Mijn verzameling begon een paar jaar geleden met een wat kleinere, gele discobal. Niet veel later gevolgd door een set zilverkleurige discobal mushrooms. Ondertussen is de discobal interieurtrend niet te ontkennen. Om je interieur hip en vrolijk te maken met deze vrolijke glas mozaïekjes hoef je je niet meer te beperken tot de good old discobal. Het versieren van interieur accessoires met discobal stickers heeft een enorme vlucht genomen sinds Action met die stickervellen kwam. Met discobal stickers kun je eenvoudig heel veel items voorzien van een glinsterende look. Zelf ging aan de slag met het versieren van kaarsen en (kerst)kransen met deze glasmozaïek stickers. Tips en tricks voor het werken met de discobal stickers vind je in dit blog!

Tips voor het werken met discobal stickers

Discobal stickers zijn gemaakt van acryl of echt glas. Voor beide soorten geldt dat je op de volgende manier ermee kunt werken:

  • Discobal stickers zijn te verkrijgen op rechthoekige of vierkante stickervellen.
  • Je hoeft de glasmozaiekjes er niet stuk voor stuk af te halen om iets te beplakken. Door het stickervel dubbel te klappen je kun je af knippen wat je nodig hebt.
  • Dit is met name nodig wanneer je ronde vormen gaat beplakken. Een rechte, ronde vaas kun je goed met een (geheel of groot deel van een) stickervel beplakken. Wanneer er meer een glooiing in je object zit, zoals bij een paddestoel of krans, dan is het verstandig om steeds één rij van het stickervel af te knippen. Plak deze rij stickers ‘horizontaal’ op je voorwerp en werk zo rij voor rij omhoog. Zo kun je zorgen dat je een buiging maken. Wanneer je de stickers verticaal in rijen over de vorm van bijvoorbeeld een krans plakt, houd je driehoekige tussenruimtes over. Je moet dat discobal stickers op maat gaan knippen. Dat is eventueel goed te doen met acryl stickers. Met de glasmozaiek variant is dit een stuk lastiger. De mozaiekjes zijn niet gemakkelijk te knipperen. Ze gaan splinteren. Let op de vingers dus als je zo te werk gaat!
  • Knip je vel nooit op maat wanneer je het beschermende stickervelletje al van de plaklaag heb afgehaald. Wanneer het stickervel door het omvouwen en op maat knippen tegen elkaar komt, plakt het meteen en zijn beide helften niet meer van elkaar af te krijgen. Zonde!

Waar kun je discobal stickers kopen?

De zilverkleurige discobal stickers van Action zijn heel populair. Die stickers zie je in veel DIY’s op social media. Op Etsy kun je naast zilverkleurige stickers ook spiegelmozaïek stickers in goud- en rosé kleur kopen. Je vindt de stickers daar in twee formaten: mozaïekjes van 0,5cm en 1 cm.

DIY Discobal: inspiratie voor in je interieur

Je kunt van alles beplakken met de discobal stickers. Je ziet bijvoorbeeld veel vazen en onderzetters voorbij komen die versierd zijn met de mozaïekjes. Een oud schaaltje op zijn kop met een klein, leeg flesje sojasaus maken samen een glitterende paddenstoel. Piepschuim en kartonnen vormen zijn ook erg makkelijk om te beplakken met discobal stickers.

Zelf ging ik aan de slag met het versieren van kerstkransen met de oudroze discoball stickers. Hiervoor gebruikte ik piepschuimen kerstkransen die verkrijgbaar zijn bij (online) hobbywinkels. Hier zie je hoe deze discobal kerstkransen een plekje kregen in ons kerst interieur. Ik gebruikte bij deze discobal DIY zowel mozaïek stickers van 0,5cm en 1cm.

Verder gaf ik led-kaarsen die ik niet meer mooi vond van kleur of die waren beschadigd een compleet nieuwe look met de spiegelmozaïekjes in rosé kleur. Let op dat je bij het afmeten van de benodigde hoeveelheid stickers je de onderkant waarmee je de kaars in de kandelaar zet vrij laat. Verder kun je voor deze DIY het beste de discobal stickers van 0,5cm gebruiken.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips! Laat je zien waarmee jij aan de slag gaat in jouw interieur? Leuk als je me tagt op instagram: @dirksdotter #dirksdotterdiy HAVE FUN!