In het blog waarin ik bekend maakt dat ik in verwachting ben, had ik al aangekondigd dat ik geen wekelijkse zwangerschapsupdates zou doen. En aan die belofte heb ik mijzelf braaf gehouden. Maar na 26 weken zwanger te zijn, mag een update wel eens een keertje toch?

Write down and remember for ever

Dat staat op het schriftje dat ik tijdens mijn zwangerschap van Scott kocht bij Hema. Sinds het begin van de zwangerschap schrijf ik daar geregeld herinneringen in op. Denk aan leuke uitjes, verjaardagen, hoe we kerst en Sinterklaas vierden dat jaar en over onze vakanties. Meestal loop ik gigantisch achter daarmee, maar aan de hand van foto’s en filmpjes terug kijken op mijn telefoon komt het allemaal weer naar boven en kan ik goed verslag doen.

Voor de kleine meid had ik het dagboek voor mijn dochter” van Elma van Vliet in huis. Ik was er nog niet in begonnen. Dat doe ik vanaf de dag dat ze geboren is. De herinneringen van mijn zwangerschap schrijf ik deze keer in ‘Mijn zwangerschapsdagboek’ van Maan Amsterdam. Het dagboek heeft een heerlijk eigentijds design en bevat leuke vragen en lijstjes die je kunt beantwoorden. En dat alles in ons aller lievelingskleurtjes: mint en roze in een stoere basis van wit en zwart. Aan de hand van een aantal vragen uit dit dagboek geef ik jullie een update!

zwanger

#15 weken zwanger

De volgende veranderingen merk ik aan mijn lichaam: Nog weinig. Aan het einde van de dag een klein beetje zo’n hoog en bol buikje. Beetje zo’n opgeblazen gevoel!

#17 weken zwanger

De volgende dingen eet ik nu het liefst: paprika chips, oude kaas, melk, chocolademelk en verse jus d’orange (overigens is dat ondertussen niet meer zo extreem hoor :-)).
Wat ik nu niet graag eet is: vlees, beleg en pittige dingen.

zwangerschapsdagboek

#18 weken zwanger

Dit maakt mijn zwangerschap anders dan ik had verwacht: door de aanhoudende vermoeidheid kom ik aan veel minder dingen toe dan ik zou willen. Ik lig al vaak vroeg op bed.

#21 weken zwanger

De volgende jongensnamen vind ik leuk: we hebben het voor de 20-wekenecho nog niet gehad over namen. Voor een jongensnaam hadden we nog geen shortlist (en de shortlist die we hadden voor Scott, vinden we nu trouwens ook helemaal niet meer leuk…). Een nieuwe shortlist voor jongensnamen gaan we dus ook niet meer maken!
De volgende meisjesnamen vind ik leuk: de naam weten we ondertussen al. Hij staat tussen de namen die ik op deze vraag in het boek heb genoteerd. Maar die houden we dus nog heeeeel eventjes geheim!
zwangerschapsdagboek

#24 weken zwanger

Volg je een zwangerschapscursus of ben je dat van plan? Nope. Heel eerlijk: ik zit echt niet te wachten van verhalen van anderen over het zwanger zijn of de bevalling. Je lijf is er voor gemaakt dus we gaan het deze keer gewoon weer zonder doen.

#26 weken zwanger
Het boek van de lieve dames van Maan Amsterdam kreeg ik ongeveer een week of twee geleden opgestuurd. Elke week kun je ook de bijzonderheden van die week noteren. Dat was lastig te doen met terugwerkende kracht. Maar: in week 26 kon het dan eindelijk!
Bijzonderheden deze week: deze week zijn we voor de laatste keer met zijn drietjes op vakantie. Een weekje naar Ibiza! Elke ochtend gaan we naar een ander strandje of baaitje. We doen het lekker rustig aan! Op de dag van vertrek uit Nederland (donderdag 2 september) was ik precies 26 weken zwanger. Een half jaar!

Dagboek voor mijn zoon: hebben..??
Alweer een hele tijd terug heb ik in samenwerking met Elma van Vliet twee dagboekjes weggegeven: eentje voor een meisje, en eentje voor een jongen. Zelf heb ik toen ook een setje ontvangen. De voor de dochter ga ik nu gebruiken. Dus ik heb die voor de zoon nog over (nee, er komt zeker weten geen nummer drie ;-)). Wil jij graag dit dagboek voor je zoontje om al jullie avonturen in bij te houden? Laat onder deze blogpost een reactie achter. A.s. zondagavond verloot ik het dagboekje onder de liefhebbers!
dagboek voor mijn zoon elma van vliet