Sinds twee maanden doe ik aan krachttraining bij PTA bij ons op de NDSM. Een hele fijne plek waar ik werk aan het sterker en fitter worden van mijn lijf. Alle vooroordelen die ik had over die manier van sporten vielen weg toen ik daar ging mee draaien in de Femme Fit Focus groep. Anyway: omdat ik bouw aan mijn spieren, moet ik ook werken aan meer proteïne inname. Eieren en vlees eet ik wel eens maar ik ben er niet echt gek op. Daarom vul ik mijn proteïnes aan met behulp van whey poeders. Het liefste verwerk ik ze in gerechten, zoals in deze proteïne overnight oats.

Proteïne overnight oats: als een appeltaartje in een bakje!

In mijn zoektocht naar meer variatie in mijn eetpatroon en ter ondersteuning aan mijn sporten, tipte mijn trainster om eens variaties op overnight oats te maken. Dit is de eerste variant die ik maakte en hij is goedgekeurd! Door de appel toe te voegen en wat kaneel lijkt het gewoon op een appelgebakje. Zo is gezond en lekker eten heel makkelijk!

Zo maak je deze proteïne overnight oats:

 • Weeg 30 gram havermoutvlokken af.
  Ik gebruik zelf de glutenvrije havermoutvlokken van Dambert. Ook in de andere producten zitten geen gluten. Het is dus een glutenvrij recept, twee vliegen in één klap voor mij dus!
 • Voeg daar 4 grote scheppen (eetlepels) yoghurt aan toe.
  Ik gebruik daar zelf kokos- of amandelyoghurt voor omdat ik naast gluten ook intolerant voor lactose en soja ben.
 • Snijd een (halve) appel in plakjes en leg die op de yoghurt. Bestrooi de appel met kaneelpoeder.
 • Laat de overnight oats een nachtje in de koelkast staan zodat het vocht van de yoghurt in de havermoutvlokken kan trekken.
 • De volgende dag kun je het koud eten of even 1,5 minuut opwarmen in de magnetron. Opgewarmd smaakt het nog meer naar een vers appeltaartje.
 • Voeg de whey poeder pas toe vlak voordat je het gaat eten. Roer het goed door zodat er geen klonten ontstaan. Voor deze proteïne overnight oats heb ik een whey poeder in de smaak vanille gebruik van Body & Fit: Protein Pro Whey Vanilla. Eén schep is voldoende om er door heen te mengen.
 • Je kunt dit gerecht gebruiken als ontbijt of lunch.

Het enige wat je vervolgens moet doen: sit back, relax and enjoy your meal!!

Probeer ook eens dit glutenvrije notenbrood (met ei!).

overnight oats appeltaart simpel recept