Afgelopen week werd de nieuwe trendkleur door Karwei gepresenteerd. Op een locatie aan de buitenrand van Amsterdam werd in sfeervol ingerichte kas de nieuwe trendkleur toegelicht. Lees hier alle ins en outs over Nordic Green; de Karwei Kleur van het Jaar 2023.

Over Nordic Green

Met Nordic Green creΓ«ert Karwei rust in een onstuimige wereld. Na de pandemie is er meer dan ooit onrust over het klimaat. De aarde heeft het zwaar. Voor het kleurenpallet voor de trendkleuren 2023 zocht Karwei de basis in de natuur. Een groot deel van de natuur bestaat uit groentinten, zeker de natuur in de Scandinavische landen. De trendkleur 2023 is een rustige, zachte groen die makkelijk versmelt met je ruimte. Nordic Green heeft een koele ondertoon. Maar gecombineerd met warme tinten wordt de kleur ook warmer.

In het kleurenpallet van Karwei voor 2023 vind je nog andere tinten groen. Deze accentkleuren zijn bijvoorbeeld geΓ―nspireerd op de nostalgische, Franse luiken. Ook vind je bruintinten uit de vorige collectie terug bij de trendkleuren.

Bekijk hier nog eens de trendkleuren van 2022
en inspiratie met trendkleur groen.

Zo combineer je deze trendkleur 2023

De trendkleur bij Karwei staat niet op zichzelf. De trends die de basis zijn voor die kleur zijn tegelijkertijd de basis voor de wooncollectie van de bouwmarkt met smaak. Naast het groene van de natuur zijn ook schimmels een inspiratie geweest voor de vormen en kleuren van de interieurtrends volgens Karwei. Je ziet volle stoffen en ronde vormen volop terug in de collectie.

Nordic Green is een lichte kleur maar biedt toch een mooi contrast wanneer je de kleur met wit combineert. De kleur kan goed gecombineerd worden met warme kleuren, zoals Ginger Gold, de trendkleur van afgelopen jaar. Zulke tinten maken Nordic Green warmer. Combineer deze zachtgroene kleur met hout en grof geweven stoffen, zoals wol en linnen.