Een blog vol inspiratie: Scandinavisch wonen, kids musthaves, makkelijke diy's en uitjes!

Een blog vol inspiratie: Scandinavisch wonen, kids musthaves, makkelijke diy's en uitjes!

Zwanger: een update!

Zwanger: een update!

In het blog waarin ik bekend maakt dat ik in verwachting ben, had ik al aangekondigd dat ik geen wekelijkse zwangerschapsupdates zou doen. En aan die belofte heb ik mijzelf braaf gehouden. Maar na 26 weken zwanger te zijn, mag een update wel eens een keertje toch?

Write down and remember for ever

Dat staat op het schriftje dat ik tijdens mijn zwangerschap van Scott kocht bij Hema. Sinds het begin van de zwangerschap schrijf ik daar geregeld herinneringen in op. Denk aan leuke uitjes, verjaardagen, hoe we kerst en Sinterklaas vierden dat jaar en over onze vakanties. Meestal loop ik gigantisch achter daarmee, maar aan de hand van foto’s en filmpjes terug kijken op mijn telefoon komt het allemaal weer naar boven en kan ik goed verslag doen.

Voor de kleine meid had ik het dagboek voor mijn dochter” van Elma van Vliet in huis. Ik was er nog niet in begonnen. Dat doe ik vanaf de dag dat ze geboren is. De herinneringen van mijn zwangerschap schrijf ik deze keer in ‘Mijn zwangerschapsdagboek’ van Maan Amsterdam. Het dagboek heeft een heerlijk eigentijds design en bevat leuke vragen en lijstjes die je kunt beantwoorden. En dat alles in ons aller lievelingskleurtjes: mint en roze in een stoere basis van wit en zwart. Aan de hand van een aantal vragen uit dit dagboek geef ik jullie een update!

zwanger

#15 weken zwanger

De volgende veranderingen merk ik aan mijn lichaam: Nog weinig. Aan het einde van de dag een klein beetje zo’n hoog en bol buikje. Beetje zo’n opgeblazen gevoel!

#17 weken zwanger

De volgende dingen eet ik nu het liefst: paprika chips, oude kaas, melk, chocolademelk en verse jus d’orange (overigens is dat ondertussen niet meer zo extreem hoor :-)).
Wat ik nu niet graag eet is: vlees, beleg en pittige dingen.

zwangerschapsdagboek

#18 weken zwanger

Dit maakt mijn zwangerschap anders dan ik had verwacht: door de aanhoudende vermoeidheid kom ik aan veel minder dingen toe dan ik zou willen. Ik lig al vaak vroeg op bed.

#21 weken zwanger

De volgende jongensnamen vind ik leuk: we hebben het voor de 20-wekenecho nog niet gehad over namen. Voor een jongensnaam hadden we nog geen shortlist (en de shortlist die we hadden voor Scott, vinden we nu trouwens ook helemaal niet meer leuk…). Een nieuwe shortlist voor jongensnamen gaan we dus ook niet meer maken!
De volgende meisjesnamen vind ik leuk: de naam weten we ondertussen al. Hij staat tussen de namen die ik op deze vraag in het boek heb genoteerd. Maar die houden we dus nog heeeeel eventjes geheim!
zwangerschapsdagboek

#24 weken zwanger

Volg je een zwangerschapscursus of ben je dat van plan? Nope. Heel eerlijk: ik zit echt niet te wachten van verhalen van anderen over het zwanger zijn of de bevalling. Je lijf is er voor gemaakt dus we gaan het deze keer gewoon weer zonder doen.

#26 weken zwanger
Het boek van de lieve dames van Maan Amsterdam kreeg ik ongeveer een week of twee geleden opgestuurd. Elke week kun je ook de bijzonderheden van die week noteren. Dat was lastig te doen met terugwerkende kracht. Maar: in week 26 kon het dan eindelijk!
Bijzonderheden deze week: deze week zijn we voor de laatste keer met zijn drietjes op vakantie. Een weekje naar Ibiza! Elke ochtend gaan we naar een ander strandje of baaitje. We doen het lekker rustig aan! Op de dag van vertrek uit Nederland (donderdag 2 september) was ik precies 26 weken zwanger. Een half jaar!

Dagboek voor mijn zoon: hebben..??
Alweer een hele tijd terug heb ik in samenwerking met Elma van Vliet twee dagboekjes weggegeven: eentje voor een meisje, en eentje voor een jongen. Zelf heb ik toen ook een setje ontvangen. De voor de dochter ga ik nu gebruiken. Dus ik heb die voor de zoon nog over (nee, er komt zeker weten geen nummer drie ;-)). Wil jij graag dit dagboek voor je zoontje om al jullie avonturen in bij te houden? Laat onder deze blogpost een reactie achter. A.s. zondagavond verloot ik het dagboekje onder de liefhebbers!
dagboek voor mijn zoon elma van vliet30 thoughts on “Zwanger: een update!”

 • Wat zou ik graag het dagboekje willen winnen. Om alle leuke avonturen en ook de wat minder leuke dingen die we samen beleven op te kunnen schrijven. Lijkt mij zo leuk om het na een lange tijd weer eens terug te lezen samen met de dan grote man!

