Wie mij volgt op instagram heeft het vast en zeker opgemerkt via mijn stories. Rondom Hemelvaart waren wij een lang weekend weg naar Gelderland. Nu klinkt Gelderland als bestemming niet zo heel sexy. Toch zijn we er al drie keer met kids geweest. Ook nog eens al die keren op hetzelfde vakantiepark: Molencaten de Leemkule. In dit blog lees je waarom..!

Molencaten de Leemkule

In het laatste weekend van mijn zwangerschapsverlof van Scott wilden we een weekendje weg. Wat we niet wilden was die hele baby uitzet mee verhuizen voor een paar dagen. In onze zoektocht naar een babybungalow met complete uitrusting stuitten we op vakantiepark Molencaten de Leemkule.

Vanaf het eerste moment dat we er waren, zijn wij fan. Het vakantiepark is niet al te groot maar daardoor erg overzichtelijk. De huisjes zijn up to date qua inrichting en goed schoon. Ze staan ruim gesitueerd, je hebt alle vrijheid. Op elk veld met huisjes is wel een leuk speeltuintje te vinden. Zo kun je lekker op je eigen terrasje relaxen terwijl je kleintje lekker zit te spelen in je zicht. Het binnen- en buitenzwembad zijn groot genoeg en daarnaast is nog eens een grote speeltuin met een kinderboerderij gelegen. Alle keren dat we op dit fijne park verbleven, hebben we meerdere keren in het restaurant ‘Keuken van Caatje’ gegeten: verrassend goed! En heel fijn voor die ouders: er is een grote zitkuil gevuld met speelgoed! Je hebt dus geen kind aan je kind daar!

De naam van het vakantiepark komt van de leemkuil waar je vanaf het terrein zo naar toe loopt. Je kunt er heerlijk om heen wandelen. Voor de kinderen is het een grote zandbak. Helemaal beneden aan is een klein poeltje waar kikkers enzo in zitten.
spelen in de leemkuil hattem

Hanzesteden

In de omgeving heb je verschillende hanzesteden. Daar krijgen we geen genoeg van. Hattem, Kampen en Elburg brengen we eigenlijke elke keer wel een bezoekje. Hattem is denk ik wel onze favoriet: een klein liefelijk stadje met een gezellig plein waar je altijd wel een bruidje uit het gemeentehuis ziet komen. Er zit een te lekker chocolarie: Bonbon Atelier A3. In dat zelfde straatje zit een winkeltje dat vintage/tweedehands Playmobil verkoopt. Bij beide winkeltjes kwamen we natuurlijk niet met lege handen naar buiten ;-))

Wat ook heel leuk is in de directe omgeving van Hattem: ijsboerderij IJscowd. Je kunt hier terecht voor ijs (duh-uh) maar ook streekproducten. Kinderen kunnen er spelen op een van de fietsen of skelters. Ook mogen ze bij de (jonge) dieren kijken. Met Hemelvaartsdag is het extra leuk om ernaar toe te gaan: er staat dan ook een springkussen en zijn er allemaal kraampjes van (kleine) ondernemers uit de omgeving.

Zijn jullie gek op winkelen? Breng dan zeker een bezoekje aan hanzestad Zutphen!

hattem hanzestad holland nederland

Verder in de omgeving

Voor ons is het park in Hattem ook een perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes die normaal gesproken wel erg ver rijden zijn vanuit Amsterdam voor een dagje. We brachten de eerste keer een bezoekje aan Giethoorn. Nee, met baby Scott gingen we niet in een fluisterbootje. Wel kochten we er natuurlijk de traditionele kniepertjes.
Dit jaar gingen we naar de OrchideeΓ«n Hoeve in Luttelgeest. Een overdekt park dat een combinatie is van een tropische tuin met de prachtigste planten en bloemen en een grote speeltuin. Scott heeft er genoten: overal paadjes en bruggetjes, hij kon vissen en schildpadden spotten. De Lori’s (kleine papegaaiachtige vogels) vond hij maar niks. Ook in de vlindertuin hield hij goed in de gaten of zo’n vlinder niet op zijn hoofd kwam zitten. Een kleine lunch namen we in de zwevende bloemen tuin. Ik was van die ruimte ook echt onder de indruk. Ik kreeg er een soort Alice in Wonderland gevoel van! Scroll door naar de fotospam van deze fijne plek!

Is de Orchideeen Hoeve net iets te ver uit de buurt voor je? Bekijk dan eens deze leuke uitjes met kinderen in Nederland.

visvijver de orchideenhoeve

Ik durf er op in te zetten dat we volgend jaar weer naar dit vakantiepark en die fijne omgeving terug gaan voor een (lang) weekend. Heb jij nog tips voor leuke uitjes in de omgeving van Hattem? Laat het dan helemaal onderaan dit blogbericht weten. Ik ben benieuwd!!

broer zus voor het eerst zwemmen molencate de leemkule

Voor het eerst ‘zwemmen’: brullen van het koude water!

Scott leemkuil hattem

Het hek naar de leemkuil vanaf vakantiepark Molencaten de Leemkule

Hattem stadspoort

In het mooie Hattem

dagje weg met oma de orchideenhoeve

Met oma in de Orchideen hoeve

zwevende bloementuin de orchideenhoeve

Wij voelden ons als Alice in Wonderland in de prachtige Zwevende Bloementuin in de Orchideeenhoeve!

prachtige planten urbanjungle orchidee de orchideenhoeve