Zo vrij als een vogel. Dat is verblijven met kinderen bij camping de Vreemde Vogel. Deze unieke camping vind je in het Zuid-Hollandse Vlaardingen. Op de camping zelf zijn er enorm leuke activiteiten voor kinderen en gezinnen te doen. Maar het meest unieke aan deze camping zijn denk ik wel de accommodaties. Je kunt er in een vliegtuigje logeren, zoals wij deden. Of ga je liever voor een vogelhuisje of een caravan op stelten? Dat en nog veel meer is mogelijk op camping de Vreemde Vogel!

Slapen in een vliegtuig: welkom bij Wicked Wings!

Heb je altijd al eens in een vliegtuig willen overnachten? Dit is je kans: bij de Vreemde Vogel kan dat. Op het terrein van dit buitenhotel vind je de IJzeren Vogel. Een vliegtuigje dat is ingericht om in te verblijven met 4 personen. Het is een unieke ervaring. Het is een soort van kamperen in dat stalen ding. Via een klein trappetje stap je het vliegtuig binnen. Door een deurtje naar recht kun je naar het toilet. Als je het vliegtuig in loopt, heb je aan de rechterhand een stapelbed met twee smallere bedden. Kinderen kunnen hier perfect slapen. De banken naast het looppad kun je naar beneden klappen: dan heb je plots twee eenpersoonsbedden. Wij sliepen er in de winter. Met het kacheltje was en de lekkere dekbedden was dat hartstikke aangenaam. Met een waterkoker konden we theetjes zetten en ontbijten deden we de volgende dag op bed. Een heerlijke ontbijtmand was er gebracht (er golden tijdens ons verblijf in 2021 nog covid-maatregelen).

Voor kinderen is een vliegtuig al een groot avontuur om in te slapen. Helemaal door het dolle waren de kinderen toen ze ontdekten dat de cockpit nog was ingericht. Je kunt er op de pilotenstoelen zitten, het stuur bedienen én zelfs een vliegspelletje doen op een oude spelcomputer die in het dashboard is geïnstalleerd.

Ook erg leuk: in het vliegtuig vind je ook een platenspeler. Bij het inchecken ontvang je een koffertje. In dit koffertje zitten platen die je kunt afspelen. Luister vooral het kinderverhaal met ‘Rotterdamse T’, heerlijk! In het koffertje vind je ook kleurpotloden, kleurplaten en boeken. Vervelen hoef je je dus niet!

Wat kun je allemaal doen bij buitenhotel de Vreemde Vogel

Rondstruinen als een echte vreemde vogel natuurlijk! Op het terrein van dit hotel kun je je ogen de kost geven. Er zijn tal van bijzondere accomodaties te spotten. Naast een vliegtuig vind je er levensgrote vogelhuizen, een raket en ‘struisvogels’ (caravans op hoge palen geplaatst, wie durft??). Er is genoeg plek voor kinderen om buitenspelen, onder andere in de speeltuin.

Wat je zeker niet moet overslaan bij je bezoek aan de Vreemde Vogel is de Escape Room voor kinderen:
“Help om Prof. Dr. Fügel om de laatst nog levende Di-Da-Dodo te redden. Jij en je vrienden hebben 60 minuten…. GO GO GO!!!! Al sinds jaren woont Prof. Dr. Fügel op het terrein van De Vreemde Vogel.  Hij is druk bezig om de met uitsterven bedreigde DiDaDoDo te redden. Er is slechts nog één vogel in leven en deze heeft zijn nest met laatste eieren verstopt in z’n Lab. Om zeker te zijn van het voortbestaan van dit unieke soort, zullen jullie dus haar eieren moeten redden, deze thuis moeten laten uitkomen en groot brengen tot een nieuwe kolonie DiDaDoDo’s. Maar pas op! Er zijn kapers op de kust voor deze zeldzame en dus kostbare eieren!”. Met dokters jassen aan losten we binnen de tijd het raadsel op. Gaat dat jullie ook lukken? De opdrachten waren echt leuk om te doen als gezin. De kids hadden sommige dingen sneller door dan ons ;-))

Helaas hebben wij het niet kunnen doen: maar het Duckling zag er ook hilarisch uit om te doen. Het is eigenlijk curling. Alleen werk je met een enorme rubberen eend in plaats van een puck.

Tip: beide activiteiten – escape room en duckling – zijn ook zonder verblijf op de Vreemde Vogel te boeken. Je kunt er ook prima lunchen of dineren. Maak er een leuk uitje van! Ook leuk om te combineren met een weekendje Rotterdam met kids.