Iedereen heeft wel een jeans in de kast liggen. Wist je dat het maken van jeans een van de meest vervuilende takken van de modeindustrie is? Sustainable fashion brand Armed Angels heeft daarom een missie: iedereen aan de Detox Denim. Wel die mooie jeans, maar niet de vervuiling! Lees hier meer over hun Detox Denim collectie en profiteer van een kortingscode!

Detoxen van je kledingkast met Armed Angels

Om vervuiling door het vervaardigen van jeans tegen te gaan, gooide Armed Angels het productieproces op zijn kop. Alle vervuilende elementen zijn eruit verwijderd. Armed Angels noemt dit ook wel “unnovation”: terug naar de oorspronkelijke manier van het maken van jeans voor mijnwerkers. Toen werden spijkerbroeken ook niet uitgebreid gewassen. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing op het gebruikte water in het productieproces.

Maar wist je ook dat er verschillende giftige stoffen worden gebruikt bij het maken van een ‘normale’ jeans? Die schadelijke stoffen zijn door Armed Angels in hun Detox Denim collectie er volledig uitgehaald:

  • 0% gebruik van schadelijke bemesting of synthetische pesticiden. Dit betekent dat bij de productie van Detox Denim er geen chemicaliΓ«n op de katoenvelden worden gebruikt en daar in de bodem komen. Er wordt geen gebruik gemaakt van gemodificeerde zaden om katoen te verbouwen. Alle producten worden gemaakt van 100% biologisch of organic katoen.
  • 0% gebruik van giftige zware metalen. Er wordt zo min mogelijk water gebruikt en er wordt alleen gewerkt met onschadelijke chemicaliΓ«n. Zo wordt grondwatervervuiling door het verf- en wasproces voorkomen.
  • 0% gebruik van chlorine. In de plaats daarvan worden moderne technieken voor bleken gebruikt, zoals lasers. Wel zo fijn voor je huid!

Mijn keuze uit de Detox Denim collectie

In de Detox Denim collectie vind je een verscheidenheid aan echt duurzame jeans. Van skinny tot rechte pijp en wijde pijp. Ook qua taille is er genoeg keuze: ga je liever voor een mid of high waist denim? And last but not least: de jeans zijn verkrijgbaar in verschillende tinten: zwart, lichtblauw, donkerblauw en een enkel product met een nog andere kleur.

Een paar weken geleden heb ik afscheid moeten nemen van mijn geliefde zwarte skinny jeans. Na jaren trouwe dienst was de stof bij mijn bovenbenen vergaan. In de Detox Denim collectie van Armed Angels koos ik daarom voor een nieuwe zwarte skinny jeans: model Ingaa Stretch met mid high waist. Ik kon het haast niet geloven: deze sustainable jeans zit nog fijner dan mijn oude maatje! De stof van de spijkerbroek is zacht en heeft veel stretch. Hij blijft goed in vorm. Ook als je een tijdje hebt zitten werken of studeren achter je computer of wanneer je lekker hebt gespeeld met je kids. Wat ik een verademing vind ik dat: ik hoef mijn spijkerbroek niet meer op te hijsen steeds als ik heb gezeten!

PS: veel van de Detox Denim broek kan al worden besteld tot en maat 50. Ook de andere collecties van Armed Angels worden binnenkort uitgebreid naar XXL.

Meer over een duurzame garderobe

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Armed Angels.