De tuin wordt steeds meer een verlengstuk van het interieur. En met de juiste tuinmeubelen kun je zoveel mogelijk het hele jaar door genieten van je tuin. Zodra het weer dat toelaat. In dit blog vind je absolute musthaves voor een winterproof tuin waar je het jaar rond van kan genieten.

Tuinmeubelen van onderhousvrij materiaal

Niets vervelender wanneer je net even in dat najaars- of winterzonnetje wilt gaan zitten maar je tuinmeubel heeft nog onderhoud of een flinke schoonmaakbeurt nodig. Als je een winterproof tuin wilt, ga dan op zoek naar tuinmeubelen gemaakt van één van de volgende materialen:

  • Aluminium is een weersbestendig materiaal dat prima tegen sneeuw, regen, vorst en fel zonlicht kan. Desondanks dat is het aan te raden dit tuinmeubilair gedurende de winter af te dekken met een meubelhoes. Hierdoor zijn je tuinmeubelen nóg beter beschermd tegen de verschillende weersinvloeden. Het afdekken maakt de voorjaarsschoonmaak een stuk makkelijker en minder tijdrovend.
  • Artwood is een erg sterk type kunststof genaamd polystyreen, met een natuurlijke houtlook. Het is net als aluminium UV- en weersbestendig. Met de natuurlijke houtlook en sterkte, combineert artwood design, functionaliteit en duurzaamheid. De meubelen zijn gemakkelijk schoon te maken met water en zeep.
  • Wicker is een veelgebruikt materiaal voor tuinmeubelen. Het wordt gemaakt van een uit kunststof vervaardigde vezel die gelijkenissen vertoont met rotan. Het voordeel van wicker ten opzichte van rotan is dat wicker een stuk minder aangetast wordt door invloeden van het weer. Deze wicker vezels worden tot een lange draad gemaakt, die daarna om een aluminium frame worden gevlochten. Petan is ook een lichtgewicht kunststof materiaal met een robuuste uitstraling. Ook dit materiaal is weersbestendig en onderhoudsvrij. Wicker is ronder van vorm en petal is platter.
  • Het touw dat gebruikt voor All Weather Rope tuinmeubelen is gemaakt van polyester touw. Dit touw is speciaal ontwikkeld om buiten te gebruiken. Het touw wordt tijdens het productieproces maximaal opgerekt, zodat dit niet meer gebeurt wanneer je je tuinmeubelen gebruikt. Het ideale hieraan is dat je wanneer je in een stoel of bank zit van rope je heerlijk wordt opgevangen door het touw dat maximaal gespannen is. Hierdoor heb in principe geen kussens meer nodig en kun je gelijk comfortabel zitten.  Handig! Naast het comfort is dit materiaal kleurvast en snel droog. Handig voor de natte dagen!

Kies voor kleiner meubilair in je tuin

Misschien berg je je loungeset in de winter toch liever op. Je maakt het dan makkelijk en snel gezellig in de tuin met kleinere tuinmeubelen. Met kleinere bijzettafels, bistrosetjes, loungestoelen of terrashaard kun je in je tuin – ongeacht afmeting – knusse hoekjes creëren. Zulk kleiner tuinmeubilair is ook volop verkrijgbaar in de hier boven genoemde onderhoudsvrije materialen. In onze tuin hebben we meerdere, kleinere zithoekjes die winterproof zijn. Waar wij zelf in de winter ook veel gebruik van maken is de picknickbank. Zo heb je altijd snel en makkelijk plekje in de tuin om even te zitten. Picknickbanken heb je tegenwoordig ook in stijlvolle designs gemaakt van aluminium. Zo heb je een echte eyecatcher in de tuin en kun je eenvoudig en snel gebruik maken van een zitplek in jouw tuin: doekje erover heen en klaar ben je. Ideaal.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Fonteyn. De productafbeeldingen geven producten uit hun grote assortiment tuinmeubelen meer. Voor meer inspiratie: bezoek hun grote outdoor living mall in Uddel. Het is de grootste showroom met tuinmeubilair in Europa!