Decoreren voor een kinderverjaardag vind ik altijd enorm leuk om te doen. Zowel voor de dag dat de familie en vrienden komen als voor het verjaardagpartijtje. In dit blog laat ik zien hoe de sweet table eruit zag, wat we deden op Skye’s unicorn kinderfeestje en wat de traktatie was. 

Zoetigheid op het unicorn kinderfeestje

Met kinderen in huis ontbreekt het je vast niet aan unicorn speelgoed. Handig want dat kun je prima gebruiken in de versiering. Een speelgoed unicorn kwam als cake topper op de vrolijk gekleurde slagroomtaart van HEMA te staan. Skye’s lievelings unicorn knuffel kreeg ook een plekje op de sweet table. 

Naast de slagroomtaart was een unicorn dripcake en unicorn verjaardagtaart vab My Sweet Dear op de sweet table te vinden. Samen met bijpassende koekjes en cupcakes van My Sweet Dear. In unicorn bakjes was snoepgoed te vinden. Vooral ufo’s zijn altijd qua kleuren perfect in een unicorn thema en de kinderen zijn er altijd dol op! Net als tumtums en likkoekjes van HEMA. 

Popcorn ontbreekt ook nooit op een sweet table bij ons thuis. De popcorn stond op tafel in luchtballen gemaakt van popcorn bakjes, rietjes en ballonnen. Skye deelde in deze luchtballonnen ook popcorn uit in haar klas. Lees hier hoe je de luchtballonnen traktatie maakt. 

Op het verjaardagspartijtje was de sweet table gevuld met de unicorn taart van Albert Heijn, likkoekjes en unicorn en regenboog koekjes van My Sweet Dear. Op beide dagen is de tafel afgestyld met unicorn bordjes, servetten, etc. 

Knutselen, spelletjes en traktatie

Met vriendjes van school vierden we Skye’s unicorn feestje thuis. Er werd eerst gesmikkeld en daarna de kadootjes aan tafel geopend. Vervolgens was het tijd om even te spelen zodat wij het knutselen konden klaar leggen. De kinderen versierden met stift en stickers houten figuren. Ze konden kiezen uit: een eenhoorn, regenboog, raket of T-rax. De kinderen waren vol focus bezig, heel leuk om te zien. 

Daarna was het tijd om buiten te spelen. We deden een paar potjes “Haai, haai, hoe laat is het?” Lees in het blog over Skye’s LOL Surprise kinderfeestje hoe dat spelletje werkt. 

Elk kindje kreeg een roze traktatiezakje mee naar huis met daarin een zakje likkoekjes, chocolaatjes, een eenhoorn diadeem (meisjes) of sleutelhanger (jongens), een mini potje bouncing putty en een unicorn (meisjes) of T-rex (jongens) pen. 

Shop in stijl van deze unicorn party

Ben je geinspireerd geraakt en ga je ook aan de slag voor een eenhoorn kinderfeestje? Hieronder vind je wat shop tips! Have fun!

  • Meri Meri party: unicorn folieballon, bordjes eenhoorn hoofd en servetjes, unicorn toeters, mini pinata , eenhoorn kaarsjes en eenhoorn ‘diadeem’.
  • Action: vierkante roze bakjes met unicorns.
  • Feestwinkel Daily Style: ronde unicorn bordjes en bekers, gouden mini dienblaadjes, tafelrok met gouden slierten, roze geplastificeerd wegwerp tafelkleed (afneembaar, handig gedurende de dag!), roze papieren uitdeelzakjes en uitdeeltraktaties.
  • Taartplateau/etagère: DesignBite (lichtgrijs), Vitra High Tray (roze)
  • HEMA: slagroomtaart, dripcake en pastel likkoekjes.
  • Pipoos: houten figuren
  • My Sweet Dear: Gepersonaliseerde taart met bijbehorende cupcakes en handgemaakte koekjes (Kobbeduinen 50, Hoofddorp). Tip: de koekjes kunnen ook per post worden verzonden.