In april opende House of Rituals haar deuren. In hartje Amsterdam, aan het prachtige Spui. In deze conceptstore kun je je helemaal onderdompelen in de wereld van Rituals. Je vindt er alle producten en accessoires. Maar ook een prachtige Mind Spa en Body Spa. Laatst ging ik naar de Body Spa voor een gezichtsbehandeling (spoiler alert: zo lekker, aanrader!). Ik was meteen na binnenkomst compleet onder de indruk van deze conceptstore. Kom je ook binnenkijken in deze prachtige winkel en salon?

Over House of Rituals

House of Rituals is niet zomaar een conceptstore. Het zit gevestigd in een prachtig pand aan het spui, hartje Amsterdam. De winkel heeft een entree op de altijd drukke Kalverstraat. Maar eenmaal binnen heb je daar helemaal geen erg meer in. Je stapt meteen in een oase van ontspanning door de geuren en het oog voor detail waar alles mee is ingericht.

Deze conceptstore heeft maar liefst 5 verdiepingen. Het is echt een hele beleving en je kunt er uren doorbrengen. Snuffelen tussen alle producten en (woon)accessoires op de begane grond en eerste verdieping. In deze winkel vind je regelmatig exclusieve en unieke collecties. Zoals de Mansion Collection en Signature collection. Geurstokjes en geurkaarsen die nergens anders worden verkocht. En: je kunt in de concepstore 25 geuren personaliseren in met een parfumflesje en amulet van je eigen keuze.

Aan de kant van het Spui vind je restaurant Rouhi. Net als de rest van de winkel tot in de puntjes mooi verzorgd en ingericht. Het terras springt eruit met de leuke gestreepte parasols.

Rouhi draait om passie voor verrassende smaken, texturen en geuren die de zintuigen prikkelen. Geïnspireerd door culinaire ontdekkingen uit Azië en met bezieling voor onverwachtse smaakcombinaties, creëert chef Renaud Goigoux exceptionele gerechten met zorgvuldig geselecteerde en verfijnde ingrediënten. Ontdek een wereld van smaken waarin het oosten en het westen elkaar ontmoeten.

Op de tweede verdieping vind je Body Spa (daar lees je hieronder meer over). En op de derde verdieping vind je de Mind Spa. In deze Mind Spa maak je kennis met de wereld van ‘mindfullness’. Een gezonde ‘geest’ is net zo belangrijk als een gezond lijf. In de Mind Spa kun je je brein daar in trainen door middel van sessies die gericht zijn op ademhaling, diepe rust, mediteren en ontstressen. Wat dacht je van een les ademhalingsoefeningen van Wim Hof? Of Brain Massage door middel van muziekmeditatie? Bij de Brain Bar kun je een ‘intake’ doen en wordt bekeken welke oefeningen het beste bij jouw mindset passen! Handig: je hoeft voor de Mind Spa geen afspraak vooraf in te plannen.

Ontdek hier meer over House of Rituals.

De Rituals Body Spa

Met de roltrap betreed je de wereld van de Body Spa. Bij de balie kun je je melden voor je afspraak. Daar werd ik vriendelijk ontvangen en door schoonheidspecialiste meegenomen naar de behandelkamer. Een fijne, lichte ruimte met een luxe uitstraling. Met natuurlijk verschillende Rituals producten uitgestald. De behandelstoel is groot en comfortabel.

House of Rituals Facial

Ik kreeg een Facial behandeling van 60 minuten. De huid werd grondig schoongemaakt. De scrub die werd gebruikt bevat bamboekorrels, wel zo fijn! De massage erna was echt super ontspannend. Ik vind het elke keer weer bijzonder hoe beweging, geur en geluid je zo ver weg kunnen brengen. Heerlijk aan niks denken. Meer ontspannen dan op zo een moment kun je je volgens mij niet voelen. Tijdens de massage werden stenen gebruikt. Voor de doorbloeding worden die vrijwel altijd eerst verwarmd. Omdat die doorbloeding bij mij wel goed zit door de Skin Booster gezichtsbehandelingen die ik bij DermaPuur doe, werden de stenen op hun eigen temperatuur gebruikt. Heerlijk koel en tintelend gevoel gaf dat!

Na de behandeling mocht ik nog even spieken in de ruimte waar de Foam Massages worden gegeven. Ook al zo mooi! Tijdens de Foam Massage worden de bekende Rituals doucheschuim gebruikt. Hier ga ik zeker eens voor terug. Ik denk dat ik dan ga voor mijn lievelingsgeur van Rituals: Sakura. Jij?

Een afspraak bij de Body Spa boek je eenvoudig via Treatwell!

Body Spa House of Rituals

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met House of Rituals.

Conceptstore House of Rituals dagje Amsterdam
Restaurant Rouhi Amsterdam
Rituals foam massage
House of Rituals massage
rituals producten