Het is een vaste prik tegen het einde van het jaar: de vraag aan Scott wat hij op zijn verjaardagstaart wil. Deze keer riep hij: “Lego poppetjes! En Spiderman!”. Lego poppetjes leken mij ook leuk voor op zijn taart, met Lego blokjes erbij. En laat je nou ook een Spiderman poppetje ervan hebben. Die is tenminste niet zo afzichtelijk. En zo was het thema voor Scott’s vierde verjaardag geboren: een verjaardagsfeestje in Lego thema! In dit blog vind je een uitgebreide terugblik op zijn verjaardag in Lego thema en beantwoord ik één van de meest gestelde vragen van dit weekend: waar is die knikkerbaan van??

Hoera, Scott 4 jaar! Een verjaardag in Lego thema

Het is ongelooflijk. Net als elke ouder zeggen wij ook steeds tegen elkaar dat de tijd is gevlogen. Maandenlang heb ik enorm op gekeken tegen afgelopen woensdag. De dag dat hij vier jaar oud werd. Ik heb echt een soort rouwproces meegemaakt de afgelopen tijd waarin ik afscheid heb moeten nemen van dat kleine, guitige ventje. In het jaar van drie naar vier worden ze echt zo groot en wijs. Dat is enorm leuk hoor, begrijp me goed. Maar die leeftijd van 2 jaar enzo vond ik ook zo fijn! Gelukkig hebben we nu een ander hummeltje rondlopen waar we met volle teugen weer van die fase kunnen genieten.

Woensdagochtend stond hij rond half zes naast mijn bed. “Ben ik vandaag nou echt jarig?” hoorde ik hem zeggen en wij bevestigden dat. Hij kroop tussen ons in, wij zongen ‘Lang zal je leven’ voor hem en hij keek youtube filmpjes tussen ons in. Na een plasstop beneden kroop hij zijn eigen bedje weer in. Ik had hem namelijk beloofd dat hij op de echte dag van zijn verjaardag een ontbijtje op bed zou krijgen met zijn lievelings: donuts. Met een kaarsje erop! Zo gezegd, zo gedaan. De trots straalde van zijn gezichtje: na zijn beste vriendjes van het kinderdagverblijf was hij nu aan de beurt. Ein-de-lijk vier jaar!!

vier jaar kleuter verjaardag

Hans en ik werkten die dag gewoon en Scott was voor het laatst bij mijn zus. Zij heeft die vier jaar vrijwel elke week een dag op hem opgepast. Ook wat dat betreft een mijlpaal. Ook bij tante was er een slinger opgehangen en lag er een klein kadootje klaar. Zijn vierde verjaardag sloten we met zijn allen af met lekkere pannenkoeken bij restaurant Proost & Stroop bij ons in Amsterdam Noord (aanrader: er ligt- voor de mooiere dagen – ook een geweldige natuurspeeltuin naast).

Verjaardag in Lego thema: zo doe je dat!

Het is bij ons vaste prik: een heerlijke taart van My Sweet Dear. Ook dit jaar overtrof Annabel zich weer en maakte een Lego taart voor Scott vol met Lego poppetjes en Lego blokjes! Met bijpassende donuts omdat Scott daar zo gek op is! De sweet table maakten we compleet met de allerlekkerste chocopops in de gele Lego kleur en Oreokoekjes met Lego gele dip. Beide gemaakt door de getalenteerde Sticky Flour!

De donuts kregen een finishing touch met prikkertjes met superhelden Legopoppetjes. Oh, en ben je zelf handig in taarten bakken enzo, dan vind je op Aliexpress onder andere deze mal om Lego blokjes mee te maken!

Onderaan dit blog vind je nog meer fotospam van al deze heerlijkheden! 

verjaardagstaart mysweetdear

Met zijn allen zongen we voor hem. Hij blies de kaarsjes zo uit! Grote jongen al!

verjaardagstaart lego poppetjes zoetigheid lego kinderverjaardag

Traktatie in Lego stijl

De vriendjes die op het feestje komen, gaan nooit met lege handjes naar huis. Ook zij krijgen een traktatie mee naar huis. Voor die traktaties ga ik ook altijd voor leuk maar zo makkelijk mogelijk. Ik vulde ‘frietbakjes’ met twee doosjes rozijntjes en strooide daar een flinke hand Lego blokjes overheen. Aan het bakje kwam een bedankkaartje – uiteraard in stijl van zijn feestje – met een Batman Lego poppetje erop.

Frietbakjes: So Low.
Bedankkaartjes met Batman Lego poppetje: via Aliexpress.
Nep Lego blokjes: via Aliexpress.
Label voor flesjes water (die ik gebruikte op restjes wegwerpbekertjes, vanaf deze keer geen verjaardagen meer met wegwerpartikelen!) met superhelden Lego poppetjes: via Aliexpress.

traktatie lego kinderverjaardag kinderverjaardag thema lego

Scott’s kadootjes voor zijn vierde verjaardag

In de periode voorafgaand aan zijn verjaardag kreeg ik meerdere keren de vraag wat Scott voor zijn verjaardag zou krijgen. Maar de meeste vragen kwamen gisteren wel over het ‘grote’ kado dat hij op zaterdagochtend voorafgaand aan zijn verjaardagsfeestje van ons kreeg: namelijk een mooie knikkerbaan van bamboe! De knikkerbaan is van Bamboo planet en was meteen een groot succes! De knikkers hebben al ontelbare keren hun weg naar beneden gevonden. De knikkerbaan is verkrijgbaar met verschillende hoeveelheden stukken. Wij kochten die met 98 stukken. Die kun je in drie verschillende varianten opstellen. Het leuke aan de knikkerbaan is de trechter en de traptreden onderweg naar beneden die ‘muziek’ maken. Echt een succes dus die knikkerbaan! Hij is stabiel maar als er te hard op geleund wordt, gaat hij wel om. Gelukkig is de knikkerbaan zo weer in elkaar gezet! Ook zo’n toffe knikkerbaan? Bekijk dan eens de collectie knikkerbanen van Bamboo Planet.

knikkerbaan bamboo planet

Kado kleuter jongen knikkerbaanGisteren was het de hele middag en avond een zoete inval van familie en vrienden. Maar vooral met vriendjes en vriendinnetjes van Scott. Hij is dan ook enorm verwend! Hij kreeg het volgende:

Ridder verkleedset
Houten zwaard en schild
Sprookjesboek ‘Sprookjes van overal’ 
Kartelschaar (tip: je vindt een hele toffe bij Action!)
Verrekijker
Jojo
Diabolo
Hoepel
PJ masks speelhuisje Owlette (die maakte zijn set compleet)
Soggy Doggy 
Puzzel met 50 stukjes
Playmobil City Action blusrobot
Playmobil Dinos helikopter
Rescue Bots Transformer auto
Houten, elastische robot
Hotwheels speelsetjes
Rugtas met dino’s van Little Legends
Beker en broodtrommel van ByBineke met dino’s en zijn naam (gekregen)
Telpaneel van Lilliputiens (gekregen)
en nog wat losse auto’s en een kleine helikopter.

Alles is vandaag uitgebreid getest: stuk voor stuk superleuke kadootjes voor een vierjarig jongetje! Op het blog van Mamascrapelle vind je nog meer kadotips voor een jongen van 4!

Kinderfeestje: schminken maar!

Hans is niet zo’n fan ervan, maar ik wel: schminken en glittertattoos! Naast de kinderen van onze vrienden hebben we voor dit vierde verjaardagsfeestje ook zijn vier beste vriendjes van het kinderdagverblijf uitgenodigd. Van baby af aan spelen zij al met elkaar, zo leuk! Maar ze gaan allemaal naar een andere basisschool. Extra leuk dus om samen je vierde verjaardag nog even met die vriendjes erbij te vieren! Omdat er zoveel kinderen kwamen, wilde ik er wel een activiteit erbij die niet te druk was. Schminken dus! Het Schminkpaleis uit Amsterdam toverde elk kindje om in een levensechte Spiderman, tijger, dino of vlinder! Op elk armpje kwam een glittertattoo. Daar hebben we nog twee weken plezier van! ;-)))

kinderfeestje schminken

verjaardagsfeestje schminken

Schminken kinderfeestje Amsterdam

Nog meer terug kijken? Scott’s eerste verjaardag vieren we in monochrome met gele accenten, zijn tweede verjaardag in Noodle thema en zijn derde verjaardag in Madagascar thema. Skye’s eerste verjaardag werd een mooi regenboogfeestje! 

kinderfeestje lego sweet table verjaardagstaart lego verjaardagstaart vier jaar verjaardag vier jaar donuts kinderverjaardag superhelden lego lego donuts mysweetdear