Mijn oma had ze altijd in de tuin. Dahlia’s. Mijn moeder heeft er een hekel aan. De liefde voor dahlia’s is een generatie overgeslagen. Want: kijk hoe mooi ze zijn! Zoveel verschillende soorten, zoveel kleuren. Door hun verschil in grootte en kleuren zijn ze perfect om mee te stylen! Ik laat in dit blog verschillende manieren zien hoe ik de dahlia in huis style!

Bloemstyling met dahlia’s: bol op elkaar of hoog op de stelen

Dahlia’s hebben stevige bloembladen. Ze variëren in grootte van de maat van een gerbera tot wel groter dan een vuist. Door hun stevigte en formaat kun je heel mooi met deze bloemen decoreren in een vaas. Gebruik daar niet een al te hoge vaas voor. Op een wat lagere vaas kun je beter je “dahlia kunstwerk” zien. Knip de stelen van de bloemen zodanig dat de bloemen precies boven de rand van de vaas steken. Zet de bloemen zo rondom de vaas. Wissel daarbij af in kleur en grootte. Daarna vul je de ruimte die in het midden overblijft. Die bloemstelen houd je iets langer. Zo ontstaat er een mooi “bol” bloemwerk op je vaas.

interieurstyling met bloemen

Hoog op de steel zijn dahlia’s ook prachtig. Houd de stelen dan wat langer en zet ze verspreid in de vaas.

interieurinspiratie woontrends bloemen

De dahlia’s die je in dit blog ziet zijn van Fam Flower Farm. Ze hebben ook prachtige tulpen. De webshop voor dahlia’s gaat om 7 januari vroeg in de ochtend open. Zet het in je agenda! Kun je ook geen genoeg krijgen van dahlia’s? Het boek Liefde voor Dahlia’s van Fam Flower Farm is ook echt een aanrader. Er staan ook een aantal foto’s van mijn hand in. Spot jij ze?

Dahlia’s in losse vaasjes

De bloemen van de dahlia komen ook goed tot in losse vaasjes. Het leukste is om verschillende soorten vaasjes te gebruiken. Qua vorm en hoogte. Maar ook qua materiaal: wissel keramiek af met glazen vaasjes.

grote wandkast styling tips

Soms zijn de koppen van een dahlia na het plukken te zwaar geworden en knakken ze af. Met die hele korte steeltjes kun je ze ool prima in kleine vaasjes of kopjes kwijt. Het leukste vind ik om ze dan in potjes te doen waar een gezichtje op zit. Dan lijkt het net of het gezichtje een kapsel heeft gekregen ;-))

roze bloemen dahlia

Gebruik alledaagse voorwerpen als bloemenvaas

Soms kom je net niet goed uit met vazen. Kijk dan eens in je keukenkasten. Een kan, een koffiekannetje, een espressokopje, een grote theebeker. Alles kan als vaas dienen. Het geeft je styling een speels effect!

close up dahlia
interieurstyling
dahlia fam flower farm