Het afgelopen jaar heb ik weer meer mijn draai in wat bij mij past qua mode. Zo dacht ik altijd dat zwart een prima kleur voor mij was. Ik was altijd snel geneigd voor makkelijk te gaan. Wan: zwart kan altijd toch? Dat inzicht veranderde nadat ik de trendlezing van Laura & James had meegeluisterd. Een belangrijk deel van die trendlezing ging over de verschillende kleurtypes. Ik heb geen kleuranalyse gedaan. Maar op basis wat ik online kon vinden, heb ik geleerd dat juist zachte kleuren meer voor mij doen.
Afgelopen jaar heb ik meer kennis opgedaan over hoe milieubelastend fashion is voor onze aarde. Met dat in gedachte kan ik het niet meer over mijn hart verkrijgen om zomaar van alles te kopen.Ik koop niet elk seizoen een compleet nieuwe garderobe. Ik koop steeds een paar items. Daarbij let ik op of het items zijn die ik langere tijd kan dragen. Ik stel mezelf dan de vraag of ik zeker weet dat ik die trui of broek wel meer dan 30 keer zal dragen? Misschien klinkt dat een beetje gek. Maar in het verleden deed ik regelmatig impulsaankopen die dan 1 keer werden gedragen. Of met kaartjes ongedragen naar de kringloop uiteindelijk werden gebracht. Zonde! In dit blog laat ik je mijn favoriete webshops zien waar ik altijd kan slagen voor een paar nieuwe items in aanvulling op wat er al in mijn kast hangt!

Mode met een ‘Japandi’ tintje: mijn meest favoriete webshops Lindex en Uniqlo

Japandi: daar wordt een mix van Japans en Scandinavisch meebedoeld. Lindex is mijn favoriete Scandinavische webshop met kleding. Uniqlo is Japans merk met ‘lifewear’. Beide webshops hebben fijne, tijdloze kleding voor volwassenen.

Lindex is een Scandinavische modeketen. De collectie is eigentijds, maar niet te hip. Precies waar ik van houd. De Scandinavische feel zie je in de designs terug. De collectie is betaalbaar, maar niet te goedkoop. Dit jaar kocht ik bij Lindex twee winterjassen die lange tijd meekunnen. Een crΓ¨mekleurige nette jas en een zwarte ‘slaapzak-jas’. Warm en comfortabel bij het fietsen en wachten op het schoolplein. Deze jas is volledig gemaakt van gerecycled materiaal. Bij Lindex zijn Veel items gemaakt van duurzame materialen. Wel zo fijn! De verzendkosten naar NL bedragen 7 euro. Dat vind ik persoonlijk best meevallen. Je hebt de items ook vrij snel binnen. Betaal je liever minder verzendkosten? Een deel van de collectie is ook verkrijgbaar bij Zalando.

Uniqlo heeft dit winterseizoen een collectie samen gesteld met Marimekko: Uniqlo x Marimekko. Uit deze collectie koos ik voor een ‘turtle neck’ in gebroken wit en grijs. Met een kenmerkende ‘Marimekko golf’. Ik koos dit item omdat het een klassieke uitstraling heeft met een moderne twist. De trui kan zowel op een leather look rokje als of comfy spijkerbroek.

winter fashion lindex uniqlo marimekko
Een van mijn favoriete winteroutfits: casual winter chic met de Uniqlo x Marimekko trui en Lindex jas!

PS: bij beide webshops kan ik ook altijd goed slagen voor de kids!

Favoriete Nederlandse fashion webshops: Costes, Biggles, Anna van Toor en Wehkamp

Net als Lindex weet ik dat de snit bij Costes goed past bij mijn “Hollandse” figuur. Bij ketens of merken uit bijvoorbeeld Spanje vind ik kleding vaak net niet goed of comfortabel zitten. Costes is eigenlijk mijn vaste adres voor een lange jurk, rokje of gebreide trui.

Biggles is een winkel op de Amsterdamse Middenweg. Vlakbij mijn werk. Helaas kom ik daar vanwege het thuiswerken niet maar. Niet getreurd: Biggles heeft ook een webshop! Biggles verkoopt een mooi scala aan modemerken. Zowel voor vrouwen als mannen. Ook kun je er hippe interieuritems kopen. Een fijn, betaalbaar merk dat ik regelmatig koop bij Biggles is Moves. Fashionista Faye Bone doet regelmatig op instagram een inspiratierondje bij deze leuke winkel. Houd het vooral in de gaten!

dirksdotter favoriete webshops biggles amsterdam
Verliefd op deze sweater van Moves die ik bij Biggles kocht!

Bij Anna van Toor had ik altijd een beetje het idee dat het voor meer belegen dames was. Daar moet ik toch van terug komen (of word ik zelf gewoon steeds sneller oud en belegen ;-)). In de eigen collectie vond ik bijvoorbeeld een witte sweater met kanten mouwen. Ik houd van sportief. Maar ik wil ook netjes voor de dag komen op mijn werk. Daar is die trui echt perfect voor. Anna van Toor verkoopt ook Alix the Label. Een fijn merk voor als ik toch net even echt iets hippers wil πŸ™‚

Een superbekende webshop en misschien voor de hand liggend: Wehkamp vind ik een fijne webshop omdat ze 1. veel merken hebben 2. een fantastisch eigen label hebben: Wehkamp’s Own (juist ook voor interieur!) 3. een uitgebreide schoenencollectie hebben (ik heb jarenlang bij Manfield gewerkt en daar blijf ik een zwak voor hebben) en 4. een snelle, betrouwbare levering. Bij Wehkamp slaag ik vrijwel altijd in de collecties van Violeta by Mango, Colourful Rebel en Wehkamp’s Own.

Favoriete buitenlandse fashion webshop

Mijn ervaring met geheel duurzame webshops is nog niet zo heel erg groot. Tot dusver heb ik alleen aankopen gedaan bij Armed Angels. Een Duits duurzaam modemerk. Je kunt hier terecht voor fijne basics. Zelf kocht ik er o.a. een zwart-wit gestreept t-shirt en een koraalkleurig zomerjurkje. Ook voor dit merk geldt dat ik de pasvorm erg fijn vindt.

Meer weten over een duurzame lifestyle en fair fashion?

Misschien heb ik je met de inleiding van dit blog getriggerd om je meer te verdiepen in een duurzame lifestyle en fair fashion. Ik ben ook nog maar een groentje op dat vlak. Deze bloggers en experts kunnen je daar meer over vertellen:

En ik ben natuurlijk benieuwd wat je van mijn favoriete webshops vindt! Welke heb ik volgens jou gemist?