Eerder deze week deelde ik hier de foto’s van onze bruiloft tien jaar geleden en merkte ik op dat als we nu onze bruiloft zouden moeten regelen we misschien wel andere keuzes zouden maken. De locaties waar de huwelijksvoltrekkingen, de fotoshoot en de avondreceptie hebben plaatsgevonden, zou ik voor geen goud willen veranderen. De aankleding zou ik misschien wel een een wat meer boho tintje geven. Een mooi contrast met de industriële en juist klassieke omgevingen waar we onze trouwdag verbleven. En ik zou zorgen voor aankleding die een verhaal vertelt, dat perfect op elkaar aansluit. Nu hadden we alles zelf los van elkaar geregeld. Moet jij jouw bruiloft en bruidstaart nog regelen? Zoek niet verder want Janet van Sticky Flour  is een meesteres in het maken van prachtige bruidstaarten! Op ons tienjarige huwelijksjubileum mochten we een stukje van hun werk letterlijk en figuurlijk proeven.

De perfecte bruidstaart

Vrijdagavond vierden we met onze directe familie en vrienden die op onze grote dag aanwezig waren ons tienjarig huwelijksfeest. Het trouwalbum pakten we er weer bij. Bij Xenos kocht ik de bekende cijfer folieballonnen en wat witte honeycombs met slingers eraan. In de kelder vond ik nog een doosje servetten met ons trouwlogo erop. Maar: “a party without cake is just a meeting”. Daarom serveerden we die avond een prachtige taart gemaakt door Janet van Sticky Flour.

En niet zomaar een bruidstaart: met de grootste zorg en precisie gemaakt. Een langwerpig model op de hoeken versierd met verse bloemen (de taart rook daardoor extra lekker!). Rondom liepen zachtroze druppels naar beneden. Toen Scott de taart had gezien, heeft hij de hele middag gevraagd wanneer de visite nou kwam en wanneer hij een hapje mocht van de bloementaart. Toen ik de taart aan het vastleggen was, kon hij zich niet meer beheersen, ging aan de taart ruiken en met zijn vingertje proeven. Ik snap hem wel!

Rond een uurtje of acht die avond druppelde de eerste visite binnen. Yes, we konden de taart ein-de-lijk aansnijden! De vulling van de bruidstaart bleek ook een plaatje: perfecte lagen velvet cake afgewisseld met een vulling van cream cheese frosting. De lagen frosting waren voorzien van verse frambozen, blauwe bessen en de zachtroze Tony Chocolony chocolade (ja, die met dried raspberry en knettersuiker, hoe geniaal is dat!). De taart sneden we aan als ‘cakeplakken’ die we vervolgens door de midden sneden zodat een portie prima op een gebaksbordje paste. Iedereen hebben we kunnen voorzien van deze te fijne taart en we hadden zelfs nog over (yes, dat was dus taart als ontbijt!).

De prachtige bloemen die op de taart waren aangebracht, heb ik in kleine roze espressokopjes gezet en vervolgens op de zachtroze Vitra tray. Zo hebben we nog eventjes een mooi aandenken aan die prachtige Sticky Flour taart en de fijne avond met familie en vrienden!

En tip van flip voor als je je bruiloft nog moet gaan organiseren: minstens net zo belangrijk als het vinden van de perfecte bruidstaart is het vinden van een geschikte ceremoniemeester!

*bruidstaart fotospam alert*

details bruidstaart dripcake verse bloemen pioenroos bloemenier storyriver bloementaart bruidstaart styling bruiloft roos boho wedding bohemien bruiloft trouwen bruidstaart verse bloemen feestje bruiloft tien jaar getrouwd feestversiering xenos folieballonnen bruidstaart scott bruidstaart storyriver bruidstaart ruikte erg lekker storyriver lekker taart bruidstaart dripcake feestje storyriver niet aankomen taart bruidstaart storyriver gepersonaliseerde servet bruidstaart bruiloft stylingidee vulling bruidstaart velvet taart roze tony chonolony dried raspberry knettersuiker verse bloemen in espressokopjes op pastel roze tray vitra verse bloemen vitra tray crespedia roos pioenroos pioen geurige roze bloemen vitra zachtroze pastel tray fonq

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Storyriver.