Even helemaal niks. Soms heb ik dat zo nodig. De afgelopen 3 a 4 jaar is het alleen maar standje hollen geweest op mijn werk.Tel daar nog een druk gezinsleven en een blog bij op. De druk liep aan alle kanten op. Hans merkte het aan me. En ik merkte het ‘s avonds aan mijn lijf als ik dan eindelijk even op de bank neerplofte. De uitnodiging voor een verblijf in het wellness hotel van Thermae 2000 kwam echt als geroepen! Samen met mijn zus toog ik af naar het charmante Limburg om ons in de watten te laten leggen. En te genieten van de omgeving! Ik neem je mee terug naar ons fijne wellness weekend in Valkenburg bij Thermae 2000. Twee dagen ultieme ‘me-vakantie’!

Thermae 2000: oase van rust in het glooiende Limburgse landschap

Een stukje buitenland in eigen land. Zo voelt Limburg voor ons al Noord-Hollanders. De glooiingen in het landschap. De gemoedelijkheid. En het “taaltje”. Thermae 2000 is gevestigd in een stad die op en top Limburg voor mij uitademt:Valkenburg.Warme (jeugd)herinneringen heb ik aan deze stad, met de mergelgrotten. Het was zo fijn om weer eens terug te zijn!

Deze keer verbleven we bovenop de Cauberg, niet eens zo gek ver weg van het centrum van Valkenburg. Eenmaal boven op die berg, ingecheckt bij het wellness hotel, glijdt alle drukte van het gezinsleven en werk van mij af. We zijn klaar voor een weekend met fysieke inspanning én ontspanning!

Culinaire wandeling in de omgeving vanValkenburg

Na het inchecken brachten we eerst onze spullen naar onze hotelkamer. Wat een fijne plek: heerlijk ruim, een luxe bed, koffie- en thee op de eigen slaapkamer. En last but not least: een grote, verwarmde relaxfauteuil! Alles in een frisse, moderne uitstraling. We voelden ons meteen helemaal op ons gemak. Het hotel is gedurende de lockdown helemaal vernieuwd en dat voel je overal. Well done!

Toch gingen we niet meteen in de relax modus: een culinaire wellness wandeling verzorgd door Restaurant Pure wachtte op ons die middag. Bij de entree kregen we twee kleine gerechtjes. Het eerste gerechtje met een vitamine gembershot, de tweede met een glaasje mousserende wijn. Met de routekaart gingen we op pad. Eerst afdalend richting het oude gedeelte vanValkenburg. Daarna weer de wijde natuur in. En yup: als je hebt gedaald, moet er ook weer gestegen worden! Er zaten
best pittige stukken in. Maar het was enorm leuk om zo echt wat van het Limburgse landschap te zien ontdekken.We speelden wel een beetje vals: we sloegen het stukje van de route met het blote voetenpad over.

uitzicht hapje restaurant pure thermae 2000
Het eerste van de twee aperitiefjes van de culinaire wellness wandeling!

Na zo’n twee uur wandelen kwamen we weer aan in het saunalandschap. Daar wachtte het “hoofdgerechtje” en het dessert op ons. Met weer een wijntje erbij. Ook deze gerechtjes waren weer boven verwachting! Het dessert wordt geserveerd vanuit de foodtruck die er staat. Dat geeft zo een gezellige sfeer! Vanuit het saunalandschap van het wellness hotel heb je een prachtig uitzicht over de heuvels van Valkenburg. De tuin heeft trouwens ook een te gek nieuw, verhoogd terras!

Hoogstaand dineren op je eigen hotelkamer

Eenmaal op de kamer gingen we natuurlijk met de benen omhoog. Omstebeurt probeerden we de warmte stoel uit. Heel erg lekker! Dat hadden onze benen wel verdiend na die wandeling! Voor we het wisten was het alweer tijd voor het diner: we kozen voor een 4-gangen menu. Bestellen was eenvoudig: we belden het nummer van de receptie en al snel stond een medewerker van Restaurant Pure voor onze hoteldeur. We gaven onze keuzes op afstand bij de deur door.

Voor elke gang werd aangebeld en het gerecht keurig aangegeven. Waren we klaar met een ronde, dan zetten we het buiten onze kamer op een tafeltje neer. Zo wisten de restaurantmedewerkers dat we klaar waren voor de volgende ronde! Elke gang was een feestje op ons bord: zo smakelijk én prachtig opgemaakt!

Op onze hotelkamer stond een tafel met twee stoeltjes. Ik had verwacht dat het gek zou zijn om zo op je eigen kamer te dineren. Het was eigenlijk wel heel fijn. Lekker in de rust met elkaar kletsen en genieten van het eten. Een hele leuke ervaring!

restaurant pure limburg wellness hotel
Elke gang van Restaurant Pure was een plaatje!

En: de volgende ochtend kregen we ook ons ontbijt bezorgd op de hotelkamer.Verschillende broodjes, crackers, yoghurt met fruit. Een warm gekookt eitje, roerei en gebakken spek maakten het voor ons compleet.

Wellness: een verwennerij met de gezichtsbehandeling!

Tijdens het weekend dat wij er verbleven, waren gezichtsbehandelingen en massages mogelijk. De baden en sauna’s gaan naar verwachting 18 mei weer open. Ik had zelf nog geen ervaring met wellness op deze manier. Dus ik was erg nieuwsgierig hoe ik het zou vinden in mijn badjas door zo een gebouw lopen. Ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld. Op weg naar de schoonheidssalon liepen we langs de baden. Dat zag er zo fijn uit allemaal! Daar ga ik zeker een keer voor terug komen. Ook de salon is fris en modern ingericht.

ervaring thermae 2000 gezichtsbehandeling

We kregen onze gezichtsbehandeling tegelijkertijd naast elkaar. Onze huid werd goed schoongemaakt en gescrubd. Vervolgens een peeling. Gevolgd door een fijne massage. Alles met de producten van de eigen Thermae For Me lijn, met thermaal water. Met een hele fijne glow en een superzacht huidje reden we via Maastricht terug naar ons Amsterdam! Dit was een hele fijne ‘me-vakantie’!

In de omgeving van het Thermae 2000 wellness hotel

Het wellness hotel bevindt zich tegen het centrum van Valkenburg aan. Bekend om de mergelgrotten. Het is zeker leuk om ook even naar het gezellige centrum toe te lopen tijdens je verblijf. Tijdens die wandeling kom je langs een ‘lookalike’ grot van bedevaartsoord Lourdes. Maar ook de Kasteelruïne, Fluweelengrot en de kabelbaan zijn leuk om te doen. Ook Maastricht ligt maar op zo’n 20 min rijden afstand.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Thermae 2000. Dank voor jullie gastvrijheid!