Trots als een pauw. Want samen met Sophie van Wemaqe en Romy van Muchable maakten we een nieuw patroon voor in de collectie van Wemaqe. Alles over hoe deze vrolijke en eigentijdse print tot stand komt, lees je in dit blog! 

Stap 1: mijn Wemaqe moodboard op Pinterest

Een patroon komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het komt voort uit dingen, vormen en kleuren die je inspireren. Daarom hebben Sophie en Romy mij gevraagd een moodboard op Pinterest te maken. Omdat het project eerst nog geheim moest blijven, was het een geheim bord op Pinterest. Maar nu kun je ongegeneerd meegluren op mijn Wemaqe Pinterest bord!

Het is denk ik een van mijn lievelingsborden omdat hier alles samenkomt: de kleuren die ik mooi vind (en die mede de basis zijn geweest van onze overgang naar een scandiboho interieur), vormen die ik mooi vind, etc, etc.

Een van de vormen die je terug ziet komen is de regenboog. Die mocht wat mij betreft niet ontbreken in mijn moodboard. Vanwege Skye’s naam maakte ik een DIY regenboog voor op haar kamertje en sowieso kun je op het moment niet om regenboogjes heen. Te leuk! Deze trend mocht dus ook niet missen op mijn moodboard!

Met dit Pinterest moodboard als basis ging Romy aan de slag.

wemaqe pinterest bord

Stap 2: patronen bekijken en uitkiezen

Ergens half oktober zag ik Sophie en Romy weer. Romy had niet stil gezeten en had meerdere patronen ontworpen. Elk patroon was er weer in verschillende kleurencombinaties. Allemaal even mooi maar er waren er twee die er echt uit sprongen: eentje met een poppy-achtige bloem en een wat grafischere print met ondermeer een regenboogje.

Uiteindelijk ben ik gezwicht voor de vormen en de regenboog in het laatste printje. Romy finetunede vervolgens het kleurenpalet van dit patroon waarna de samples konden worden gemaakt!

Stap 3: Kopen maar bij Wemaqe!

Na het definitief maken van het patroon konden de samples worden besteld. Met die samples ging ik in slag bij ons thuis, om er foto’s mee te maken. De kleuren passen perfect bij de laatste veranderingen in ons interieur. Ze sluiten helemaal aan bij de scandiboho trend maar door de donkere kleur accenten kun je de producten met dit patroon ook prima met een interieur met een industriële look combineren. Vanaf 23 november a.s. is het patroon exclusief te verkrijgen in de webshop van Wemaqe. Het vrolijke printje kun je gebruiken als (textiel)poster, tafellaken, kussen of zitzak. Wil je het patroon en de producten real life zien en shoppen? Kom dan binnenkort naar Flavourites in Amsterdam Noord.

We Maqe is opgericht door interieur professional Sophie Rojas Pabon Accardi. Nadat ze  voor verschillende (online) retailers heeft bezig gehouden met onder andere de inkoop en ontwikkeling van meubels en interieur concepten, besloot ze haar eigen onderneming te starten. Haar frustratie over het niet kunnen vinden van de juiste combinatie patronen en interieurproducten heeft ze omgetoverd tot een prachtig online woonwarenhuis waar je alle patronen kunt toepassen op alle interieur producten.

Wemaqe werkt voor de patronen samen met Motiflow en de leukste designers, zoals Romy van Muchables. Ben je benieuwd naar de gezichten achter de partronen? Neem dan op de website van Wemage een kijkje bij de patroonontwerpers.

wemaqe kussen regenboog print scandiboho

Stap 4: Win je favoriete item!

Ben je net zo dol op dit printje als ik ben? Super leuk! Je kunt een kussen met ‘mijn’ patroon winnen op mijn dirksdotter instagram account. Maar dat is niet alles: je krijgt er een goodiebag bij en twee toegangskaartjes voor Flavourites in Amsterdam. Go check it out en veel geluk toegewenst natuurlijk!! De winnaar wordt volgende week woensdag 21 november bekend gemaakt.

wemaqe kussenwemaqe textielposter wand wanddecoratie regenboog woonkamer eetkamer trends wemaqe wemaqe tafelkleed gedekte tafel wemaqe tafelkleed

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Wemake.