Of het nu zomervakantie is of herfstvakantie: bij de Drentse Koe in Drenthe kun je met warm weer én met nat weer uitstekend terecht voor een dagje spelen. Op deze speelboerderij hebben je kinderen binnen én buiten genoeg ruimte om te spelen. Van paarje rijden tot klimmen boven de koeien tot voetballen in de glow in the dark kelder. In deze indoor én outdoor speeltuin is heel veel te beleven!

Overdekt spelen in de boerderij en in de stal

De Drentse Koe heeft een boerderij omgetoverd tot ultiem speelparadijs. In de boerderij vind je een restaurant waar je onder andere terecht kunt voor pannenkoeken. Daarnaast begint all the fun. In die ruimte vind je een waterspeelplaats. Met pompen en sluisjes kunnen de kids water verplaatsen. Vanaf 20 graden gaan daar ook de sproeiers aan. Zwemkleding mee dus op de mooiere dagen! Naast de waterspeelplaats is er een klimspeelveld met enorm grote rode bal waar het ravotten kan worden voortgezet. Neem je de volgende deur, dan kom je in de koeienstal uit. Boven de koeien kun je ook een klein klimparcours doen.

Dat is allemaal al te gek voor een binnenspeeltuin. Maar dat is echt nog lang niet als. De grote schuur is omgebouwd tot een heerlijke speelschuur. Op de begane grond is er veel ruimte voor ouders om lekker te crashen terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Op de begane grond is er een grote ‘paardenbak’ waar je paardje kunt rijden. Dat doe je op beweegbare paarden die je aanstuurt met een sta/zit beweging. De paardjes zijn er in verschillende maten, dus de kleintjes maar ook de grotere kinderen kunnen er heel leuk meespelen. En: er zitten zelfs unicorn varianten bij, hoe leuk is dat! In de paardenbak begint ook weer een klein klimparcours waar je met een glijbaan weer uit kan.

Op zolder van de schuur heb je een ‘traktor rodeo/springkussen’ en kunnen kinderen met LEGO en bouwblokken spelen. Misschien denk je nu: dat was het vast! Nee hoor, in deze binnenspeeltuin zit nog een enorme verrassing: de Glow in the Dark Kelder! Met een glijbaan roetsj je naar beneden (of je neemt de trap). Beneden kun je in het donker spelletjes doen, zoals aan het Rad van Fortuin draaien, Boter, kaas & eieren spelen, een potje bowlen of sjoelen of je vaste hand testen bij zo een bibberspel. Deze kelder was één van de favoriete van Scott: er zijn namelijk 3 voetbalveldjes waar je glow in the dark kunt voetballen! Superleuk met zo een fel gelle bal door de glow in the dark lampen. Er liggen hesjes klaar dus je kunt ook heel makkelijk teams maken. Helemaal achteraan vind je nog een veldje waar je op een wand kunt schieten en wordt gemeten hoe hard je wel niet hebt geschopt!

Buitenspelen in het Amsterdamse Bos tussen de geitjes: Geitenboerderij Ridammerhoeve!

Ruim buitenspelen op speel- en ijsboerderij de Drentse Koe

Buiten kunnen kinderen zich ook uren naar hartelust vermaken in de speeltuin. Het is buiten ruim opgezet. En ook hier vind je voor alle leeftijden leuke speeltoestellen. Voor de grotere kinderen zijn er verschillende soorten trampolines. Er zijn meerdere speeltoestellen met klimrekken, schommels en glijbaantjes. Gezellig om met familie of vriendjes samen te doen: Boerenbiljart (met 17 holes, of eigenlijk tafels). Is jouw kind net als Skye een enorme dierenvriend? Dan kan het zijn of haar hart ophalen op de dierenweide of in de konijnenren. In de dierenweide kun je ook crossen met skelters en mountain bikes. In de zomer is er een maïs doolhof. Samen de omgeving verkennen kan met de familiefiets (niet bij de entreeprijs inbegrepen). Met de feestdagen, in de winterperiode is de speelboerderij gezellig en volop versierd met lichtjes, sneeuwpoppen en kerstbomen. Een superleuk uitje voor in de kerstvakantie. En in alle andere kindervakantie, of het nu zomervakantie, herfstvakantie of voorjaarsvakantie is.

Even bijtanken van het harde spelen kan tijdens de parkshow om 13:00 uur en 15:00 uur op zaterdagen en zondagden in de Speelschuur. In de vakanties is de Lisa & Loetje show ook op woensdagen.

Wist je dat de Drentse Koe in 2020, 2021 én 2023 is benoemd tot het leukste uitje van Drenthe? Wij snappen dat wel! Combineer je bezoek aan dit Drentse uitje met pannenkoeken eten bij pannenkoekenschip De Liberté in Meppel of bij het Kabouterwoud in Zuidwold (mét speeltuin buiten en een springkussen binnen!).

Long story short: de Drentse Koe is echt een aanrader om een dagje heen te gaan met kinderen. Het is ook echt geschikt voor een kinderfeestje of schoolreisje!