De zomervakantie is aan. En ook het mooie, warme weer. Misschien heb je deze zomervakantie een bezoekje aan Amsterdam op het programma staan. Met warm weer zijn er genoeg plekken in Amsterdam te vinden voor verkoeling. Er zijn genoeg stadsparken en hofjes te vinden. De beste manier om Amsterdam met warm weer te verkennen is natuurlijk te verkennen vanaf het water. Met Starboard Boats vaar je comfortabel over de Amsterdamse grachten én draag je bij aan een schonere gracht. Lees hier over hun mogelijkheden voor een unieke boottocht door Amsterdam.

Canal Cleanup met Starboard Amsterdam

Tegenwoordig kent iedereen de term plastic soep wel. Helaas zijn ook onze Amsterdamse grachten niet vrij van afval en plastic. Ook bij onze woonboot in Amsterdam Noord komt regelmatig wat voorbij drijven. Bij Starboard Boats kun je je steentje bijdragen aan schonere grachten: de Canal Cleanup.

From taking small steps such as ensuring waste produced on the boat is recycled, to our monthly ‘Plastic Fishing’ trips, we want to reduce waste and help to clean up the city’s waterways wherever possible. Using non-polluting electric boats for our tours is also a key part of our sustainability policy. (Starboard Boats)

Elke maand organiseert Starboard Boats met verschillende partners de Canal Cleanup. Het is een perfecte manier om Amsterdam te bezoeken en je in te zetten voor een schoner milieu. Tip: ga samen de Amsterdamse grachten schoonmaken als teambuildingsuitje of familiedag!

BBQ Boot Amsterdam

De boten van Starboard Boats zijn ruim en comfortabel. Ze varen elektrisch wat zorgt voor geen uitstoot én minder geluid op de grachten. Uiteraard legt het team van Starboard Boats jullie in de watten leggen met drankjes en versnaperingen tijdens de tocht. Nog leuker: boek een BBQ Boot! Met deze boottocht vaar je zo’n 2 uur lang door Amsterdam. Een chef aan boord bereid 3 typen vlees voor je en zorgt voor salades en brood. Naast de BBQ is er ook een zorgvuldig geselecteerde keuze aan wijn, bier, water en frisdrank aanwezig. Optimaal genieten met elkaar in Amsterdam. Aanrader dus!

Combineer deze rondvaart met een stadswandeling over de grachten (ook geschikt voor kids!) of een bezoekje aan de Noordermarkt.