Passoa. Deze tropische drank ken je hoogstwaarschijnlijk wel van de bekende mix met jus d’orange. Een Pornstar Martini ken je misschien nog niet. En dat terwijl Passoa de basis is van een Pornstar Martini. Je vindt hier het recept voor deze zomerse cocktail. Kom maar door met de zwoele zomeravonden. Muziekje erbij, dansje doen in de tuin!

Wat is een Pornstar Martini?

De Pornstar Martini is een populaire vodka cocktail. De vodka wordt met samen met Passoa en enkele andere ingrediΓ«nten gemixt tot een zomerse cocktail. Door de tropische passievrucht smaak is het de perfecte cocktail zodra de zon begint te schijnen in het voorjaar. De cocktail past perfect bij een dagje strand dat uitloopt op heerlijk dansen bij een strandtent. Met uitzicht op een steeds verdergaande zon die de lucht steeds warmere kleuren geeft.

De naam is misschien een beetje bijzonder. Oorspronkelijk heette deze cocktail met vodka “Maverick Martini”. Vernoemd naar het cafΓ© waar de mix voor het eerst is gemaakt. Later nam de naam “Pornstar Martini” het over. Omdat deze cocktail een spannend, zwoele, beetje sexy vibes heeft met al dat passievrucht.

Zo maak je deze zomerse cocktail

De Pornstar Martini wordt door iedereen net weer even anders gemaakt. Met eiwit of zonder eiwit bijvoorbeeld. In dit recept wordt het eiwit niet gebruik. Een vegan versie van deze zomerse cocktail dus!

Dit heb je nodig:

  • 40 ml Passoa
  • 40 ml Vodka
  • 10 ml Vanille siroop
  • 10 ml sap van een limoen
  • pulp van een halve passievrucht

Vul een cocktail shaker met ijsblokjes. Doe de Passoa, vodka, vanille siroop, limoensap en de pulp van de passievrucht in de beker. Schud ongeveer 15 seconden krachtig heen en weer. Zeef de cocktail en schenk het in het cocktail glas. Voeg als laatste ter decoratie de andere helft van de passievrucht toe. Die kun je als je het drankje op hebt eventueel nog opeten. Variatip: serveer er een klein glaasje mousserende wijn bij!

passoa passievrucht zomerse cocktail