Hallo, ik ben Annelies en ben een opruimfanaat. Op de foto’s die ik deel op instagram zie je eigenlijk altijd een opgeruimd huis. Troep daar kan ik eigenlijk niet zo goed tegen. Als het huis niet opgeruimd is zoals ik vind dat het moet, krijg ik kortsluiting en kom ik eigenlijk nergens anders aan toe. Nu met twee kids in huis merk ik dat in het huishouden echt enorm achterloop. Met het werk en het bloggen erbij lukt het me niet altijd om al die ballen in de lucht te houden. De eerste huishoudelijke taak die dan in de soep loopt: de was en strijk. Terwijl ik wassen en strijken ook echt normaal gesproken eens leuk vind om te doen. Vandaag geef ik jullie een eerlijk inkijkje in onze real-life mess thuis en hoe het Brabantia Linn wasrek me helpt daar weer orde in te scheppen. Niks geen instaperfecte plaatjes in dit blog. Okay, wel een paar dan maar die zijn duidelijk met een knipoog! 😉

Een washok naast de keuken

Toen we de woonboot ontwierpen, leek het ons handig om naast de keuken een afgesloten ruimte te hebben voor de wasmachine en de droger. En handig is die zeker. Naast de wasmachine, droger en wasmanden met vuile was staat er een voorraadkast met van alles en nog wat. Het is eigenlijk een ophoping van spullen, maar hey: je trekt die deur dicht en niemand die er wat van ziet!

De ruimte is alleen te klein om er ook was te drogen. Voor onze eerste verjaardagsfeestje als getrouwd stel (we zijn allebei in november jarig en vieren het daarom altijd samen) kregen we zo’n standaard uitvouw wasrek. Ik vind dat maar een enorme sta in de weg. Meestal zetten we ‘em in de keuken maar dan kan je weer niet makkelijk bij de koelkast. Of in het ‘computerhok’ maar dan kun je daar je kont weer niet keren! Niet in gebruik hebben we er eigenlijk geen goede opruimplek voor. Elke keer vissen ‘em weer uit de kelder. Niet ideaal dus!

washok interieur opruimen
Onze washok a.k.a rommelhok…. #reallifemess
wasrek
Dit wasrek was me al tijden een doorn in het oog. En een enorme sta in de weg!
wasrek vol kleding
Wat een verschil he! Je kan er makkelijk om heen lopen. En tot mijn verbazing: er past net zo veel was op!

In stijl je was doen met de Brabantia Linn Collectie

Ons wasrek heb ik sinds een paar weken omgeruild voor een mooier exemplaar: de Linn van Brabantia. In plaats van in de breedte droog je je was in de hoogte. Zo kun  je ook je lange wasgoed er prima een plekje geven om te drogen. Sweaters en jurken hang ik zoveel mogelijk uit bij het drogen, dat scheelt een hoop strijk! Sokken en zo hang ik te drogen over de rand van de wasmand die erbij hoort.

Tip: pimp jouw wasruimte met letterbordteksten voor de wasruimte!

Omdat ik het opruimen en weer tevoorschijn toveren maar vooral het in de weg staan van ons oude wasrek zo zat was, besloot ik het Linn wasrek een definitieve plek te geven in ons ‘computerhok’. Hij staat nu in een hoek die we niet gebruiken, buiten het zicht vanuit de woonkamer. De wasmand past er precies onder waarin ik de gedroogde sokken vervolgens verzamel voor ze weer naar de slaapkamers boven gaan. Wat niet gestreken hoeft te worden, vouw ik op en gaat ook naar boven. Wat gestreken moet worden, laat ik nog even hangen of leg ik op de schommelstoel die er naast staat.

Mijn was- en strijkprocedure is dus weer een beetje overzichtelijker geworden. Het is niet allemaal weggepropt in het washok en het staat niet meer in de weg. Het scheelt mij een heleboel huishoudelijke frustratie!

schone was wasrek brabantia linn
Het rek past precies in dit ongebruikte hoekje!
wassen strijken huishouden brabantia linn
Zo ziet mijn drooghoek er dus nu uit! Nu nog eens snel het washok verder opruimen!

Het Brabantia Linn wasrek kun je natuurlijk ook gewoon een plekje geven op je slaapkamer om je mooiste jurkjes of andere fashion items en accessoires een mooi plekje te geven. Of zet hem direct naast je zuinige wasmachine, zodat je schone was meteen opgehangen kan worden! Kijk voor styling inspiratie met dit wasrek eens op #BrabantiaLinn

Lees ook: Review Brabantia Bo Touch Bin!

brabantia linn collectie 2018
wasrek brabantia linn

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Brabantia.