 • Wat leuk om te lezen! Hier houd ik ook een schiftje bij voor ons mannetje (probeer elke 2 weken wat te schrijven). Mijn moeder heeft dat vroeger ook voor mij gedaan en stiekem is dat zo leuk om nu terug te lezen! Het dagboekje van Elma van Vliet staat hier hoog op ons lijstje, zou tof zijn! X

 • Hi Annelies,
  Ik volg jullie al een tijdje en wordt altijd zo vrolijk van jullie mannetje! Heerlijk ventje! Ik zat deze ochtend naar instastories te kijken en zag voorbij komen dat je een dagboek gaat weggeven.. Echt iets voor ons!! Want toen ik zwanger was toen hield ik alles netjes bij in m’n zwangerschap-dagboek, maar toen Hayden er eenmaal was heb ik nooit meer iets bijgehouden en dat vind ik zooo jammer! Hayden is ietsje jonger dan scott en je maakt op een dag zoveel mee! Al die leuke uitspraken die ze soms doen! Ik moet het echt gaan opschrijven, ook voor later! Dus dit dagboek is meer dan welkom! 🙂 Liefs Wendy.

 • Hi Annelies ! De tijd vliegt voorbij! Nog even dan mag je je mooie meisje al in je armen houden! Ik probeer ook allemaal leuke boekjes bij te houden voor de kinderen en maak fotoboeken. Ik wil dit boekje wel graag winnen voor mijn zoon, heb m wel in de collectie voor mijn dochtertje maar niet voor mijn zoontje.
  Succes!! X.

 • Leuk stuk weer Annelies! Ik loot graag mee, maar niet voor mezelf, maar voor Edmee! Ik weet hoe dol ze op dit soort boeken is en ik weet ook dat hij er voor Sophie al is, maar voor Milan nog niet….. ik ga duimen! X Marianne

 • Oh zo leuk om lezen hoe jullie de zwangerschap beleven. Hier al een leuk boekje met herinneringen voor Arlo die nu 16 maanden is. Wat bijzonder als we met jouw boekje nieuwe herinneringen zouden kunnen bewaren voor de tweede jongen op komst…. Nu 16 weken ver!
  Liefs, Veerle

 • Ik vind het leuk je zwangerschapsupdate! Wat vliegen de weken dan voorbij he. Ik probeer in mijn Mommy to Be boek allerlei leuke feitjes/weetjes en momenten op te schrijven en dat zou ik ook graag willen doen in het Dagboek voor mijn zoon als de kleine man in januari geboren wordt. Al onze leuke momenten en uitdagingen op te schrijven en hier later nog eens naar terug te kunnen kijken. Ik doe graag mee! En.. benieuwd naar je naam! Wij zijn nog even dubben!

 • Hoi Annelies,

  Je zou mij erg blij maken met dit boekje. Ik hou nu in de notities van m’n telefoon bijzondere momenten van mijn zoontje bij, het wordt hoog tijd dat ik die in een mooi boekje ga schrijven.

  Goede reis naar huis of jullie zijn al bijna thuis nu, dan welkom terug in het herfstachtige Nederland 🙂

  Liefs Mila

 • Wauw wat een super leuke boekjes en wat leuk om zo bij te kunnen houden hoe het gaat 🙂
  Ik zou heel erg graag kans maken voor een vriendin. Zij kan elk moment bevallen van een jongen en ik weet zeker dat ze heel blij zou worden van dit boek.
  Dus als ik het win geef ik het cadeau aan haar.

 • Ik doe heel graag mee! Heb maar liefst 3 zonen waarmee ik de gekste dingen meemaak. Ongetwijfeld staan mij nog heel wat verassingen te wachten met dit tuig, dus dat moet vereeuwigd worden! X

 • Oooh heel graag! Mijn zoon heeft het momenteel niet makkelijk Faalangst en een eigen plekje vinden zijn lastige thema’s voor Ik zou dit boekje gebruiken om een succesverhaal te schrijven, voor hem en over hem Zodat hij hopeli k kan inzien hoe ontzettend lief hij is en hoe waardevol zoals

  • Beste Marlies,

   Ik heb geloot en jij bent als gelukkige winnaar daar uit gekomen! Stuur je mij een mailtje met jouw adresgegevens?

   Heel veel plezier van het mooie dagboekje! Liefs, Annelies

 • Oooh heel graag! Mijn zoon heeft het momenteel niet makkelijk…Faalangst en een eigen plekje vinden zijn lastige thema’s voor hem! Ik zou dit boekje gebruiken om zijn (succes)verhaal te schrijven, voor hem en over hem Zodat hij hopelijk kan inzien hoe ontzettend lief hij is en hoe waardevol, precies zoals hij is!

 • Prachtige boekjes! Het dagboek voor mijn zoon zou ik ook wel graag willen hebben, dus ik waag een kansje. Heb digitaal het een en ander bijgehouden voor Melle maar na 2,5 jaar nog niks mee gedaan. Ik zou dat wel met terugwerkende kracht in zo’n prachtig boekje willen opschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *