Ibiza
SLUIZ Ibiza

Wil je meer tips over Ibiza? Klik dan hier en hier! 🙂