Ondanks waarschuwende voorspellingen van anderen en beloften van politici: vanaf 25 september kun je in horeca, theater, bioscoop of andere culturele instellingen alleen nog binnen met de zogenaamde ‘coronapas’. Gelukkig zien veel ondernemers de onrechtvaardigheid en absurditeit in van deze coronamaatregel. Die ondernemers speken zich openlijk uit tegen medische uitsluiting. Hulde! Je kunt bij hen terecht voor een diner, lunch of andere activiteit zonder QR-code. Om het jou makkelijker te maken een plek te vinden waar je terecht kunt zonder vaccinatie of test, heb ik in dit blog websites en social media accounts verzameld waar je deze ondernemers kunt vinden. We werken dan om de medische uitsluiting heen. Het is even plannen maar het is meer dan de moeite waard!

Check waar je zonder Coronapas terecht kunt op Keuzevrijbijmij.nl

Keuzevrijbijmij.nl wordt hΓ©t digitale platform waarop je winkels, artsen, bedrijven, scholen en andere dienstverleners of organisaties vindt waar je altijd welkom bent. Ook zonder test of vaccin.

Een handige website waar je op provincie of stad kunt zoeken. Het aanbod is heel divers. De website wordt steeds meer gevuld met adressen waar je vrij naar toe kunt gaan. Voor mijn weekendje weg eind september met Scott heb ik via hun website al een lunch geboekt bij een restaurant in Utrecht. Blij mee dat dit zo nog kan!

horeca zonder coronapas QR-code

Je kunt Keuzevrijbijmij.nl hier volgen op instagram:

Instagram guide: Iedereen Welkom!

Op instagram worden veel tips in stories gedeeld, bijvoorbeeld door Adelheid Storms of Isa Kriens. Deze tips verdwijnen na 24 uur. Adelheid Storms bundelt de tips daarom ook in een instagram gids: Iedereen Welkom. Handig om te volgen dus. Wanneer ik andere instagram guides op het spoor kom, dan worden die ook toegevoegd aan dit anti-coronapas-blog! Ook handig om te volgen op instagram: de hashtag #hallohotspot!

Instagram gids: Iedereen Welkom!

geen QR code voor toegang

Losse tips die ik kreeg voor horeca zonder coronapas of QR-code

Amsterdam:

  • Pizzeria restaurant Barpiazza, Museumplein

Meer tips voor hotspots Amsterdam. Hier moet je wel zelf even navragen hoe zij met de corona-maatregelen omgaan!

Overijssel:

  • Lokate, Wijhe (nabij Zwolle)

Limburg:

  • Eetcafe Ceramique

Zuid-Holland:

  • Elements Beach, ‘s-Gravesande
  • Grote Markt, Den Haag. Deze horecaondermers hebben gezamenlijk aangegeven op instagram dat iederen welkom blijft.
tegen medische uitsluiting geen coronapas
Wijntjes met wappies

Een ander initiatief dat al een tijdje bestaat is Wijntje met Wappies. Het begon in Amsterdam maar je hebt in verschillende steden nu Wijntjes met Wappies. Je vindt ze o.a. in Breda, Lelystad, Groningen, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Utrecht, Deventer, Alkmaar, Zuid Limburg, Utrecht, Arnhem, Rotterdam en Zwolle. Een makkelijke manier om gezelligheid te vinden. Iedereen is welkom, ook als je die prik wel hebt gehad! πŸ˜‰