Keuzes maken. Ouderschap betekent vooral heel veel keuzes maken. Het begint al op het moment dat je kleintje nog in de buik zit. Wil je het geslacht weten? Welke naam geef je het kindje? Ga je borstvoeding geven of niet? Als je kindje is geboren, moet je dagelijks keuzes maken in de opvoeding. Hoe groter ze worden, hoe lastiger de keuzes misschien worden. En hoe groter de uitdaging daarin. Dat merk ik nu enorm met Scott. Hij ontwikkelt nu enorm zijn persoontje en zoekt zijn grenzen op. Ik moet dagelijks kiezen hoe ver ik daarop in wil gaan en hoe ik onze grenzen bewaak. Soms best pittig. 

Zaken op orde: regel de belangrijkste verzekeringen

Naast die soms pittige, dagelijkse beslissingen wil je een aantal zaken in je leven zo goed mogelijk op orde hebben. En dan bedoel ik vooral dat onze kids later geen last hebben van dingen die wij niet hebben geregeld:

Helaas weet ik uit eigen ervaring wat er allemaal bij komt kijken als een ouder komt te overlijden en dat je al gauw een heel bedrag kwijt bent voor een begrafenis. Om die reden hebben Hans en ik al heel wat jaren een begrafenisverzekering. En bij de hypotheken bij onze huizen hebben we beide een overlijdensrisicoverzekering (ORV) waarmee we het financiële gat dat de ander laat bij een eventueel overlijden wat beter kunnen dichten. 

Dingen waar je helemaal niet over na wilt denken eigenlijk. Maar die je wel moet bespreken en regelen, anders kun je je familie best wel wat kopzorgen bezorgen. Laat je daarom goed informeren over de mogelijkheden over zulke verzekeringen

Nog een laatste belangrijke keuze

Eén super belangrijk ding dat wij nog moeten regelen is de voogdij over de kinderen in het geval ons beiden iets overkomt. Want: aan wie vraag je dat? Het is zo persoonlijk en je vraagt nogal wat van die ander. In eerste instantie denk ik aan mijn familie. Maar als nakomertje zijn mijn zussen en broer al een stukje ouder en dus al lang uit de luiers. Doe je ze een plezier met de mogelijke zorg voor onze kinderen? En hetzelfde geldt voor onze vrienden: met of zonder kids. Het is nogal wat, de zorg voor (extra) kids waar je eigenlijk niet zelf om vraagt. Echt nog wel een dingetje dus! 

Toch moeten we binnenkort een knoop doorhakken. Want het voelt niet goed om dit losse eind te hebben, ook al hoop je natuurlijk dat het nooit nodig zal zijn. Een geruststelling is het dus wel dat we de zakelijke en financiële kant met die verzekeringen wel op orde hebben. 

 

Hoe heb jij het geregeld? Ik ben heel benieuwd!