Touren met een oldtimer Volkswagenbusje: het stond al heel lang op mijn wishlist. Ook de kinderen willen al heel lang met een ‘camper’ op vakantie. Zo konden we alvast even proeven hoe dat zou zijn met elkaar in een busje. We hebben echt enorm genoten van onze oldtimer én van hoe mooi Nederland is. In dit blog vind je alle ins en outs over het huren van een oldtimer bij We Love Oldtimers. Spoiler alert: het is echt een mega aanrader!

Meet Miss Peach: ons Volkswagen T2 bus van We Love Oldtimers

Bij We Love Oldtimers heb je een ruime keuze aan oldtimers. Je kunt er naast Volkswagen busjes terecht voor ‘lelijke eendjes’, ‘kevers’ en andere oldtimers. Het is echt indrukwekkend om al die knappe auto’s blinkend bij elkaar in de showroom van We Love Oldtimers te zien staan. Voor ons was Volkswagen T2 busje Miss Peach gereserveerd: een prachtige oldtimer bus in een zalmroze kleur met vintage bagagerekken op het dak. Het interieur van dit Volkswagen busje is ook een plaatje: voorin zit je comfortabel op twee vintage leren autostoelen met meer dan genoeg beenruimte. Achter de voorruit ligt een guirlande. Elk raampje is voorzien van knusse, rood-wit geruite gordijntjes. In het busje zijn twee bankjes aanwezig die afgestyled zijn met witte, fluffy plaids. Achterin het busje heb je opbergruimte voor je spullen onderweg.

Onze ervaringen met het Volkswagen busje

Natuurlijk had ik hoge verwachtingen van een dagje toeren in zo een mooie oldtimer. En die verwachtingen zijn meer dan overtroffen. We hebben écht met volle teugen genoten die dag in het najaarszonnetje. Voor de kinderen was het een groot avontuur achter in op de bankjes liggen en spelen. Natuurlijk stopten we onderweg voor een mini picknick in de opbergruimte. Met een grote kop thee in de hand genoten Scott en Skye van een stuk chocolade en wat popcorn. Een warm dekentje erbij en je kunt ook in het najaar en in de winter goed toeven op dit plekje. Van We Love Oldtimers krijg je ook een gezellig gevulde picknickmand mee onder andere met heet water voor thee en koffie en lekkere koeken erbij. In de mand zit ook een picknickkleed met waterdichte zijde. Handig voor onderweg!

Het toeren in zo een We Love Oldtimers busje is op en top ‘hygge en slow living’. Een retro Volkswagen busje kan maximaal 90 kilometer per uur maar het is veel fijner om het rustiger aan te doen. Met zo een oldtimer is het juist leuk om over de landweggetjes en dijken te rijden in plaats van over de snelwegen. Kies vooral één van de uitgewerkte routes die We Love Oldtimers klaar heeft liggen. Zo kom je langs de mooiste plekken.

Het rijden in een Volkswagen T2 busje is trouwens wel even wennen. Ik kreeg zelf het schakelen in dit beestje niet onder de knie. Hans was gelukkig onze kalme chauffeur die dag. Het leuke aan het rijden met deze oldtimer is het grote ronde stuur. Onderweg heb je ook regelmatig bekijks van en praatjes met voorbijgangers. Iedereen wordt vrolijk van zo een mooi onderhouden oldtimer busje!

De Lek en Linge route van We Love Oldtimers

Wij kozen om de “Lek en Linge route”. Deze route is een ronde van zo een 105 kilometer door deze prachtige polder en rivierenlandschap. We vertrokken tegen 10:00 in de ochtend en waren even na 16:oo uur weer terug bij We Love Oldtimers. Je huurt een oldtimer van 09:00 tot 17:00. Naast het toeren heb je dus zeker tijd voor wat tussenstops. Wij kozen ervoor om onze eerste stop in het plaatsje Leerdam te doen. Een heerlijk historisch centrum. We namen een laat ontbijt bij het restaurant Sixteen op Markt 16. De kinderen genoten van verrukkelijke American pancakes en wij hadden echt fantastische wentelteefjes. Bij de supermarkt deden we nog wat boodschappen voor onderweg.

De route voert je verder langs de mooiste dijkweggetjes met boerderijen en dijkhuizen en knusse polderdorpen. De route bracht ons onder meer langs Asperen, Vianen, Ameide, Langerak, Nieuwpoort en Streefkerk. Na Streefkerk vervolgden we wede route verder door de Alblasserwaard naar Giessen-Oudekerk en Giessenburg. Met als eindbestemming de showroom van We Love Oldtimers in Hoogblokland. Na onze stop in Leerdam stopten we vlak voor Nieuwpoort om te picknicken met de broodjes die we kochten voor onderweg. Je hebt daar ook de mogelijkheid om te wandelen naar de rivier de Lek. We hebben daar even de benen gestrekt met de kinderen. Er werd geklommen in bomen en gevoetbald. Nieuwpoort is een prachtige vestingstad. Zo fotogeniek dat ik hier wel even foto’s moest maken van onze Miss Peach (zie eerste serie foto’s boven aan dit artikel)!

Combineer jouw dag Oldtimer met een bezoek aan Schoonhoven of Gorinchem

Tip: combineer jouw dagje toeren in een oldtimer met een overnachting of weekendje weg in zilverstad Schoonhoven! B&B de Edelsmederij is een enorme aanrader. Met kinderen is de stadscamping van Schoonhoven een topplek. Ter hoogte van Langerak/Nieuwpoort kun je met het pontje de oversteek maken naar Schoonhoven voor een kort bezoek aan deze stad tijdens je toerdag. Het begin of einde van deze route kun je combineren met een bezoek aan een andere belangrijke vestingstad in de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie: Gorinchem. Een prachtige plek om in Gorinchem te verblijven is Hotel Boutique Goud en Zilver.

dagje weg met kinderen zuid holland
Dubbel en dwars genoten met elkaar. So much fun!!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met We Love Oldtimers en bevat een eerlijke review.