In het Amsterdamse Bos zit Geitenboerderij Ridammerhoeve. De allerleukste boerderij van Amsterdam als je het ons vraagt! De kinderen kunnen er vrij spelen tussen de geiten. Het is een leuk uitstapje als je bijvoorbeeld een paar dagen met je kinderen in Amsterdam verblijft, of in de omgeving van de stad. Kinderen kunnen zich uren vermaken op deze grote kinderboerderij in Amsterdam.

Amsterdam met kinderen: geitjes voeren in het Amsterdamse Bos

Op Geitenboerderij Ridammerhoeve stikt het van de witte geiten. Zowel buiten als in de stal kun je met de geiten spelen en knuffelen. Buiten en in het overdekte gedeelte met de kleine geitjes kun je vrij tussen ze rondlopen. Het allerleukste voor kinderen om te doen hier op de boerderij is natuurlijk de geiten voeren. Je kunt brokjes uit de automaten her en der kopen. Nog leuker is het om in het restaurant een klein flesje geitenmelk te kopen. Een flesje geitenmelk kost 1,50 EUR. Soms zijn de kleine geitjes al voldaan. Maar er zijn altijd genoeg grote geiten die nog wel wat lusten!

Geitenboerderij Ridammerhoeve is een van onze favoriete uitjes met kinderen in Amsterdam!
Ook leuk in het Amsterdamse Bos: bezoek het Japanse Kersenbloesempark!

@dirksdotter

Amsterdam met kids tip; ga naar de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos. Gratis parkeren. €2 entree p.p. die je bij consumptie weer terugkrijgt. En koop natuurlijk een melkflesje om de geitjes mee te voeren! #amsterdam #amsterdammetkids #amsterdamlocal #amsterdamguide #vakantie #eropuit

♬ Funny Song – Cavendish Music

Speeltuin met kabelbaan

Bij de geitenboerderij kan er volop gespeeld worden. Er is een klein speeltoestel met glijbaantje op het veld met de geiten. De geiten klimmen er zelf ook op. Hartstikke leuk voor de kids om tussen de geiten van de glijbaan te roetsjen! Er is ook een grote speeltuin met grotere speeltoestellen voor de wat grotere kinderen. Daar vind je ook twee schommels en een kabelbaan.

Praktische informatie voor je bezoek aan Geitenboerderij Ridammerhoeve

  • Je betaalt twee euro entree per persoon. Je krijgt hiervan een bonnetje. Wanneer je wat eten of drinken koopt, in het restaurant wordt de entreeprijs verrekend met je bestelling.
  • Je kunt het beste parkeren op de grote parkeerplaats bij het Boskantoor. Vanaf daar is het circa 5 minuten lopen. Er is een klein parkeerterrein dichterbij met enkele invalide parkeerplaatsen. De gewone parkeerplaatsen op dat terreintje zijn meestal al bezet.
  • Geitenboerderij Ridammerhoeve is op dinsdagen gesloten. In de wintermaanden (1 nov tot voorjaarsvakantie) is de geitenboerderij ook op maandagen gesloten.
  • Dit is het adres van de geitenboerderij: Nieuwe Meerlaan 4, 1182 DB Amstelveen (020 645 5034)