Januari: het is de maand waarin ik de kriebels krijg. Voor het voorjaar, voor het uitzoeken van de vakantie. En last but not least: voor de voorbereidingen van Scott’s verjaardagsfeestje! Half maart wordt meneertje alweer twee. Een mooie aanleiding voor een terugblik op zijn eerste verjaardag! Voor elke verjaardag kies ik zorgvuldig een outfit, een verjaardagstaart, een uitnodiging, de versiering en de kadootjes uit. Deze allereerste keer deed ik dat niet in een specifiek thema. Maar wel in een specifiek kleurenschema. Het werd een ‘monochrome verjaardagsfeestje’ aangevuld met felgele en groene kleuraccenten.Β 

Verjaardag van onze dreumes: outfitjes!

Ik had al een tijdje voor ideetje in mijn hoofd wat de kleuren voor Scott’s eerste verjaardag zouden woorden. De daadwerkelijke voorbereiding begon in januari. Toen kocht ik al het basisitem van zijn outfit: een felgele sweater van Minimize met een onweer-print voor onze donderaap (zie bovenstaande foto). Deze trui vormde ook de basis voor de kleuren van de uitnodiging en de versieringen op de dag zelf. Ook kocht ik bij ToughCookie zo’n snoezig leren kroontje in zwart en geel, dat hij tot op heden weigert te dragen…

Het broekje van VanPauline en het rompertje van Sproet & Sprout had ik al (zie ook bovenstaande foto). Net als de schattige leren schoentjes met zijn naam van NoaLou Mokassins.

Tot aan de ‘cakesmash’ had hij een zwarte gepersonaliseerde longsleeve aan van Stipjes en Ruitjes, Zijn leeftijd stond voorop met slingers en zijn naam op zijn mouw. Na de taartΒ hij dan eindelijk zijn gele trui aan. Zijn broekje zat natuurlijk ook onder de taart dus we deden er maar een jeans bij aan πŸ˜‰
Ps: die gave walvis is van Mrs. Multitask!eerste verjaardag taart outfit decoratie

De uitnodiging voor zijn eerste verjaardagsfeestje

Begin februari maakten we de foto’s voor op de uitnodiging voor zijn eerste verjaardag. Scott kon toen al goed rondkruipen en had dus helemaal geen zin om braaf stil te zitten spelen op een kleedje. Gevolg: brullend op de foto! Ik moet steeds bij het zien van de foto’s denken aan dat oude nummer: “It’s my party and I cry if I want to!”
eerste verjaardag uitnodiging diy
Op standje vol-automatisch lukte het toch nog tussen de uithalen door wat vrolijkere plaatjes te schieten, die op de uitnodiging belandden. Het kaartje maakte ik heel makkelijk online via Kaartje2go.nl. Met de krijtbordslinger van Hema kun je eenvoudig je eigen tekst ophangen. Onder het kopje “Versiering” zie je hoe de verjaardagsuitnodiging er uiteindelijk uit is komen te zien.
eerste verjaardag uitnodiging diy

De verjaardagstaarten op Scotts eerste verjaardagsfeestje

Een keukenprinses ben ik niet. Last minute wilde ik misschien toch zo’n prachtige taart voor zijn eerste verjaardag, liefst met pandaprint. Toen bleek dat mijn wensen nogal onbetaalbaar waren, stapte ik weer over op het oorspronkelijke plan: fototaarten. Ik maakte een foto van het kadopapier met panda-print en plaatste die via de website van de Hema op de vierkante chocoladetaart. Op de slagroom-fototaart kwam een foto van Scott van de uitnodiging. Verder besmeerde ik een stuk roomboter-cake met gele candy melt en plaatste daarboven op een kaarsje en een zebraatje.
eerste verjaardag taart cakesmash
De twee fototaarten kregen ook nog ‘caketoppers’. Op de slagruim staat stond een handgemaakte houten caketopper met zijn naam van Little Mish Mash. De panda-taart kreeg een felgeel Happy Birthday-kaarsje erop. Die kocht ik bij studio Lala (net als de gele stippen balonnen, zie onder ‘versiering’).
eerste verjaardag taart outfit decoratieEn omdat ik op het laatste moment de zenuwen kreeg of we wel genoeg taart zouden hebben, bestelde ik last minute nog wat fototompoucen bij de Hema. Misschien stiekem ook wel omdat ik het leuk vond om daar een van de eerste foto’s van Scott thuis op te laten afbeelden ;-))
eerste verjaardag taart hema tompouce

De versiering

Het huis hing vol met de zilveren en krijtbordslingers van de Hema. Geen hysterische kleuren slingers dus met zijn eerste verjaardag. Aan de plank achter de tafel waar de taart zou komen te staan, hing ik de krijtbord-slingers met geschreven tekst op.

eerste verjaardag taart outfit

Op de plank stonden zijn eerste schoentjes (die er eigenlijk altijd al staan), The Birth Poster die ook op die dag prima in het thema paste, het kroontje van ToughCookie en een vaas met ballonnen.
Aan de plank hing ik het pakje dat hij droeg net na zijn geboorte. Dit pakje had ik op het laatste moment nog toegevoegd aan het koffertje. Omdat ik em zo schattig vond. Maar goed ook dat ik em had ingepakt: dit was het enige pakje dat hij paste, het enige pakje in maatje 56. Alles wat we in maatje 50 mee hadden, kon weer ongedragen opgeruimd worden. Dat paste die reuzenbaby van ons al meteen niet meer!eerste verjaardag taart outfit
Op de muur had ik ook een kaartje van zijn uitnodiging geplakt. De zwart-witte ballonen zijn van VanPauline. De ballon met gele stippen kocht ik bij Studio Lala.

eerste verjaardag uitnodiging diy

De ochtend

In de ochtend deden we een heerlijke slow start. We gaven Scott onze kadootjes: het speelkleed van OYOY Living met daarbij houten auto’s van Pinch Toys.eerste verjaardag outfit inspiratieHet uitpakken vond Scott ongeveer 1 seconde leuk en daarna ging hij weer aan de slag met de ballonnen. In de ochtend droeg Scott het snoezige ‘bear’-rompertje van Fox and Flamingo.
eerste verjaardag outfit kado ideetjes
eerste verjaardag outfit kado ideetjes

De middag

In de middag kwam de visite. Ik had de familie gevraagd of zij allemaal iets van Duplo wilden kopen als kadootje voor zijn eerste verjaardag. Daar hebben ze zich die keer braaf aangehouden, en Scott werd overladen door de leukste Duplo. Hij speelt er nog steeds elke dag mee! eerste verjaardag outfit kado ideetjesVan mijn moeder kreeg hij een stoere loopwagen van Brio, met daarin houten bouwblokken. Twee weken daarvoor had hij al een ‘testrit’ gemaakt en vloog hij achter dat ding aan. Hij leek wel een pinguΓ―n zoals ie er achteraan scharrelde. Op de dag zelf werd er ook veel mee heen en weer gesjeesd. Toen uiteindelijk ook ons nichtje kwam die een half jaartje ouder is, werd er een ander spelletje gedaan: Scott ging in het wagentje zitten en Lotte duwde hem voort. Daarna heeft hij het dus serieus wekenlang vertikt om erachter te lopen. Liever zat ie erin!
eerste verjaardag outfit kado ideetjes