Na onze vakantie op Ibiza begin september ging ik naar Alkmaar voor een intake bij DermaPuur. Eigenlijk voor een intake voor laserontharing. Helaas zijn zijn mijn haren te licht voor de gebruikte methode. Samantha zag wel dat mijn huid onrustig en wat gevlekt was. Niet per se iets waar ik nou echt mee zat maar stiekem wel iets waar ik me altijd al bewust van was. In spiegels kijken in van dat enge licht deed ik zo min mogelijk. We besloten samen voor een gezichtslaserbehandeling te gaan die verschillende zaken in mijn gezicht zou aanpakken: een klein beetje couperose, de pigmentvlekken en acne littekens. En nog mooier meegenomen: de behandeling maakt collageen aan en maakt je huid weer strakker en egaler. Ondertussen zijn we een maand verder en jullie waren zo nieuwsgierig: een blog kon natuurlijk niet uitblijven. 

De intake bij een gezichtslaserbehandeling

Een gezichtslaserbehandeling wordt niet zomaar gestart. Eerst vindt een grondige analyse van je huid plaats. Met mijn gezicht verdween ik in een ‘mini-tunnel’ die helemaal afsloot met zwart doek. Je kin leg je op een steun. Verschillende soorten lampen gaan aan. Elke lamp legt een andere eigenschap van je huid bloot. Het laat zien waar het pigment zit en waar couperose bijvoorbeeld. En heel confronterend: hoe je er uit over tien jaar eruit ziet als je niet aan de pigment etc. zou doen. Ook liet de analyse zien dat ik mijn huid beter moet behandelen. Sommige plekken waren droog en op andere plekken (voornamelijk rondom de neus) zat flink wat talg.

laserbehandeling gezicht dermapuur huidanalyse alkmaar
De laatste foto van de onderste rij laat zien hoe mijn huid eruit ziet over tien jaar als ik er nu niets aan zou doen. Niet zo heel fris! Ik hoop op die leeftijd er toch iets beter uit te zien ;-))

De eerste laserbehandeling: deed het zeer?

Zo’n twee weken na de intake had ik de eerste behandeling. In mijn stories liet ik zien hoe mijn gezicht eruit zag na de laserbehandeling. Met ijspads op mijn gezicht. Dat zorgde voor veel vragen natuurlijk. Een van de meest gestelde vragen was of de gezichtslaserbehandeling pijn deed. Als je een bevalling hebt doorgestaan, dan is dit een ‘piece of cake’. Haha! Het voelt heel even heel warm en als een paar kleine elastiekjes die tegen je huid worden aangeschoten. Je voelt het dus wel, het kan even vervelend aanvoelen maar echt pijn doet het eigenlijk niet. Voordat de behandeling start krijg je een koelingsgel op de huid gesmeerd. Zo wordt de ergste hitte van de laser al gedempt. Vind je het echt even te veel worden, dan kun je met een ‘blower’ met koude lucht je gezicht even afkoelen.

Na de gezichtslaserbehandeling

Na de behandeling voelt je huid meteen heerlijk zacht en soepel aan. Ik had vooral op mijn wangen en een deel van mijn voorhoofd flink rode plekken. Het tintelde en voelde warm aan. Zo’n 3 uur na de behandeling was de ergste warmte en tinteling eraf en trok de roodheid al weg. Samantha had bij de intake uitgelegd dat het pigment door de laser ‘afsterft’ en dat die een soort korstjes vormen. Dat begon die avond meteen al. De volgende dag leek het of ik veel te lang in het zonnetje had gelegen en ik daardoor extra veel sproeten had gekregen. Ik heb geen rare blikken gehad op straat en eigenlijk is het op het werk ook niemand opgevallen. Behalve de collegaatjes die ik had verteld dat ik die behandeling zou gaan doen natuurlijk. Na vier/vijf dagen waren de korstjes zoals verteld door Samantha verdwenen.

Je huid goed verzorgen na de behandeling is natuurlijk een must. Hier vind je tips voor betaalbare, duurzame beautyproducten.

laserbehandeling gezichtslaserbehandeling DermaPuur Alkmaar
Links: nog geen uur na de behandeling. Rechts: de volgende ochtend.
Het resultaat een maand na de eerste laserbehandeling

Een maand later zat ik weer bij DermaPuur voor de tweede behandeling. Samantha maakte voorafgaand aan de tweede gezichtslaserbehandeling weer foto’s. We plaatsten de foto’s naast elkaar (zie hieronder): wat een verschil! Zelf had ik natuurlijk al lang in de gaten dat mijn huid veel egaler en frisser eruit zag. Maar zo naast elkaar viel het verschil pas echt op! De huid op mijn wangen is zacht en egaal: de pigmentvlekken zijn verdwenen. Doordat de laser ook collageen aanmaakt, ‘verjongt’ je huid: de huid wordt weer strakker en elastischer, de poriΓ«n sluiten zich meer en worden minder grof.

De lijnen bij mijn ogen en op mijn voorhoofd zijn al wat verminderd. Net als de acne littekens en vurigheid van de huid op mijn kin. De laser doodt namelijk ook onderhuidse bacteriΓ«n die de acne en roodheid veroorzaken. In ruimtes met van dat nare licht durf ik nu goed in de spiegels te kijken. Ik schaam me niet meer voor mijn huid. En met nog twee behandelingen te gaan wordt het vast nog mooier! Het pigment is na de eerste behandeling al vrijwel helemaal verdwenen van mijn huid. Daardoor kan de laserbehandeling nu goed zijn werk doen tegen de lijntjes, acne en rode huid. Laatst werd ik trouwens door een gozer bij Awakenings op 24 jaar geschat. Tien jaar jonger dus. Het was nog aan het begin van het feestje dus redelijk nuchter was hij nog wel, dus ik ga er maar vanuit dat hij dat echt dacht, haha!

resultaat gezichtslaser dermapuur
Links: voor de start van de eerste sessie. Rechts: voor de start van de tweede sessie. Wat een verschil na 1x he?

Over een maand ben ik weer bij DermaPuur en laat ik weer het tussentijdse resultaat zien. Heb je ondertussen vragen? Schroom niet ze te vragen!

Meer blogs over beauty:

Een nieuwe huid vroeg natuurlijk om nieuwe reeks foto’s:

resultaat gezichtslaserbehandeling laserbehandeling
huidkliniek alkmaar dermapuur
moederschap voor jezelf zorgen gezichtslaserbehandeling