“Never not klussing”. Dat zijn wij. Is het ene net afgerond in het huis of in de tuin, dan staat het volgende project alweer op ons te wachten. Het nieuwste project is voor elke voorbijganger zichtbaar: de palen zijn geslagen. We bouwen een nieuw tuinhuisje waar alle tuinspullen zorgvuldig in kunnen worden opgeborgen. Daarnaast is het een mooie plek om de fietsen droog te zetten. Elke keer op en neer die dijktrap op met de fiets is niet echt ideaal. Een elektrische bakfiets staat ook nog op mijn verlanglijst. Een goede plek om deze neer te zetten is daarom zeer waardevol. Zeker niet met een elektrische (bak)fiets want die staat hoog bovenaan ons lijstje om aan te schaffen! Naast het bouwen van het schuurtje ben ik ook benieuwd hoe het zit met de verzekering van zo’n tuinhuis. Daar vertel ik in dit blog meer over.

Hoe zit het met een schuur en de verzekering?

In principe is een schuur of een tuinhuis onderdeel van je huis. Dus de inhoud van de schuur valt onder de woonverzekering. Denk bijvoorbeeld aan gereedschap of een elektrische fiets. Dit zijn vaak dure aankopen waar je zuinig mee om gaat. Dan wil je er zeker van zijn dat ze ook veilig staan. Daarom houden we hier tijdens de bouw van onze nieuwe schuur rekening. Een goed slot en een stevige deur zijn voor ons heel belangrijk. Daarom kiezen we voor een slot dat voorzien is van een SKG keurmerk. Op deze manier maak je een inbraak een stuk moeilijker.

Dat is ook iets dat de verzekering belangrijk vindt. De inboedel van de schuur moet op een manier worden opgeborgen waarmee aannemelijk is dat diefstal niet zo 1-2-3 zal lukken. Als dat zo is valt de inboedel van de schuur in de meeste gevallen onder de inboedelverzekering. Een mooi voorbeeld is de inboedelverzekering van FBTO, waarbij je geen extra verzekering voor schuur of tuinhuisje hoeft af te sluiten.

Wat is een inboedelverzekering eigenlijk precies en waar moet je opletten bij het afsluiten ervan?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je de spullen verzekert die je in en om je huis kunt verplaatsen. Denk aan je meubilair, kleding, televisie, witgoed of andere apparatuur. Maar dus ook je fiets als deze in huis of in de schuur staat geparkeerd. En het gaat niet alleen om de spullen van degene die de verzekering heeft afgesloten. De spullen van het hele huishouden zijn verzekerd. Wanneer deze spullen niet meer bruikbaar zijn door bijvoorbeeld brand of waterschade dan krijg je de dagwaarde via je inboedelverzekering vergoed.

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering is het goed om na te gaan wat voor spullen je in huis hebt en wat die waard zijn. Op basis van de inschatting van dat bedrag wordt de hoogte van de gewenste de dekking bepaald. Daarbij kun je ook kiezen voor all risk: dan wordt de schade in de meeste gevallen ook vergoed als je die zelf hebt veroorzaakt. En neem je waardevolle spullen zoals sieraden of je laptop ook veel mee op pad? Misschien is het dan ook goed om te bekijken hoe de dekking van de inboedelverzekering buitenhuis in elkaar steekt.

Dit blog is een samenwerking. Β 

dijktuin

Zie je die palen boven aan de dijk uitsteken? Daar komt ons nieuwste schuurtje!