Omdat ik laatst onze inpaklijst voor de vakantie met peuter én baby had gedeeld, vond ik het ook wel zo fair om te delen of wat ik ingepakt had nou goed was. Hadden we te veel of juist te weinig? En ik beantwoord ook twee van de meest gestelde vragen naar aanleiding van die vorige blog.

De inpaklijst: bijna precies goed!

Vandaag ben ik weer rustig aan begonnen met inpakken. Zo kon ik ook de balans opmaken wat we gebruikt hebben. Eigenlijk bijna alles. Te weinig was het dus echt niet (mocht je het niet hebben geloofd dat het kon ;-)). Scott’s kleren hebben we op drie tshirts na allemaal gebruikt. Voor Hans bleven twee tshirts ongebruikt en bij mij mijn lange broek, een shirt en een hempje. Voor Skye heb ik heel wat niet gebruikt. Dat komt omdat ik een paar wasjes heb gedraaid met handdoeken en daar haar rompertjes bij had gedaan die ze had gedragen. Die lagen vervolgens weer makkelijk voor handen om bij haar aan te trekken. Van de luiers hebben we een stuk of tien over. Meer dan genoeg voor de terugreis. En het speelgoed: volgend jaar ga ik daar ook kritischer naar kijken en nog beter over nadenken. Een spelletje en een puzzeltje hebben we maar één keer gedaan bijvoorbeeld. Moet ik het dan volgend jaar dan echt weer meenemen of niet?

Waarom luiers mee?

Eén van de vragen die ik kreeg is waarom ik nou luiers, een pot babyvoeding en een pak babypap mee had. Nou om twee simpele redenen: ik heb een gruwelijke hekel aan boodschappen doen en zeker voor dit soort dingen. En twee: het paste erbij in dus waarom dan niet? ;-))

Hoe lang duurde de vakantie nou eigenlijk?

Dat is natuurlijk een meer dan terechte vraag vanwege de verhouding aantal dagen en de hoeveelheid spullen. We zijn 10 dagen op Ibiza. Ook voor de reisdagen heb je outfits nodig. Omdat het hier eigenlijk altijd nog mooi weer is, hoefde ik ook maar heel beperkt warme kleren meenemen. Die gaan morgen in de handbagage mee want het zal in Nederland vast al wat frisser zijn dan hier!