Ondanks waarschuwende voorspellingen van anderen en beloften van politici: vanaf 25 september kun je in horeca, theater, bioscoop of andere culturele instellingen alleen nog binnen met de zogenaamde ‘coronapas’. Gelukkig zien veel ondernemers de onrechtvaardigheid en absurditeit in van deze coronamaatregel. Die ondernemers speken zich openlijk uit tegen medische uitsluiting. Hulde! Je kunt bij hen terecht voor een diner, lunch of andere activiteit zonder QR-code. Om het jou makkelijker te maken een plek te vinden waar je terecht kunt zonder vaccinatie of test, heb ik in dit blog websites en social media accounts verzameld waar je deze ondernemers kunt vinden. We werken dan om de medische uitsluiting heen. Het is even plannen maar het is meer dan de moeite waard!

Check waar je zonder Coronapas terecht kunt op Keuzevrijbijmij.nl

Keuzevrijbijmij.nl wordt hΓ©t digitale platform waarop je winkels, artsen, bedrijven, scholen en andere dienstverleners of organisaties vindt waar je altijd welkom bent. Ook zonder test of vaccin.

Een handige website waar je op provincie of stad kunt zoeken. Het aanbod is heel divers. De website wordt steeds meer gevuld met adressen waar je vrij naar toe kunt gaan. Voor mijn weekendje weg eind september met Scott heb ik via hun website al een lunch geboekt bij een restaurant in Utrecht. Blij mee dat dit zo nog kan!
(Update: helaas is dat fijne restaurant in Utrecht. We voelden ons er zo welkom. Hele lieve bediening, stuk voor stuk. We hopen en bidden dat het tij snel voor hen keert!)

Je kunt Keuzevrijbijmij.nl hier volgen op instagram:

https://www.instagram.com/p/CTxPhL7Ky7J/?utm_source=ig_web_copy_link

Een vergelijkbare website waar je kunt zoeken naar keuzevrij aanbod in ondermeer horeca is Adem Vrij Bij Mij.

Creatief zijn: toch maar thuis of in je bedrijfspand dineren zonder coronapas

We kennen het nog van de lockdown periodes waarin we ook creatief moesten zijn. Ondernemers die hun hoofd boven water moesten zien te houden. Afhalen in restaurants is nog steeds toegestaan zonder QR code. Dek de tafel thuis extra mooi, zet wat kaarsjes en een lekker muziekje aan. Dat kan net zo sfeervol zijn als buiten de deur eten.

Word je toch liever iets meer bediend? Zoek dan eens op huiskamer restaurants in jouw buurt. Een handige site om daarnaar te zoeken is SharedDnd. Zo vind je de leukste hobbychefs bij jouw om de hoek! Ook leuk: een chef aan huis!

Tover jouw kantoor of bedrijfspand voor een avondje om in een restaurant. Zulke plekken worden gezien als besloten plekken. Net als gebedshuizen. Voor gesloten plekken is het niet toegestaan om een QR-code te vragen. Je pop-up restaurant moet dan wel echt voor jou en je collega’s, verenigingsgenoten of geloofsgenoten zijn. Zodra er introducees mee komen, is er geen sprake meer van een besloten plek.

geen QR code voor toegang

Meer tips voor hotspots Amsterdam. Hier moet je wel zelf even navragen hoe zij met de corona-maatregelen omgaan!

tegen medische uitsluiting geen coronapas

Wijntjes met wappies

Een ander initiatief dat al een tijdje bestaat is Wijntje met Wappies. Het begon in Amsterdam maar je hebt in verschillende steden nu Wijntjes met Wappies. Je vindt ze o.a. in Breda, Lelystad, Groningen, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Utrecht, Deventer, Alkmaar, Zuid Limburg, Utrecht, Arnhem, Rotterdam en Zwolle. Een makkelijke manier om gezelligheid te vinden. Iedereen is welkom, ook als je die prik wel hebt gehad! πŸ˜‰

https://www.instagram.com/p/CQyG5JgDlIB/?utm_source=ig_web_copy_link