Kerstsfeer in huis: ik houd er zo van! Elk jaar vind je in ons interieur in december de meters hoge kerstboom, ‘dorpjes’ van kerstboompjes en zoveel mogelijk kleine lampjes met warm licht. Elk jaar probeer ik daar ook een zelfgemaakte kerstversiering aan toe te voegen. Een kerst DIY die niet al te moeilijk is. Dit jaar maakte ik een zoete kerstkrans met pompom en kerstboompjes voor in de kinderspeelhoek.

Makkelijke kerst DIY om zelf te maken

Op Pinterest sla ik het hele kaar kerstinspiratie op. Dit jaar kwam ik een kerstkrans op Pinterest tegen van Lauren Conrad (je weet wel, de Lauren van The Hills). Een kerstkrans in de super zoete, Amerikaanse kerstsfeer. Gemaakt met witte pompoms en kleine kunstkerstboompjes erop. De kerstkrans met kerstballen van Zilverblauw zag ik ook voorbij komen. Ook echt te gek. Maar: ik zag hem ook iets te vaak voorbij komen. Alle creaties van die kerstkrans kun je terugvinden onder de hashtag #zilverblauwkerst. Daarom besloot ik voor een zelfgemaakte kerstkrans in de stijl van Lauren C. te gaan!

Dit heb je nodig om deze kerstkrans te maken:
– iets wat als basis voor je krans kan dienen. Ik kocht een piepschuim ring met platte achterkant (diameter 30 cm). Wellicht heb je zelf iets anders in huis wat je kunt gebruiken.
– Pompoms. Je kunt ervoor kiezen om ze zelf te magen. Daarvoor kun je evt. een pompommaker gebruiken. Ik maakte het mezelf gemakkelijk. Ik gebruikte nepsneeuwbollen van Action die ik nog had liggen (ca. 50 stuks). En ik bestelde bij Sayila pompoms in verschillende maten en kleuren
– Lijmpistool en voldoende navulling.

kerstkrans maken pompoms kerstboompjes

Zo maak je de kerstkrans

  1. Bepaal welke kleuren en maten je waar wilt gebruiken.
  2. De grootste witte ‘pompoms’ gebruikte ik vanaf de onderkant tot ca 3/4e van de krans. Daar ging ik over op iets kleinere pompoms in een iets meer gebroken witte kleur. Kleine witte, roze en creme kleurige pompoms verdeelde ik vervolgens over de hele krans.
  3. Lijm met het lijmpistool eerst de grote pompoms vast op de ring. Dit kun je prima doen door een beetje lijm te plaatsen op de plek waar je de pompom wilt hebben.
  4. Met de kleinere pompoms die je weer op de grotere pakt kun je ook het beste de lijm op de grote pompom doen. Houd het kleine pompommetje er dichtbij zodat je die er snel op kunt duwen.
  5. Bestrijk de onder kant van een aantal kerstboompjes ook met de lijm. Druk ze stevig vast en houd het even vast.
  6. Als de bomen er goed aan vast zitten, kun je de voetjes van de kerstboompjes wegwerken met wat extra kleine pompoms ervoor.

Meer zelf makers voor de kerst!

Heb je zin in nog meer DIY inspiratie voor de kerst? Deze kerst zelfmakers heb je ook zo gepiept:

Scandinavische houten kersthangers!
Drijvend kerstdorpje: met wat water, nepsneeuw en kerstboompjes maak je in een handomdraai een gezellig kerst dorp!
Papieren kerst slinger: van papieren onderzetter knip je zo de mooiste ijskristallen om een kerst slinger mee te maken!
Kerstboom slinger van ijsstoykjes: leuk om te maken met kids! En niet al te moeilijk!
3x makkelijke, snelle kerst DIY’s: sneeuw in een potje, adventkalender en sfeervolle kaarsen tijdens het kerstdiner!
Kersttakken in beton: geen zin in een grote boom in huis? Met deze takken breng je je huis toch in kerstsfeer!
Piekenstolp: ook een kerst DIY van Zilverblauw en ondertussen een echte klassieke eyecatcher!
Creatief kerstcadeaus inpakken: erg leuk om te doen als je iemand nog een kerst cadeautje gaat geven!

kerstkrans kerst kinderkamer
kerstkrans DIY pompoms