Als je aan het zoeken bent naar een mooie camping aan de Costa Dorada, dan ben je in die zoektocht vast wel eens Tamarit Beach Resort tegen gekomen. In de meivakantie 2022 verbleven wij een week in een bungalow op deze Spaanse camping. In dit blog vertel je uitgebreid onze ervaringen met dit vakantie resort. Lees gauw verder!

Luxe vakantievilla’s aan de Costa Dorada

Op Tamarit Beach Resort vind je verschillende soorten accomodaties: van luxe bungalows tot aan safarilodges. Ook zijn er staanplaatsen waar je terecht kunt met je eigen tent, caravan of camper. Wij verbleven in het voorjaar 2022 in één van de luxe bungalows: type Gaia. In het voorseizoen hebben we voor ruim een week zo een 900 EUR betaald. Deze bungalow is een enorme aanrader: zo heerlijk ruim! De bungalow bestaat uit 3 delen. Het middelste gedeelte is de living en keuken met bartafel om aan te eten. De keuken is van alle gemakken voorzien, waaronder een vaatwasser.

Wat wij heerlijk vonden aan deze bungalow is de grote schuifpui aan de living. Die kun je helemaal open schuiven en haal je buiten naar binnen en andersom. Je kunt zo heerlijk toeven met veel mensen in de beschutting van je overkapping. De “schutting wand” kun je ook verschuiven. Heel handig met inval van zonlicht gedurende dag en op de momenten dat je even wat meer privacye wilt.

Links en rechts van de living heb je de slaapkamers. Aan de linkerkant is de ‘master bedroom’ met een ruim twee persoonsbed, voldoende kastruimte en een aangrenzende badkamer met toilet, wastafel en douche. Aan de linkerkant is de ‘kinder slaapkamer’ met drie losse bedden. Twee gewone bedden en één stapelbed daar haaks op boven (let op: dat bovenste bed is niet geschikt voor woelende kinderen, het biedt te weinig valbescherming weten we helaas uit ervaring :-)). Ook deze kamer heeft eigen sanitair (toilet, wastafel en douche). Deze kamer en het sanitair zijn op kinderen gericht maar ook prima door volwassenen te gebruiken.

De bungalows, zijn net als het hele vakantiepark eigenlijk, fris, modern en eigentijds ingericht. Wij hebben echt genoten van deze plek! Maar ook alle andere soorten accommodaties zagen er heel fijn uit op dit beach resort. Er is voldoende ruimte tussen alle accommodaties en je zit niet op elkaars lip. Zo fijn! Er zijn ook veel staanplaatsen voor tent, caravan of camper die je met eigen sanitair gebouwtje op de plek kunt huren. Ook erg leuk: de vaste barbecue plekken op de pleintjes bij de accomodaties. Deze worden elke dag door het park ook gereinigd.

Hoewel er vooraf veel regen was voorspeld, hebben we vrijwel de hele week in het voorjaar zonnig weer gehad. De temperatuur lag rond de 18-20 graden.

Dit kun je allemaal doen op Camping Tamarit Beach Resort

Het park is groot en autovrij, goed voor de benen dus! De paden op het resort zijn glad dus voor jongere kinderen kun je prima een step of loopfiets meenemen. Er zijn genoeg faciliteiten en activiteiten op het park. Dit kun je er onder meer doen:

  • Ga naar het strand! De camping heeft een eigen toegang tot het strand. Met uitzicht op Tamarit Castle dat op de rotsen prijkt. Ook leuk: volg de weg om het kasteel en ga naar het kleinere strandje. Er kan hier op een kleine rotspartij geklauterd worden. Kom je met een camper of caravan? De plekken aan het strand hebben allemaal hun eigen toegang tot het strand!
  • Ga naar het zwembad! Het zwembad is groot en netjes, met een leuk kindergedeelte. Het is niet verwarmd dus in het voorseizoen kan het een beetje doorbijten zijn om door te komen πŸ˜‰ Er zijn veel ligbedden bij het zwembad en er is een bar waar je terecht kunt voor koffie, koude frisdranken, ijsje, wijntje en tapas.
  • Ga lekker sporten! Er zijn meerdere sportfaciliteiten op dit park: je kunt er een tennisbaan of paddelbaan huren. De voetbal/basketbalvelden zijn vrij toegankelijk. Net als de fitnessruimte, je kunt je ook inschrijven voor een work-outclass.
  • Ga lekker uiteten! Aan het strand kun je goed genieten van een tapasmenu. Op een aantal avonden in de week kun je bij het zwembad terecht bij het Italiaanse restaurant. Een aanrader! Op het pleintje bij de winkel heb je een afhaal en een restaurantje dat overdag open is. Hier kun je goed terecht voor een ontbijt, lunch of schepijsje! Wij hebben er meerdere keren tussen de middag crΓͺpes of churros gegeten.
  • Ga naar de kidsclub! Nou ja, je kinderen dan. In de ochtend en middag is er in de vakanties een programma. Er zijn ook Nederlandstalige medewerkers bij de kidsclub, super handig. Er kan volop wordet geknutseld, spelletjes gespeeld en gedanst. Natuurlijk is er een minidisco aan het begin van de avond.
@dirksdotter

Het is heerlijk hier! Camping Tamarit is heel fris en modern. We kozen voor huisje Gaia, zo lekker ruim! Alle huizen en tenten hier zien er trouwens πŸ‘ŒπŸ»πŸ‘ŒπŸ»πŸ‘ŒπŸ» uit! #spanje #vakantie #zomervakantie #meivakantie #vakantie2022 #vakantietiktokker #vakantietip #vakantiehuisje #binnenkijken

♬ ALMOST HOME – Mad Adix, Marc Steinmeier