Na jarenlange een zacht grijze, ijsblauwe bank in huis te hebben gehad, was het tijd voor wat anders. Iets warmers, knussers. Een bank die beter aansluit bij de veranderingen die ons interieur de afgelopen tijd heeft doorstaan. Al mijn wensen voor een nieuwe bank vond ik in het model Dane van Sofacompany!Β 

Ons wensenlijstje voor een nieuwe bank

Naast een andere, warme kleur hadden we nog meer wensen op ons lijstje voor de nieuwe bank. We zijn allebei lang. De zit van een bank moet daarom niet te laag voor ons zijn zodat we comfortabel kunnen zitten met onze benen en ons zelf niet helemaal hoeven op te hijsen als we willen opstaan. Ook zijn we kieskeurig als gaat om de zit. Voor ons geen bank waar je in in wegzakt. Wij hebben liever een stevige, actieve zit. En ook niet geheel onbelangrijk: de leuning van de bank moet goed ondersteunen en niet te laag zijn voor onze ruggen.

Dane: de nieuwe bank van Sofacompany

Onlangs zag ik dat Sofacompany een nieuw model in de collectie had: de bank Dane. In grijs en mosterdgeel. Grijs viel gezien ons wensenlijstje af. De mosterdgele variant van de bank had meteen mijn interesse te pakken. Niet lang daarna ging ik met de kids op pad naar het filiaal van Sofacompany in Amsterdam. Onderweg vertelde ik aan Scott dat we gingen kijken voor een nieuwe bank. Hij zei: “Ik ga de blauwe bank wel missen hoor mama!”. Toen de kinderen de Dane mochten proberen, waren ze die andere bank meteen vergeten. En ik ook!

Want: de kleur is perfect. De warme bruine tint is een perfecte aanvulling op ons interieur. De velvetstof geeft de bank een extra warme uitstraling. Het zitvlak van de bank is met 42 cm een tikkie lager dan we hadden. Daarom hebben we de bank in de showroom even goed getest. En wat bleek: doordat de zit stevig is, kunnen wij er prima op zitten en er van opstaan.

zithoek bank vloerkleed

De Dane bank in ons huis

Zo’n twee weken later was het spannende moment daar: onze nieuwe bank werd bezorgd. Was het wat ik er van had verwacht? En vooral: wat zou Hans er van vinden? Hij had de bank nog niet real life gezien en getest. Gelukkig kan ik deze vragen met JA! beantwoorden. De kinderen waren ook door het dolle heen: met de grote dozen waar de bank stevig en zorgvuldig was verpakt werd meteen gespeeld. Een van de dozen is nog steeds in gebruik als huisje. Scott maakte er samen met mij een raampje en een deurtje in.

sofacompany bank dane

Maar terug naar onze nieuwe bank van Sofacompany: hij is een paar centimeter langer dan onze vorige bank. Ook staat de bank niet op hoge poten. Een beetje spannend vond ik dat wel. Zou het de ruimte niet kleiner maken? Dat is helemaal niet het geval. Het maakt de zithoek juist knusser. De zithoek is nu meer afgesloten van de speelhoek die erachter ligt. Onder de bank door kun je het speelgoed niet meer zien. Ook wel eens fijn πŸ˜‰ En ook heel fijn: doordat de zijleuningen van de bank recht omhoog lopen, is het zitgedeelte veel ruimer dan onze vorige bank. Dat betekent dat we allebei met onze benen languit erop kunnen. Ideaal voor chill avondjes!

velvet bank sofacompany

De velvet bank bleek ook perfect aan te sluiten op de kleuren uit het kleed. Het kleed heb ik nu wel een kwartslag gedraaid, om de lengte van de bank te accentueren. Op de bank liggen dezelfde sierkussens. Het zachte roze, okergeel en velvet donkergroen steken mooi af tegen de bruine kleur van de bank.

Kortom: ik ben super happy met de keuze van onze nieuwe bank!! Een echte eyecatcher in ons interieur!

bruine velvet bank

bruine bank roze kussen kussen V@thecity knus herfst interieur woonkamer scandinavisch wonen sofacompany bank woonkamer woonboot amsterdam sierkussens velvet poef lila

 

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sofacompany.Β