Als Amsterdammer is het eigenlijk vloeken in de kerk. Maar: Rotterdam is zo een leuke stad! Na meerdere keren met manlief er zijn geweest, deden we laatst een weekendje Rotterdam met kinderen. We hebben zo genoten met zijn viertjes. Scott en Skye hebben al een paar keer gevraagd wanneer we terug gaan en wanneer we weer met de watertaxi gaan. Onze tips voor een bezoek aan Rotterdam met kids vind je in dit blog.

Ontdek nautisch Rotterdam met je kids

Rotterdam is de havenstad van ons land. Die connectie met het water en het verleden met de Holland Amerika lijn is perfect om te ontdekken wanneer je een weekendje Rotterdam met kinderen doet. Deze nautische activiteiten deden wij met onze kinderen:

  • Verplaats je met de watertaxi. Je kunt zo Rotterdam en haar indrukwekkende skyline vanaf het water bewonderen. Het is ook vooral een groot avontuur met kinderen. De watertaxi’s geven goed gas en je jumpt over het water. Voor je het weet ben je op je bestemming! Hier kun je alle informatie vinden over de Watertaxi in Rotterdam.
  • Rotterdam heeft een rijk verleden met de overtochten naar Amerika. Met de watertaxi gingen we naar de SS Rotterdam om daar te dineren in restaurant Lido Grill. Over de loopbrug naar binnen, via de trappen omhoog, overal proef je de sfeer van de grote overtocht vroeger. De kinderen keken hun ogen uit. Het eten in het restaurant was ook erg goed. Er is kindermenu waar je kinderen uit kunnen kiezen.
  • Spelen en ontdekken kunnen kinderen perfect doen bij het Maritiem Museum. Vooral Professor Plons was een groot succes bij Scott en Skye. Daar kun je zowel binnen als buiten spelen. Buiten is er een kleine haven nagemaakt waar de kinderen zelf naar hartelust vracht kunnen vervoeren.

Weekendje Rotterdam met kinderen: de Euromast mag niet ontbreken!

De Euromast is nog zo een icoon dat onlosmakelijk met Rotterdam verbonden is. Met de lift vlogen we omhoog voor een uitzicht op de stad. Het platform heeft een hoogte van 110 en 112 hoogte. We hadden een mooie blauwe lucht en konden de stad goed zien. Scott en Skye spotten al snel de SS Rotterdam waar we de avond ervoor hadden gegeten. Ze mochten allebei een muntje draaien: dat wordt dan geplet met een afbeelding van Rotterdam erop. Scott koos voor de SS Rotterdam, Skye ging voor een afbeelding van de Euromast. In het restaurant sloten we ons weekendje Rotterdam af met een lekker taartje en drankje.

In Rotterdam is er nog zoveel meer te doen voor en met kinderen. In dit blog vind je nog meer tips voor Rotterdam met kinderen!

Design hotel: Roommate Bruno

Onze uitvalsbasis tijdens ons weekendje Rotterdam met kinderen was het te gekke boutique hotel Roommate Bruno. Dit hotel is gevestigd in een voormalig theehuis op de Kop van Zuid. Dit is zo een fijn stukje Rotterdam: verleden en heden komt daar bij elkaar door indrukwekkende architectuur.

We verbleven in een van de familie kamers. Deze kamer heeft een extra level. Met de trap omhoog zijn er twee slaapplekken waar de kinderen hebben geslapen, met uitzicht op de wolkenkrabbers om hen heen. De kamer is met name met lila ingericht dus ik voelde me er meteen thuis ;-)) Vanaf de ‘begane grond’ van onze hotelkamer liepen we zo een groot dakterras op. We vergaapten ons aan de hoge gebouwen om ons heen. Wat de kinderen het allerleukste vonden aan dit hotel? Hun eigen slaapverdieping met geheim speelplekje en het ontbijt met de pannenkoekjesmachine!

Andere leuke plekken in eigen land om met de kinderen naar toe te gaan:
Uitwaaien op Terschelling, dagje Amsterdam of genieten van Dordrecht en de Bieschbos!

hotel tip rotterdam roommate bruno
Zo zag onze planning 24 uur in Rotterdam met kinderen eruit

Zaterdag

  • 16:00 aankomst bij hotel Roommate Bruno
  • 17:40 Watertaxi naar SS Rotterdam
  • 18:00 Diner bij Lido Grill
  • 20:00 Watertaxi terug naar het hotel

Zondag

  • 11:00 bezoek Maritiem Museum (auto geparkeerd in een garage in de buurt van het museum)
  • 13:15 Lunch bij Nieuw Rotterdams Cafe in de Witte de Withstraat (lopend naar toegegaan vanaf het museum)
  • 15:00 bezoek Euromast (met de auto heen gegaan en daarna door naar huis)

Veel plezier toegewenst met jouw bezoek aan Rotterdam met kids!!

Impressie 24 uur in Rotterdam met kinderen:

@dirksdotter

Book a cool hotel with view. Check-in. Watertaxi. Diner SS Rotterdam. Maritiem Museum. Lunch Witte de Withstraat. View en taartje op de Euromast, #rotterdam #weekendjeweg #moedersvantiktok #vj #voorjou

♬ Alors on danse – Slowed – Stromae

Mega vet zo een ritje met de watertaxi: