Soms komen er items in je huishouden terecht die het leven écht aangenamer maken. De Sodastream ART die sinds kort op ons aanrecht staat, is daar één van. Er is altijd gezonde frisdrank in huis. Plús we reduceren ons gebruik in plastic aanzienlijk. Lees gauw verder!

Gezonde levensstijl met de Sodastream ART in huis

Ik woon met een echte cola light verslaafde in huis. Ik lieg niet als ik zeg dat er soms wel twee flessen door heen gingen op een dag. Zelf nam ik die gewoonte langzaam over door het samen thuiswerken. Ook ik ging steeds meer en meer cola light drinken. En dat terwijl ik weet dat mijn lever na een fikse ontsteking twee jaar geleden nog steeds onder druk staat. Frisdranken zoals cola zijn niet echt passend daarbij.

Daarom besloot ik een paar maanden geleden dat het roer om moest voor onze gezondheid. Ik zette een Sodastream ART op ons aanrecht. Elke keer als ik behoefte kreeg aan cola, pakte ik mijn ´eigen spa rood´ uit de koelkast. Na een aantal weken daagde ik Hans uit: geen cola light meer maar ook aan het bruiswater! Sportief en fanatiek als hij is ging hij deze uitdaging aan. Hij is helemaal om. Ik zie geen flessen cola light meer op zijn werkplek staan. Maar steeds een fles bruiswater dat is gemaakt met onze Sodastream ART.

Over de flessen van Sodastream

We hebben drie grote Sodastream flessen. Zodra er eentje leeg is, vullen we die meteen met water en maken met een paar keer ‘pompen’ met de hendel er bruiswater van. Zo hebben we altijd koele, gezonde frisdrank in huis. Nieuw in huis hebben we de kleinere flessen van Sodastream: de “My One Bottle”. Dit is een handig formaat fles die je mee op pad, naar school of werk neemt. Ideaal! Ook fijn: alle flessen kunnen in de vaatwasser.

sodastream kleine fles voor onderweg

Voordelen van een Sodastream toestel in huis

Mijn voornaamste reden om een Sodastream te gaan gebruiken, is het verbeteren van onze levensstijl. Maar de Sodastream ART heeft nog meer voordelen:

  • Het vermindert je verbruik van plastic flessen. Plastic flessen hebben een levensduur (afbraaktijd) van 450 jaar!! Hoewel er statiegeld op flessen zit, belandt lang niet elke fles in de recycle cyclus. Zeker flessen niet die onderweg worden gekocht.
  • Het scheelt een hele hoop gesjouw. Naast je Sodastream toestel heb je alleen een koolzuurcilinder nodig. Met één cilinder kun je wel 60 liter frisdrank maken. Dat is nog eens makkelijk boodschappen doen!
  • Je hebt altijd frisdrank in huis. Erg handig met onverwachte visite (en je geen ster bent in georganiseerd boodschappen doen zoals ons) of met een feestje thuis. Handig: zet verschillende smaken sap neer. Zo kunnen je gasten hun eigen favoriete frisdrank maken. Nieuw zijn de biologische sappen van Sodastream. Ook een aanrader!
  • De Sodastream ART is draadloos. Je kunt hem neerzetten waar je maar wilt. Met het verfijnde ontwerp is het apparaat ook nog eens volledig interieurproof. De Sodastream ART is in wit én zwart verkrijgbaar.
  • Met een paar pompjes heb je sprankelend water. Het is erg makkelijk en snel om je eigen frisdrank te maken!

Bekijk hier de 10 favoriete Sodastream recepten van ecoblogger Mirjam Hart.

verminder gebruik plastic flessen onderweg

(in samenwerking met Sodastream)