Afgelopen dinsdag ontplofte mijn instagram. Want daar begon de online zwangerschapsaankondiging van baby nummer twee die op komst is. Die zondag ervoor vertelde ik het grote nieuws ook aan mijn directe familie in real life. Hoe deed ik die zwangerschapsaankondiging in real life en online? Dat lees je allemaal hieronder!

Real life zwangerschapsaankondiging: taart met muisjes!

Mijn moeder had ik het vrijwel meteen na de positieve test verteld. Maar mijn zussen, broer, aanhang en hun kids nog niet. Mijn moeder vierde op Eerste Pinksterdag haar verjaardag. Mooie kans dus om dus om het de rest ook te vertellen! Dat deden we met een extra kadootje voor oma bij de koffie eind van de dag: Scott en ik kwamen aan lopen met een cheesecake versierd met roze en blauwe muisjes.

zwangerschapsaankondiging

Niemand had ook deze tweede ronde verwacht, dus het kwartje viel pas toen we bij de tuintafel aankwamen. Van de witte chocolade cheesecake met een bodem van bastogne koeken bleef uiteindelijk niet veel meer over (onderaan dit blog tref je het recept aan). Het bakpapier liet ik om de bodem heen zitten en knipte her en der wat overtollig papier weg. Eromheen bond ik roze en blauw bakkerstouw voor de finishing touch.

Online zwangerschapsaankondiging: stop motion filmpje!

Misschien heb je em wel gezien: de online zwangerschapsaankondiging op instagram en facebook. Want je kunt niet iedereen persoonlijk het grote nieuws vertellen en tegenwoordig heb je nu ook eenmaal een ‘online’ leven. Vorige keer verzamelde ik de eerste babyspulletjes en maakte daar deze foto van die ik deelde op facebook en instagram:
zwangerschapsaankondiging
Deze keer gooide ik het over een andere boeg en maakte ik mijn eerste stopmotion filmpje. Ik kocht een bootje van Oli & Carol en maakte van wat stempeltjes het woord ‘ahoy’. Om in ons (woon)botenthema te blijven. Op een groot vel wit papier legde ik het bootje en de stempeltjes neer. Het bootje liet ik voor elke foto ietsje verschuiven tot die helemaal uit beeld was.

Van elk stapje maakte ik een foto. Achteraf had ik nog iets beter op moeten letten want door het verschuiven van het bootje, is ook het papier ietsje verschoven (dat zie je aan de letters, die bewegen iets in het filmpje). Maar voor een eerste keer ben ik niet ontevreden. Practice makes perfect, right? In totaal gebruikte ik 26 foto’s, die ik met de app TimeShutter achter elkaar. Het gehele filmpje vind je op mijn instagram. Sommige mensen heb ik door dit filpmje op het verkeerde been gezet: nee, we krijgen geen jongetje (het blauwe bootje). Nou ja, het zou kunnen natuurlijk maar dat weten we nog niet. 17 juli is de 20 weken echo, we will see!

Het recept van de taart met muisjes

De cheesecake met witte chocolade en Bastogne bodem maak je zo (recept van www.cakejevaneigendeeg.nl):

Ingrediënten

200 gram bastogne koeken
100 gram ongezouten roomboter
225 gram witte chocolade
450 gram roomkaas (philadelphia of mon chou)
1 vanilleboon
4 eieren
225 gram creme fraiche

Materialen

springvorm, bakpapier, keukenmachine of plastic zak en deegroller, electrische mixer

Bereiden

  1. Om te beginnen bekleed je de springvorm met bakpapier, gebruik wat boter om het bakpapier ‘vast te plakken’ aan de springvorm.
  2. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, of doe de koekjes in een hersluitbare plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Zorg er in ieder geval voor dat de koekjes fijn tot zeer fijn verkruimeld zijn. Smelt de boter in de magnetron en vermeng in een kom met de koekkruimels. Verdeel het mengels over de bodem van je springvorm en druk goed aan, als tip: gebruik hiervoor een lepel. Je kunt de bodem iets omhoog werken aan de rand. Wanneer je klaar bent, zet je de springvorm met de koekjesbodem in de koelkast terwijl je het creamcheese beslag maakt
  3. Verhit de oven tot 150 graden of gasstand 2. Smelt de witte chocolade au bain marie. Roer af en toe. Terwijl de chocolade smelt kun je beginnen om de cream cheese op te kloppen in een kom tot het zacht is. Snijd de vanilleboon doormidden in de lengte en verwijder de zaadjes, voeg de zaadjes toe aan de cream cheese. Mix nu een voor een de eieren door het mengsel. Klop ieder ei in het beslag voor enkele seconden voordat je een nieuw ei toevoegt. De witte chocolade is inmiddels gesmolten. Laat even afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de creme fraiche toe aan de gesmolten witte chocolade, vouw deze erdoorheen met een houten lepel. Voeg de witte chocolade creme fraiche mengsel toe aan de roomkaas mengsel. Vouw het chocolademengsel er rustig doorheen (opnieuw met een houten lepel).
  4. Neem de springvorm uit de koelkast en giet het roomkaas beslag eroverheen. Verdeel het beslag gelijkmatig. Sla/tik/klop de springvorm een aantal keer op een hard oppervlak (het aanrecht) om de luchtbellen te verwijderen. Bak de cheesecake for 45 minuten tot een uur. The zijkant van de cheesecake is stevig en het midden moet nog drillerig zijn. Laat de cheesecake volledig afkoelen. Wanneer deze is afgekoeld moet de cheesecake minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven (het drillerige middendeel stijft dan op). Het beste is om de cheesecake een nachte in de koelkast te houden.

Eet smakelijk! En lees bij het opsmikkelen van de taart ondertussen mijn blog over ons babynieuws! 😉

Enne: ben je net als ons gek op Bastogne koeken maar even geen trek in cheesecake? Probeer dan eens deze Bastogne parfait met karamelsaus!