Hoewel het her en der nog winters aan doetΒ in het land en wij over twee weken nog een weekendje naar de sneeuw in Winterberg gaan, verovert het voorjaar wel al langzaam aan ons huis. Ik heb al de voorjaarskriebels!

Dierbaar portret in ons interieur

Startschot voor de voorjaarskriebels was het prachtige portret dat vrijdag in de brievenbus lag. Een van mijn favoriete foto’s van de familyshoot afgelopenΒ zomer is door BLDR illustration prachtig geschetst en geschilderd. Foto’s van onszelf vind je maar mondjesmaat in huis, daar ben ik niet zo van. Dit portret kreeg echter een ereplaats: bij de plank bij de eettafel waarbij en waarop nog meer mooie aandenkens en favorietjes staan. BLDR is een van de pareltjes van creatievelingen die ik via instagram leerde kennen. De portretten die Benthe maakt hebben zo’n eigen, fijne stijl. Ik kan wel uren naar ons familieportretje blijven kijken.

voorjaarskriebels interieur

voorjaarskriebels interieur

Nog meer fijn papier

Dit weekend kreeg ik nog meer happy mail. Het salaris was weer binnen dus ik mocht mezelf weer trakteren. Deze keer koos ik voor de prachtige kaart met pelikaan tekening en de houten hold it + van Roosmarijn Knijnenburg. Ook zij maakt van die pareltjes! De hold it + en de kaart kregen een plekje op onze grote, witte dressoir kast. De houten kandelaar die daar stond was ik zat. Die gaat straks naar de tuin als onze nieuwe, overkapte zithoek klaar is. Dat gebeurt vaak met onze interieurspullen: we doen ze niet weg maar ze krijgen ergens anders een plekje.

De eerste baby pilea’s heb ik gisteren bij hun mama weggehaald. Eentje daarvan paste perfect in het vaasje die je bij de hold it + krijgt geleverd. Meant to be! Ik heb niet zulke groene vingers. Ik ben benieuwd hoe het deze babies zal vergaan. Als ze het overleven, dan kunnen ze naar hun adoptie-adresjes πŸ˜‰
voorjaarskriebels interieur
voorjaarskriebels interieur

Voorjaarskriebels = tulpen in huis

Ik had besloten dat ik dit weekend mooie tulpen zou gaan scoren. Als een bloem ‘voorjaarskriebels’ uitschreeuwt, dan is het wat mij betreft de tulp wel! Uit de kerk door reden we daarom langs mijn favoriete bloemenstal in de buurt. Ik kwam van een koude kermis thuis: niet de zachte kleuren tulpen waar ik van houd. Omdat ik het altijd lullig vind om weer te gaan zonder iets te kopen, zei ik “doe maar twee bosjes oranje tulpen” (WTF? What was I thinking?). Ze staan op de salontafeltjes maar vallen zo uit de toon dat ik besloot mijn eerste bosjes tulpen dit jaar niet vast te leggen, haha! Ook kocht ik de minst kitscherige bos bloemen die ze hadden voor in de Hella Vaas.
voorjaarskriebels interieur
voorjaarskriebels interieur

Nog meer groen in huis

Wie mijn instagram-stories van afgelopen vrijdag heeft bekeken, wist het al: ik heb niet alleen boodschappen gedaan maar ook een plant gekocht. De fiets was zodanig bepakt en bezakt dat je Scott zowat niet meer zag zitten in zijn fietsstoeltje voorop. Deze plant (geen idee hoe ie heet en heb het kaartje al weggegooid) viel me eerder afgelopen week op bij de bloemen- en plantenafdeling van de DEEN. Toen besloot ik meteen dat ik ‘em vrijdag zou gaan halen met Scott. Helaas is onderweg naar huis Β een van de bloemen eraf geknakt. Zo jammer want ze worden zooo mooi als ze opengaan! Voor de foto plakte ik de knop er maar weer even aan. Maar ondertussen ligt ie alweer op de grond, snik!
voorjaarskriebels interieur
voorjaarskriebels interieur

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, is de schommelstoel uit deze hoek verdwenen. Ook die was ik zat, ik had behoefte aan meer licht en een wat modernere touch in die hoek. Ik heb zo’n vermoeden dat de schommelstoel ook naar de nieuwe zithoek buiten gaat verkassen. Deze witte HAY-stoel heeft nu een prominentere plek in huis gekregen dan ie tot nu toe heeft gehad (en heeft verdiend!). Deze week gaan we nog meer veranderen!! We hebben eindelijk een vervanging voor die lelijke lamp boven de eettafel. Het is wel ook weer een diy-klus, dus stay tuned!