Vrolijk gekleurde kinderkleding: daar houd ik van. Het liefst ook met een knipoog. En ook heel belangrijk: zo min mogelijk belastend voor onze planeet. Organic kinderkleding is er heus niet alleen in aardetinten. Het nieuwe Spaanse kinderkledingmerk Compania Fantastica Mini laat dat zien. Skye en ik zijn verliefd op hun collectie! We laten je in dit blog ook kennis maken met Compania Fantastica Mini. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Vrolijke printjes, fijne kleurtjes

Ik vind het vaak een lastige afweging: het liefst zou ik de kledingkasten van beide kinderen gevuld zien met alleen duurzame kinderkleding. Elk seizoen schaf ik een deel van de garderobe aan bij dure merken waarvan ik weet dat zij organic materialen gebruiken. Vervolgens merk ik dat ik ze dat niet zo vaak naar school of het kinderdagverblijf. Want eerlijk is eerlijk: die kids van mij blijven daar nooit schoon. Daarom ben ik altijd op zoek naar meer betaalbare merken waar ik die dure items mee kan afwisselen. Lindex vind ik daar een fijne winkel voor bijvoorbeeld.

Lees hier over enkele van onze favoriete duurzame, Nederlandse kinderkledingmerken.

Onlangs kwam het Spaanse kinderkledingmerk Compania Fantastica Mini op ons pad. We mochten voor Skye en mijzelf outfitjes uitzoeken. Dat was nog best een lastige opgave want er is zoveel leuks in hun collecties voor groot en klein! In de mini collectie vind je items voor zowel jongens als meisjes. Een groot deel van de collecties is ‘unisex’. En alles kun je bij elkaar mixen and matchen. De Compania Fantastica Mini collectie is vrolijk. Je vindt er kleuren als koraalrood en turquoise, afgewisseld met zachtere kleuren roze en wit. De printjes zijn speels. Met ondermeer strikjes, visjes, aapjes en vierkantjes.

Voor een Spaans kledingmerk vallen de maten goed voor onze Hollandse kids. Skye is best groot voor haar leeftijd. Met maat 4 jaar heeft ze nog ruimte om erin te groeien. EΓ©n jurkje met struisvogelprint en lange mouwen hebben we in maat 6 besteld. Die dragen we nu wat meer oversized. Het andere jurkje heeft een oranjeachtige kleur met blauwe hartjes. Dit printje is bij Skye favoriet. Dat komt denk ik omdat ik een jurk met hetzelfde printje heb.

compania fantastica mini organic kindermode

Twinnen met mama in Compania Fantastica

Net als de kindercollectie is de collectie van Compania Fantastica vrolijk en kleurrijk. Op de jurken en blouses vind je veel prints. Voor mezelf koos ik een jurk met lange mouwen, een wat wijd model. Dat kun je netjes als sportief dragen. Altijd fijn! Ook ging ik voor een korte jumpsuit en gestreept t-shirt. Naast kleurrijke items met prints vind je in de collectie van Compania Fantastica ook meer basic items, waar je volop mee kunt combineren. De collectie heeft een klassieke, retro feel met een knipoog in de kleuren en prints. Ik ben er verliefd op!

Ook voor de damescollectie valt de collectie van Compania Fantastica goed op maat. Ik bestelde de kleding voor mij in XL en alles past goed, vergelijkbaar met maat XL van Nederlandse merken zoals Costes.

Lees hier meer over mijn favoriete fashion webshops.

moeder dochter twinnen kindermode

Hoe zit het met verzending?

Verzenden naar NL kost 15 euro. Dat is best een flink bedrag. Bestel je voor meer dan 150 euro, dan is verzenden gratis. Voor eventuele retouren zijn ook verzendkosten verschuldigd. Met de maattabel kun je goed uitvogelen welke maat het beste bij je past. Uiteindelijk was mijn bestelling binnen een week binnen.

Vind je de verzendkosten te hoog en wil je niet het risico lopen iets terug te sturen, dan is het een optie om te kijken bij La Redoute. Daar is ook een deel van de collectie te verkrijgen en de verzendkosten beduidend lager.

compania fantastica mini zomerjurk duurzame kinderkledin
moeder dochter twinnen kindermode damesmode