Koning, keizer, admiraal. “Glitteren” doen ze allemaal. Deze parodie op een reclameleus way back gebruik ik nog wel eens als mensen zich belangrijk(er) voordoen dan ze zijn. Mijn motto is dus dat je dat helemaal niet hoeft te doen want poepen doen we allemaal. Zo’n wc-bezoekje is net even wat fijner als je in een omgeving bent met goede faciliteiten. Dat is helaas niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Daar kunnen we met zijn allen wat aan doen! Met behulp van de Happy Wipes van The Good Roll! Lees maar eens verder!

The Good Roll: het feelgood eco toilet papier

Eco toiletpapier vond je al langer in ons huishouden vinden. Als je je bedenkt hoeveel papier er wel niet wordt weggespoeld, dan doet het wel een beetje pijn. Papier dat al een eerder leven heeft gehad spoelt dan gevoelsmatig toch wat beter weg. Waarom zouden we in hemelsnaam bomen kappen voor wc-papier die we zo nodig hebben om onze lucht schoon te houden! Het gaat dagelijks om 270.000 bomen die gekapt worden voor het produceren van wc-papier. Onvoorstelbaar toch!

Precies daarom heeft The Good Roll eco toilet net even wat sexyer gemaakt. De rollen zijn niet in plastic verpakt maar hebben papieren wikkels erom heen in de leukste prints en met de grappigste quotes. Op Skye’s verjaardagsfeestje laatst had ik een hele zooi van die rollen op het toilet staan en het duurde verdacht lang voordat iedereen van de wc afkwam. Ze waren vast al die quotes aan het lezen! Mijn favoriete quote: “I sprinkle that shit like confetti!”

Door die wikkels mag dit wc-papier wel extra worden gezien in je badkamer of op je toilet. In onze badkamer kregen mijn favoriete printjes een ereplekje in een van de nisjes. Ons toilet wordt as we speak verbouwd, daar komen vergelijkbare nisjes in. En je raadt vast al wat we daar weer gaan laten pronken!

Oja, even een kleine tip over die wikkels: heb je ook kleine knutselaars in huis? Bewaar ze dan. Net als de wc rollen. Daar wordt hier fanatiek mee geknutseld. Skye heeft uitgeknipte plaatjes geplakt en Scott maakte een heuse Freek Vonk camouflage verrekijker met twee wc-rollen.

Goed voor je bips en de planeet

Dat is een van de statements van The Good Roll. De impact voor de natuur hebben we hierboven al even kort besproken. Minstens net zo belangrijk vind ik de investeringen die The Good Roll in wc-voorzieningen op plekken in de wereld waar een toilet niet vanzelfsprekend voor handen is: “Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, dit is zo’n 32% (!) van de wereldbevolking.” Ook dit is een onvoorstelbaar cijfer! Je kunt vast wel begrijpen wanneer er geen toegang is tot schone sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater een scala aan ziekten de vrije hand krijgen. Kwetsbare groepen zoals kinderen zijn daar vaak als eerste de dupe van.

the good roll wcpapier

Om ook op dat vlak haar steentje (of eigenlijk moeten we zeggen: rolletje) bij te dragen heeft The Good Roll de handen in een geslagen met stichting Simavi. Maar liefst 50% van de nettowinst investeert The Good Roll in deze stichting. Simavi heeft in Oost-Afrika het Wash & Learn’ programma opgezet. Dorp voor dorp worden er hygiënische faciliteiten gebouwd. Maar ook wordt er geleerd over het belang van een goede, hygiënische verzorging.

Winnen: test dit fijne toiletpapier van The Good Roll zelf!

Het kan vast niet anders dat je nu staat te popelen om deze Happy Wipes ook in huis te halen! Maar wil je eerst nog even testen? (Geloof me, eenmaal die vrolijkerds in huis en gebruikt, dan wil je niet meer anders!). Doe dan mee aan de giveaway. Zo doe je mee:

Volg de instructies onder mijn instagrampost over deze wc-rollen op en laat weten wat jouw meest memorabele wc-moment is geweest. Voor een extra winkans kun je onder dit blog ook een reactie achterlaten waarom jij zo’n doos vrolijkheid wel kunt gebruiken (vermeld daarbij dan wel even je instagramnaam :-)) Good luck!

badkamer inspiratie

En ik zal niet flauw doen en het meest hilarische wat ik in een wc heb meegemaakt hier met jullie delen. Ik was samen met een vriendin op terugreis van een fijne zonvakantie aan de Costa Brava. Met de bus. Jup, lange reis dus. Met genoeg plaspauzes. Een paar stoelen achter ons hoorden we bij een van de stops een vrouw vragen of ze de slippers van haar buurvrouw even mocht lenen voor het wc-bezoek. Dat mocht. Onderweg naar het toiletgebouw was ze aan het opscheppen over haar plastuit (die waren toen net nieuw en een dingetje). Zij hoefde niet met ons in de rij voor het normale toilet maar zou wel even snel klaar zijn op zo’n toilet met alleen van die ‘voetstappen’ in de vloer waar je op moet staan. Je raadt het al. Dat ging dus he-le-maal mis. Ze had zich onder gepiest met die tuit van d’r. Ik was zo blij dat het niet mijn slippers waren en we niet achter of voor haar in de bus zaten! :-))))

 

Enne: wil je je huishouden nog meer verduurzamen en je badkamer of toilet meer ecobewust schoonmaken? Blogger Ilse deelt haar tips voor een duurzame badkamer. Of check eens het blog van Mamaplaneet voor haar favoriete ecologische schoonmaakmiddelen!

knutselen met wcrollen

Scott knutselde een heuse Freek Vonk verrekijker met de wc-rollen van The Good Roll!

the good roll wcpapier print

Skye ging aan de slag met plaatjes die we uit de leuke wikkels van het wc-papier van The Good Roll knipten.

badkamer scandinavisch wonen

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met The Good Roll.