Het was zo’n 40 minuten rijden vanaf Amsterdam. Het laatste stukje reden we door de Noord-Hollandse polder. We stapten uit bij een idyllische boerderij. Skye vroeg: “Zijn we nu op vakantie, mama?”. Niets was minder waar. We gingen op bezoek bij Wendy Lammerschaag. Een abstracte kunstenares die met haar wolkenschilderijen rustig aan de wereld verovert. In het najaar mocht ik Wendy helpen met aandacht creΓ«ren voor haar nieuwe wolkencollectie. Dat smaakte naar meer. Wendy maakte op verzoek een wolkenschilderij voor ons in roze en mintgroen. Vandaag gingen we ons schilderij ophalen. Ik maakte meteen van de gelegenheid gebruik om een binnenkijker te maken van haar atelier en woonboerderij. Kom je binnenkijken bij de woonboerderij van Wendy?

Kijkje in de kunstenaars woonboerderij atelier van Wendy: een landelijk interieur met een moderne, kleurrijke twist!

Wendy en haar vriend wonen nu zo een twee jaar in hun woonboerderij. Een ‘bedrijfswoning’ van het familiebedrijf waar haar vriend in werkt. Toen ze erin gingen, leken het net villa Kakelbont. Alle kleuren van de regenboog kon je op de wanden, plafonds en balken vinden. Wendy heeft daar rust in gebracht. Veel van die wanden en plafonds hebben een rustige, witte basis gekregen. Afgewisseld met donkere wanden en andere zachte klassieke kleuren. Zoals je bij een klassiekere woonboerderij verwacht. Wendy weet dat moeiteloos af te wisselen met sprekende kleuren. Zoals de lila-roze wand in de woonkamer en een diep donkerpaars kastje. In haar atelier staat een fuchsia roze Fatboy zitzak als vrolijke eyecatcher.

binnenkijken landelijk kleurrijk interieur
binnenkijken wendy lammerschaag

Wendy’s abstracte kunst: fluffy wolken

Wendy is niet zomaar aan het schilderen geslagen. Ze is altijd al creatief geweest. Later kreeg die creativiteit een verdieping. Toen ze de diagnose MS kreeg, is ze bezig geweest met de vraag: wat ik laat nou achter? Ze voelde dat haar kunst het antwoord daar op was. Die urgentie om te schilderen voel je denk ik wel een beetje in haar schilderijen. Ze begon met een arbeidsintensieve ‘space/planeten’ collectie. Met haar wolkencollectie heeft ze zichzelf verder uitgevonden. In die schilderijen voel je haar vrolijke, luchtige kant. Maar je ziet ook een stukje spanning, dramatiek in die wolken terug. Ondertussen is ze alweer bezig met een nieuwe collectie. Weer heel anders dan de fluffy wolken. En toch herken ik dat er ook weer een beetje in terug. Mind my words: deze dame gaat het vast helemaal maken, ook internationaal. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst haar gaat brengen!

Het werk van Wendy kun je vinden op haar website: wendylammerschaag.nl.

abstracte kunst wolkenschilderij

Nog meer inspirerende ondernemers en werkplekken

Dat een werkplek absoluut niet saai is, bewijst ook het atelier van Wendy. Eerder maakte ik al binnenkijkers van een andere toffe ateliers. Een atelier waar Elske de mooiste handgemaakt, duurzame kinderkleding maakt. Bekijk hier de binnenkijker in het atelier van Mots Amsterdam. En een atelier waar de prachtige handgemaakte kunstwerken van Yvette Heeren tot stand komen. Hier vind je de binnenkijker in het kleurrijke interieur van Yvette!