Afgelopen woensdag werd Skye twee jaar oud. Woensdag vierden we dat in een klein comité knus thuis. Scott wilde die dag toch liever een dagje thuisblijven van school (dat kan nu nog lekker omdat hij nog niet leerplichtig is!). We kochten zo’n kleurrijke én heerlijke XL slagroomtaart van Hema. Skye blies de kaarsjes snel uit en we aten die dag allemaal veel te veel taart. In de avond at oma (mijn moeder) bij ons. Zij gaf alvast haar kadootje aan Skye. Dit was nog maar de aftrap van haar feestweek: er werd natuurlijk ook nog op het kinderdagverblijf worden getrakteerd! Een traktatie die dreumes- en peuter proof is!

Traktatie voor dreumes en peuter: een lief toverstafje

Natuurlijk vierde zij haar verjaardag de volgende dag ook op het kinderdagverblijf. Dat vierde zij nog op haar oude groep: met kindjes van ongeveer zo’n 1 tot maximaal 2 jaar oud. De traktatie moest dus geschikt zijn voor kleine kindjes. Vorig jaar maakten we een traktatie met luchtballonnen, waarbij de kindjes een klein voorleesboekje kregen. Ook dit jaar wilde ik geen plastic speelgoedje of iets dergelijks mee naar huis geven. Daarom ging ik zelf aan de slag: ik maakte houten toverstafjes met lintjes om uit te delen.

Zo maak je de traktatie toverstaf

In tegenstelling tot de traktatie met de luchtballen vorig jaar, was deze traktatie een stuk sneller klaar. De houten toverstafjes kocht ik kant en klaar. Ik koos voor de variant met een maantje erop. Dat vond ik wel passend bij kleine Skye en de tijd van het jaar. Bij de Action kocht ik verschillende soorten kanten en organza linten. Aan elk toverstafje knoopte ik drie lintjes bij elkaar vast. Knip de linten vrij lang af. Na het knopen van de linten aan de houten toverstaf, wil je dat de linten zo’n 10 cm nog uitsteken. Met zulke langen linten kun je extra goed toveren natuurlijk!

Wat kregen de kindjes nog meer mee

Skye deelde de toverstafjes uit. Maar de kinderen kregen ook een uitdeelzakje met stippen mee. In het zakje kregen de kindjes likkoekjes, een pakje rozijntjes en een chocolaatje mee. Allemaal van de hema: want daar zijn de printjes van de verpakkingen het leukste :-)))

Nog meer inspiratie voor traktaties

Toen Scott vier werd, deelde hij frisbee lolly’s als traktatie uit. Op zijn derde verjaardag kregen de kindjes een traktatie in jungle/madagascar stijl mee naar huis. En voor zijn tweede verjaardag maakten we traktatie in Noodoll stijl!

Ben je op zoek naar een leuke traktatie voor een jongetje van twee jaar? Check dan eens deze peuter traktatie met rozijntjes en een autootje of ga voor een eigenwijs paprika traktatie treintje!