Makkelijke slapers zijn we allebei. Wanneer ons oor het kussen raakt zijn we zo vertrokken. We hebben ook twee β€˜luie’ babies geproduceerd: ook die houden enorm van slapen. Ondanks dat ik vrijwel altijd goed slaap, werd ik al een tijdje niet zo fit wakker. Tijd om dat te verbeteren!

Droge lucht

De laatste tijd werd ik meer en meer wakker doordat ik dorst had. In de ochtend bij het opstaan had ik elke dag een enorm droge keel. Zo droog dat het aanvoelt als een beginnende keelpijn. Zo’n enorm irritant knijpend gevoel. Door die droge keel begon mijn dag hoestend. Alsof ik een kettingroker was. Zo niet fijn! We plaatsten een hygrometer in de slaapkamer. Ja hoor: de luchtvochtigheid in onze slaapkamer was absoluut niet op peil. Een gezonde luchtvochtigheid bevindt zich tussen de 40-60%. Bij ons op de slaapkamer zat die waarde ruim onder de 40%!

Luchtbevochtiging met Duux

Een tijdje terug mocht ik bij de opening van de babyafdeling van Bigline in Utrecht een presentatie geven over de inrichting van kinderkamers en over duurzame keuzes die je (tijdens de zwangerschap al) kunt maken. Bij Bigline maakte ik kennis met de luchtbevochtigers van Duux. Fijn Dutch Design uit Eindhoven, daar houden we van! Maar nog beter: ik sta fitter op nu de luchtvochtigheid in onze slaapkamer beter is. Geen keel als schuurpapier meer in de ochtend! Afgelopen weekend was Skye (die nog lekker in de Bednest naast me slaapt) flink verkouden. Om haar wat meer lucht te geven, voegden we wat eucalyptus aroma in het water in de Duux. Voor haar prettig maar wij vonden het ook wel lekker eigenlijk. Het voelde een beetje alsof je in een luxe spa ging slapen πŸ˜‰

Het design van de luchtbevochtigers van Duux is clean en simpel. Wij kozen voor het ronde model: de Sphere. Het gebruik van de luchtbevochtiger is makkelijk. De bovenkant van het model dat wij hebben haal je heel eenvoudig eraf en de onderkant vul je vervolgens met water. Je plaatst de bovenkant er weer op, zorgt dat het stekkertje erin zet and you’re good to go! Boven op de Duux zitten vier knoppen die eigenlijk meteen voor zich spreken: de aan/uit-knop, het knopje voor het licht (voor als je de luchtbevochtiger ook als nachtlampje wilt gebruiken), een interval menu (perfect voor de nacht) en een timer.

De luchtbevochtigers van Duux werken ingenieus: een klein metalen plaatje dat vibreert op een ultrasone frequentie. Dat is voor ons niet hoorbaar maar veroorzaakt vrijwel meteen de verspreiding van een vochtige β€˜mist’. Tijdens het gereedmaken voor het slapengaan heb ik de Duux Sphere op de gewone stand aan staan. Als ik op bed ga liggen, dan zet ik hem op de nachtstand.

Long story short: word je niet altijd fit wakker terwijl je wel goed slaapt? Check dan eens de luchtvochtigheid van je slaapkamer!

Duux luchtbevochtiger gezonde lucht slaapkamerDuux luchtbevochtiger gezonde lucht slaapkamer

Dit blog is in samenwerking met Duux tot stand gekomen.Β