Soms is het leuk om een interieur item helemaal naar je eigen smaak vorm te geven. Ben je net als ik geen pottenbakker of glasblazer maar maak je wel graag musthaves voor in je interieur? Dan is deze zelfmaker ook uitermate geschikt voor jou. Want wist je dat je met muurverf heel gemakkelijk een vaas een andere look kunt geven? In dit blog lees je hoe.

Dit heb je nodig voor jouw DIY design vaas

Voor deze zelfmaker heb je niet veel nodig:

  • een vaas, pot, kandelaar etc met een poreuze/matte ondergrond
  • (restjes) muurverf
  • hobbykwasten

Zo ga je te werk

  • Neem een (groot) vel papier en begin alvast wat los te schetsen. Laat je pols en hand warm draaien met het maken van die bewegingen.
  • Zorg dat het oppervlakte van de vaas droog en schoon is.
  • Gebruik de kwasten om de muurverf aan te brengen. Je kunt er voor kiezen om eerst de vaas geheel een andere kleur te geven. En daarna met andere kleuren daar motieven op te brengen. Of om er verschillende vlakken of vormen op te maken zonder eerst een basis laag aan te brengen. Het voordeel van muurverf op een poreuze ondergrond is dat de verf relatief snel opdroogt en je dus ook weer snel verder kunt.
  • Als alles naar je zin is en de vaas droog: hallo unieke design vaas! Check voor je bloemen erin zet wel nog even of de binnenzijde is geglazuurd, anders sijpelt het water eruit. Gebruik dan kunstbloemen of droogbloemen.

Voor deze interieur DIY gebruikte ik een vaas uit de wooncollectie van Karwei. Op de gebroken witte, licht gespikkelde vaas gebruikte ik de trendkleur 2023 Nordic Green. Deze DIY design vaas maakte ik tijdens de trendpresentatie van Karwei. Daar kregen we een workshop schilderen/vaas versieren van Yvette Heeren. Voor haar kunst gebruikt zij ook regelmatig muurverf als basis. Een tijdje terug maakte ik een binnenkijker in het kleurrijke interieur van Yvette!